Tieši pirms Maija brīvdienām saņēmu ziņu ka bloks ir gatavs, tad nu pieteicu atvaļinājumu, sataisīju sarakstu ar visām blīvēm utt. ko jāmaina un savācu bloku.
Tā kā plastmasa bija izgājusi cauri visai eļļošanas sistēmai, bija jāimazgā pilnīgi viss ar to saistītais - eļļas sūknis, bloks, galva, klaņi, eļļas filtra korpuss, kloķene
Sūkni pārbaudīju vai nav sačakarēts, minimāli damage, arī samērju ar mērtaustu vai iekļaujas specenē
Varbūt bildēs tik labi nebija, bet uztvērējs bija pizģets piedzīts ar plastmasu
Tīriju ar ultraskaņu, spiediena mazgātāju un urķēju pēdējos gabalus manuāli un pēc tam izpūtu ar kompresoru
Stock virzuļi ir čut vieglāki
Būs obligāti jānočeko izplūdes vārstu gājiens
Ieplūdei ir diezgan dziļas kabatas, tur varēs neiespringt un regulēt pēc sirds patikas
Pēc wiseco specenes jāsaslīpē gredzeni, lai nebūtu pizdohen uzreiz

, izmantoju veco virzuli, lai taisni iebīdītu gredzenu cilindrā
Sākumā mēģināju ar vīli noraut skaidu, bet pirmajam kompresijas gredzenam galīgi nenāca nost materiāls. Pēc vairākiem ieteikumiem ļoti prātīgi un akurāti ar dremeli pievīlēju
1 gatavs, paliek vel 15. Diezgan ilgs process kuru nevajag sasteigt. Pavadīju principā pilnu dienu uz šo
Gredzeni saslīpēti, jāsagatavo kloķene
Apskatot tuvāk ir sūdīgāk kā man iepriekš likās, principā sāk jau prasīties pēc remontizmēra
Kko sapulēs, pagaidām būs gerai
Nopirku tērauda karteri un plastmasas herņu izmetu misenē, veidoju trafaretu
uzreiz ar jauno blīvi nočekoju, lai nekas neskaras
Pavisam fancy būtu uzlikt apakšā slūžas ar durtiņām, liekas ka sen atpakaļ tepat kādā topikā biju to redzējis, bet šis quick n dirty variants arī strādās
Tomēr vel nedaudz prasījās pielabot
Izmantoju citu metināmo aparātu, ne to ko parasti, diezgan hujovi bet beigās izdevās piemetināt
Man reāli besī likt virzuļus blokā, šoreiz gāja reāli jobani, da nu [censored] to gredzenu uzlikšanas tooli, sākumā iztestēju uz veciem gredzeniem, bija ok, bet kad pienāca īstais mēģinājums sanāca sūdi
Pizdū, lēnām prātīgi saliku visus gredzenus ar rociņām
Tad man lāgā virzuļi negāja cilindrā, šāles krita ārā
Izgāju no garāžas, smagi nopūtos, pasēdēju, izdzēru vēl vienu alu un dabeidzu līdz galam. Ceru ka tam vienam cilindram eļļas gredzens neradīs problēmas

, šī daļa nebija patīkama, it īpaši pēc tam kad sanāca ilgi pisties gredzenus pievīlēt un kloķeni pulēt. Bloks salikts, pēc bildes arī tur blīves un lielāko apkares daļu saliku
Bļec, hengst mani arī pirmo reizi pievīla. Jāpačeko būs mann pēc piebraukšanas.
Bloks gatavs, laiks pievērsties augšai. Kolektora apakšējai daļai piedzinu kanālus pēc blīves
Izmazgāju galvai visus eļļas kanālus, gan arī portus un vārstu sēžas, kas milzīgā eļļas patēriņa dēļ jau bija aizdirsti.
Martā DIY flow benchu vel nesanāca uzkonstruēt, bet tāpat gribas nedaudz iebraukt ar dremeli rūpnīcas nepilnības pielabot. Kā nu kuram portam, citam labāk, citam sliktāk.
Izplūde:
Ieplūde:
Lai gan svarīgs ir viss ports, šaurākā vieta ar vislielāko ierobežojumu ir pats vārsts un porta daļa pie vārsta. Pie īsā radiusa nekas diži neplūst, līdz ar to to pusi prinicpā neaiztiku, nav nozīmes.
Neko diži pārveidot nemēģināju, ne man ir flow bench ne prakse, zinu tikai to ka šī ir visnozīmīgākā vieta ar lielāko ierobežojumu, tāpēc nedaudz pieslīpēju rūpnīcas nepilnības gan šeit ieplūdei, gan tās ko manīju pie izplūdes kolektora.
Citur vajadzēja vairāk, citur mazāk, bet cerams ka tagad būs vienādāka plūsma starp katru cilindru
Iztīrīju skaidas, satīrīju arī vārstus, galva gatava likšanai virsū un jaunai sadaleņu grozīšanai
Atvaļinājums beidzās, ar nedaudz lēnāku tempu turpināšu pa nedēļas nogalēm.