Palikām pie tā ka galvu var klapēt kopā. Karoče tomēr bija sūdīgāk kā sākumā likās
Par cik jau biju pagājušajā vasarā diezgan pulējis, tas viss, protams, ar roku, tāpēc nodomāju ka labāk pārāk neaizrauties, lai nav izmērs pa lielu un ovāls. Attiecīgi sadalenes arī nedaudz uzpucētas.
Vajadzētu saprast kāda tad ir statiskā kompresijas pakāpe, it kā internetā ir atrodami visi vajadzīgie tilpumi, bet mazums kkas atšķiras no tā cik ņemta skaida utt. 2cc(2ml) var radīt būtiskas izmaiņas.
Pārliku pār galvu organisko stiklu ar izurbtu caurumu un sapildīju ar eļļu, man gan organiskais 100% nenoblīvējās, bet tur diezgan maz aiztecēja garām, kkur 0.1-0.2 robežās, tāpēc rezultāts bija gana akurāts un vairāk tikai lai pārliecinātos par internetā atrodamās literatūras patiesību, tā arī bija ka galvas degkamera ir ap 47cc.
Par cik virzuļa zemā daļa(tur kur vārstu kabatas) nebija līdz ar bloku, bet gan nedaudz uz iekšu, nebiju pārliecināts vai ar wiseco norādīto 8cc pietiek. Es biju ar bīdmēru nomērījis tilpumu kas paliek blokā, bet tur vel ir vārstu kabatas un tā, karoče gribēju pārliecināties. Rezultātā sanāca kkas starp 6-6.4cc(virzuļa tiplums kas torčīs galvas degkamerā), kas izrādījās praktiski tas pats rezultāts kā pieskaitot cilindra tilpumu kas veidojas no tā ka virzulis ir nedaudz iegremdēts cilindrā.
Tad nu saskaitīju visus tilpumus(galvas degkamera + galvas blīves tilpums - virzuļa tilpums) un izrēķināju statisko kompresijas pakāpi, kas izrādījās nevis reklamētie 11.8:1, bet gan starp 11.1-11.2:1. Kāpēc? wiseco savā lapā CR nav norādījuši, tikai parametrus, bet kantori kas viņus tirgo laikam par pamatu ir ņēmuši pamatīgi izdilušus un daudzkārt slīpētus motorus, Jo tādu CR var dabūt, bet jāsēdina vai nu bloku vai galvu. Manā gadījumā tas pat ir labāk, jo es tik traku CR negribēju, man nav tik agresīva ieplūdes sadalene.
Sakrāmēju galvu, lai var uztaisīt leak down testu un pārbaudīt vai sēžas ir kārtīgi notīrītas utt., uz veco blīvi un vecajām skrūvēm pievilku galvu
» Skatīties Youtube
Ja ar to vel nebūtu gana problēmu, es izmantoju ščupu caur sveču caurumu, lai atrastu TDC un aizmirsu izvilkt, par cik nav ne zobene ne kā, kloķene no gaisa spiediena vienā no mēģinājumiem izgriezās
Švīka diezgan dziļa, riebīga un sēž zemāk par kompresijas gredzeniem
Nu [censored] viss cauri, bloku sapisu, galvai kakliņi dabūjuši ierīt, viss dziļās švīkās, faking vārsti 100% laiž garām

, sapsihojos, padauzīju garāžā visu kas man patrāpījās ceļā un metu mieru, braucu citai mašīnai eļļu nomainīt.
Nākošajā dienā biju nomierinājies, atkal visu noārdīju, sāku slīpēt vārstu sēžas
Izmantoju trubu uz vārsta otra gala priekš rotēšanas
Saslīpēju to pašu vienu cilindru, lai varētu saprast cik daudz vajag/nevajag
Atkal uzkrāmēju galvu, bļed joprojām 100% leak un viens no ieplūdes vārstiem kas netaisīja burbuļus tgd burbuļo

, kaut ko domāju domāju un vispār neticēju kas pa huiņu, kādu laiciņu paštukoju un tad nospriedu sekojošo - pox paņems viegli pieslīpēs visus izplūdes vārstus un ieplūdi neaiztiks, ieplūdē tomēr nebija uzdegums uz sēžām, pēc tam atkal uzlikšu uz vecās blīves un skatīšos vai vispār 2. cyl ir kompresija, jo ja kompresijas nav tad hz, mošk jāpērk citu motoru

.
Ok sacīts darīts, vārsti saslīpēti, jau kuro reizi galva klāt pie bloka un jāapkarina viss tā, lai var pielikt zobeni un ar starteri pakačāt, 90nm +90* zonsiksnas zobratam.
Rezumē - kompresija 2. cyl ne tikai ir bet tāda paša kā citos podos(14bar)
iepidžinot eļļu dabūju pat 16bar
Spiediens arī nu ļoooooti lēni kritās, pa 3 min tikai ap 0.5bar pazaudēja ja pareizi atceros. Bļed kas pa huiņu, nahujam ir kompresija ja ir 98% leaks gar vārstiem ko var gan redzēt, gan dzirdēt ar eļļu

?
Uzsitu ar pirsktu pa manometru un monemtāli adata no
visslikti.lv aizleca uz zaļo zonu

, blaaaaaaaaaa zakinuli [censored] visu dienu pisos un domāju ka dirsā mati. Es, protams, biju atvieglots ka tomēr motors būs dzīvotspējīgs, bet nu tajā brīdī gribējās srazu nokurīt pačku ar cīgām
Svētdien kad jau jābrauc atpakaļ uz Rīgu tiku kaut ne cik uz priekšu

, jānočeko cik vieta ir izplūdes vārstiem līdz kontaktam. Es ieplūdi pat nemērīšu, ar vecajiem virzuļiem jau bija gerai un šiem kabatas ir krietni dziļākas un lielākas.
Karoče viss čotka, var regulējis cik vien grib.
Pamatojoties uz pagājušā gada ieplūdes mērījumiem un izrēķināto CR sapratu ka man ir diezgan ierobežota izvēle ieplūdes regulējumam lai nebūtu jābaidās par detonāciju, ņemot vērā to ka plānoju viņu izmantot diezgan tuvu standarta diapazonam, vienīgā opcija būtu izplūdi griezt vēlāk, bet hvz vai tad apakšā nebūs galīgs sprāgonis, tāpēc esmu nonācis pie secinājuma ka vairs nemērīšu neko, visu vajadzīgo jau esmu samērījis pagājušajā gadā, tas kas atliek tagad - pagrozīt, testēt paātrinājumu, pagrozīt, testēt paātrinājumu, bet līdz tam vel motors jāpiebrauc. Attiecīgi jāapkrāmē līdz galam un jātaisās uz iekšā likšanu, uz nākošo gonku(18. Jūnijs) diez vai uzspēšu, bet 9. Jūlijs gan ir reālistiski. Šovakar turpināšu ķimerēties tālāk, cerams ka svētdien jau motors būs mašīnā.