arniks8 mk2 jetta powered by \\\Valveris

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Topix patīk koa?

16V ir tsiive
26
26%
kko no MTZ motoru klāsta prasītos un tā, lai būtu rwd
12
12%
TG/AM
11
11%
ir jau bik norm, bet vēl dirst un peldēt
12
12%
Kad sēdināsi?
16
16%
Es tak nah tik daudz nelasīšu!
12
12%
DELET DIS
11
11%

Total votes: 100

arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: arniks8 mk2 jetta powered by \\\Valveris

Post by arniks8 »

varbūt ka vajag, varētu kādā slēdža zagluškā ielikt, lai izskatītos oem :think:, varbūt arī vajag AFR ielikt nevis tikai uz regulēšanu, bet vispārīgi. Šos gan vairs neražo, būtu jātaisa pašam.

Image

Izskatās jau kruta

Image
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
ray112
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Post by ray112 »

Tas slēdža AFR dačiks izskatās ahujena un redzēt ko motors dara visu laiku būtu viennozīmīgi labāks risinājums.
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

Kko bik 8)
20260512_135138.jpg
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

Tieši pirms Maija brīvdienām saņēmu ziņu ka bloks ir gatavs, tad nu pieteicu atvaļinājumu, sataisīju sarakstu ar visām blīvēm utt. ko jāmaina un savācu bloku.

Image

Tā kā plastmasa bija izgājusi cauri visai eļļošanas sistēmai, bija jāimazgā pilnīgi viss ar to saistītais - eļļas sūknis, bloks, galva, klaņi, eļļas filtra korpuss, kloķene

Image

Sūkni pārbaudīju vai nav sačakarēts, minimāli damage, arī samērju ar mērtaustu vai iekļaujas specenē

Image

Varbūt bildēs tik labi nebija, bet uztvērējs bija pizģets piedzīts ar plastmasu

Image

Image

Tīriju ar ultraskaņu, spiediena mazgātāju un urķēju pēdējos gabalus manuāli un pēc tam izpūtu ar kompresoru

Image

Image

Stock virzuļi ir čut vieglāki

Image

Image

Būs obligāti jānočeko izplūdes vārstu gājiens

Image

Ieplūdei ir diezgan dziļas kabatas, tur varēs neiespringt un regulēt pēc sirds patikas

Image

Pēc wiseco specenes jāsaslīpē gredzeni, lai nebūtu pizdohen uzreiz :D, izmantoju veco virzuli, lai taisni iebīdītu gredzenu cilindrā

Image

Image

Sākumā mēģināju ar vīli noraut skaidu, bet pirmajam kompresijas gredzenam galīgi nenāca nost materiāls. Pēc vairākiem ieteikumiem ļoti prātīgi un akurāti ar dremeli pievīlēju

Image

1 gatavs, paliek vel 15. Diezgan ilgs process kuru nevajag sasteigt. Pavadīju principā pilnu dienu uz šo :emo:

Image

Gredzeni saslīpēti, jāsagatavo kloķene

Image

Apskatot tuvāk ir sūdīgāk kā man iepriekš likās, principā sāk jau prasīties pēc remontizmēra :susnaks:

Image

Image

Kko sapulēs, pagaidām būs gerai :naac:

Image

Image

Nopirku tērauda karteri un plastmasas herņu izmetu misenē, veidoju trafaretu

Image

Image

uzreiz ar jauno blīvi nočekoju, lai nekas neskaras

Image

Image

Pavisam fancy būtu uzlikt apakšā slūžas ar durtiņām, liekas ka sen atpakaļ tepat kādā topikā biju to redzējis, bet šis quick n dirty variants arī strādās

Image

Tomēr vel nedaudz prasījās pielabot

Image

Izmantoju citu metināmo aparātu, ne to ko parasti, diezgan hujovi bet beigās izdevās piemetināt

Image

Man reāli besī likt virzuļus blokā, šoreiz gāja reāli jobani, da nu [censored] to gredzenu uzlikšanas tooli, sākumā iztestēju uz veciem gredzeniem, bija ok, bet kad pienāca īstais mēģinājums sanāca sūdi :emo:

Image

Pizdū, lēnām prātīgi saliku visus gredzenus ar rociņām

Image

Tad man lāgā virzuļi negāja cilindrā, šāles krita ārā :aiwa:

Image

Izgāju no garāžas, smagi nopūtos, pasēdēju, izdzēru vēl vienu alu un dabeidzu līdz galam. Ceru ka tam vienam cilindram eļļas gredzens neradīs problēmas :susnaks:, šī daļa nebija patīkama, it īpaši pēc tam kad sanāca ilgi pisties gredzenus pievīlēt un kloķeni pulēt. Bloks salikts, pēc bildes arī tur blīves un lielāko apkares daļu saliku

Image

Bļec, hengst mani arī pirmo reizi pievīla. Jāpačeko būs mann pēc piebraukšanas.

Image

Bloks gatavs, laiks pievērsties augšai. Kolektora apakšējai daļai piedzinu kanālus pēc blīves

Image

Image

Izmazgāju galvai visus eļļas kanālus, gan arī portus un vārstu sēžas, kas milzīgā eļļas patēriņa dēļ jau bija aizdirsti.

Image

Martā DIY flow benchu vel nesanāca uzkonstruēt, bet tāpat gribas nedaudz iebraukt ar dremeli rūpnīcas nepilnības pielabot. Kā nu kuram portam, citam labāk, citam sliktāk.

Izplūde:

Image

Image

Image

Image

Ieplūde:

Image

Image

Image

Image

Lai gan svarīgs ir viss ports, šaurākā vieta ar vislielāko ierobežojumu ir pats vārsts un porta daļa pie vārsta. Pie īsā radiusa nekas diži neplūst, līdz ar to to pusi prinicpā neaiztiku, nav nozīmes.

Image

Neko diži pārveidot nemēģināju, ne man ir flow bench ne prakse, zinu tikai to ka šī ir visnozīmīgākā vieta ar lielāko ierobežojumu, tāpēc nedaudz pieslīpēju rūpnīcas nepilnības gan šeit ieplūdei, gan tās ko manīju pie izplūdes kolektora.

Image

Image

Citur vajadzēja vairāk, citur mazāk, bet cerams ka tagad būs vienādāka plūsma starp katru cilindru

Image

Image

Image

Image

Iztīrīju skaidas, satīrīju arī vārstus, galva gatava likšanai virsū un jaunai sadaleņu grozīšanai

Image

Atvaļinājums beidzās, ar nedaudz lēnāku tempu turpināšu pa nedēļas nogalēm.
howitzer
M30

Post by howitzer »

Ko Tu tur katrā postā pisies ar tiem filtriem? :D Kāda starpība, ka Ķīnā ražots? Domā, ka Vācijas pulveris aī labāk mazgā? :D
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
petka17
Been thanked: 4 times

Post by petka17 »

howitzer wrote: 18 May 2026, 16:16 Ko Tu tur katrā postā pisies ar tiem filtriem? :D Kāda starpība, ka Ķīnā ražots? Domā, ka Vācijas pulveris aī labāk mazgā? :D
Viņš cer, ka radikāli noskaņots serbs saliks labāk kā komunistu ķīnietis

Paldies!

Gribu vēl!

Par virzuļu ielikšanu - es kaut kad arī čakarējos un tad man izstāsīja. Tev tas gredzenu savilcējs ir jāuzliek taisni, jāsavelk taisni un tad ar gumijas āmura gumijas kātu veiklā vienāk kustībā jāiesit iekšā. ja tas nesanāk, tad visticamāk tev tas tūlis sagriežas un nenostājas kā vajag. tur pietiek ar <mm un viss var būt sū*ā ar tiem fancī virzuļiem un svaigiem gredzeniem uz svaiga bloka.

Karoč veiksmi. Pie situācijas, kad kāds gredzens ir aizdomīgs, tomēr izjauktu un paskatītos to podu vēlreiz. ja visi aizdomīgi, tad neko nedari :alkofest:
Tu daudz, bled, neaizdedz kamēr tu, bled, jebalā nedabūn! ©IzdedzesVīrs#IzdedzesVīrs2017

Tikai mopēdi (TM)
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

howitzer wrote: 18 May 2026, 16:16 Ko Tu tur katrā postā pisies ar tiem filtriem? :D Kāda starpība, ka Ķīnā ražots? Domā, ka Vācijas pulveris aī labāk mazgā? :D
damn str8 8)
petka17 wrote: 18 May 2026, 16:43
Viņš cer, ka radikāli noskaņots serbs saliks labāk kā komunistu ķīnietis

Paldies!

Gribu vēl!

Par virzuļu ielikšanu - es kaut kad arī čakarējos un tad man izstāsīja. Tev tas gredzenu savilcējs ir jāuzliek taisni, jāsavelk taisni un tad ar gumijas āmura gumijas kātu veiklā vienāk kustībā jāiesit iekšā. ja tas nesanāk, tad visticamāk tev tas tūlis sagriežas un nenostājas kā vajag. tur pietiek ar <mm un viss var būt sū*ā ar tiem fancī virzuļiem un svaigiem gredzeniem uz svaiga bloka.

Karoč veiksmi. Pie situācijas, kad kāds gredzens ir aizdomīgs, tomēr izjauktu un paskatītos to podu vēlreiz. ja visi aizdomīgi, tad neko nedari :alkofest:
Pa nākošo weekendu būs vel ar sadaleņu ciešanām :D , tagad pa darba dienas vakariem dzīvoklī sapulēšu sadalenes un galvas kakliņus.

Es tā arī darīju ka to tooli pie bloka pieklapēju. Man 1. cyl bija nepiemērots diametrs, pēc tā aizskrēju uz bodi nopirkt citu ar ko gāja vieglāk. Es to darīju diezgan prātīgi, beigās viss puslīdz ok sagāja.
krabiz

Post by krabiz »

Toyota 300k€ rallija mašīnām liek OEM made in China filtrus, gan jau valveris pārdzīvos :D
"316iA kompakts man ir brīvdienu izbraucieniem"
Post Reply