HaL Porsche

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Post Reply
HaL
Admins
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times

HaL Porsche

Post by HaL »

Ieliku bez modeļa, lai jūs dabūtu uz topiku :rofl:

Īsumā. Kopš izbraucu ar Taycan pirmo reizi, sapratu, ka ja es sev ņemšu EV, tad tikai šis būs. Bet tā kā es esmu max bomzis, tad protams ne jaunu, ne gadīgu šo auto es nespēju atļauties.
Tad kad sievai skatījos jaunu auto un pirms nopirku iX1, centos iepārdod Taycan ideju, bet mani pasūtīja precīzi 3 ar pusi mājas tālāk. Pa zemu, pa lielu, pa neBMW. Šis numurs neies. Un attiecīgi atmetu domu par tikšanu pie Taycan, jo man EV nevajag. Idejiski.

Ikdienā rulēju ar M240i un weekendos braucam visur ar iX1. Ja jāaizskrien vakarā uz veikalu – kāpju iX1. Kā ērts ikdienas rullētājs elektrokaste protams ir manta. Arī izmaksās. Jau dzīvē daudziem esmu minējis, ka īsti uz 100% nepatīk, kā M240i brauc. Neskatoties, ka tur iemesta kaudze naudas, īsti līdz galam nav tas. Auto ir stipri nervozs un pa lielam vienkārši nav paredzēts tādai jaudai. Un tā kā auto jau tuvojas 160k nobraukums – domāju, ka varbūt jāpārdod, kamēr vēl pieturas cenas. (p.s. auto nav pārdots vēl).

Atnāk silts, saregulēju piekari //M, kaut ko pabrauc. Nē nu foršs auto, bet nu galvā vēl Taycan tēma stāv. Attiecīgi turbomax lēni pētu tirgu, skatos visas izsoles utt, ja nu izlec ĪSTAIS Taycan par ciparu, kuru varu atļauties. Bet nu jau maijā beigās nospraužu mērķi – jāsameklē un jānopērk. Pa lielam – vajag 2022.gada vai uz augšu un nobraukums līdz 80k. Te doma ir elementāra. Baterijas/motoru garantija ir 8 gadi un 160k, attiecīgi pēc 3 gadiem lai varu pārdot vēl auto ar garantiju. Gadā norullēju ap 20k.

Ir saknē skaidrs, ka standarta sedans man nepatīk. Patīk unīša virsbūve, attiecīgi skatos Sport Turismo. Saprotu, ka atļauties varu vecu ar lielu nobraukumu :shura: Tas neder. Pētot arī saprotu, ka Cross Turismo (lauciskāka versija) maksā jūtami lētāk. Hvz kāpēc tā, laikam lauķi ar Porsche nobrauc :aiwa: Cross Turismo virsbūve nav 100% mans, bet sapētīju, ka ir varianti to padarīt pat smukāku par Sport Tursmo, sāku meklēt tos. Ir viegāk. Svarīgi ir arī JEBKĀDA cita krāsa no balta/melna, kas arī nav pats vieglākais. Jā jā, full gay mode on :shura:

Nopērku CarVertical daudzmašīnu atskaites :naac: un šolkāju auto, kas ir ārpus LV ar PVN un manos parametros, budžetā utt. Tāda mašīna ir max viena nedēļā… JEEJ. Šis būs “viegli”. Bet pētu ne tikai izsoles, bet arī standarta tirgus LT/EE/PL, mobili, scoutu, autoplius utt. Un te nu bijis/nebijis – atrodu šo konkrētu. Nav sists, nobraukums 74, 2022.gada. KRĀSĀ. Cena virs budžeta, bet sanāca nomasēt līdz abpusēji izdevīgam variantam. Tirgo Vācu uzņēmējs savu auto. Pie tam, auto ir extender garantija (ne baterijai/motoriem, bet visam auto) līdz 2027. gada maijam. Vispār Win. Nav 100% no ekstrām, ko man gribētos, bet pa lielam ir viss.

Bilde no vācieša. Krāsa ļoti forša un dzīvē nav tik gaiša, bet ir NAISSSS
Image

Tad nu kaut kādu nedēļu pavingrojām un pēc līguma parakstīšanas aizskaitu piķi. Bija doma vest, bet pa lielam sapratu – ESMU FAKING VECIS. JĀPIS PAŠAM PAKAĻ. Bet nu reāli, vienu reizi dzīvē tas katram jāizdara.

Pirmās daļas beigas. Like, subscribe (ch) :aiwa:
Life is what happens while you're busy making other plans
HaL
Admins

Re: HaL Porsche

Post by HaL »

Otrā daļa – piedzīvojums ar aizbraukšanu, kas aizgāja max di.rsā!

Novienojamies datumu. Auto atrodas Drēsdenē, kur nekas nelido, bet nu ir vilcieni arī eksistē. Nopērku ļopaka biļetes uz Berlīni, vilciena biļetes uz Drēsdeni. Kopā 250 EUR. Izklausās, ka esmu uzvarējis loterijā.

Laicīgi rezervējam laiku reģistrācijas uzņēmumā. Visam jāsaiet zajebiss, jo izlidoju 7.00. Berlīnē esmu 7.40 (mīnuss stunda). Vilciens 8.55 un esmu jau Drēsdenē pēc vilciena tripa 10.40, viņš mani savāc no vilciena stacijas un 11.30 iebukots laiks pie reģistratora. Pēc plāna jau kādos 14os braukšu mājupceļā. Ap 1300 km. Viss saplānots un visam ir jānotiek :cool:

Pienāk 4dienas rīts, 6.40 sēžu laimīgs ļopakā, minūti minūtē braucam uz skrējceļa un HUJAKŠ. Izdiest visas gaismas. Lidmašīna apstājas. Paiet minūtes 20 un tas sūds pisās atpakaļ uz parkingu. Esot kaut kāds error ar dzinējiem. Skatīsies. Un tas, protams, notiek gandrīz 1.5 stundu garumā. Un LOĢISKI, ka mēs nosēžamies 10 minūtes pēc vilciena aiziešanas :susnaks:

Labi, ir nākamais vilciens pēc 35min, es ātri ejot varu paspēt. Lidmāšinā ir Starlink, biļetes nopērku laicīgi. Vairs nav īpašā tiešā reisa pa 20 EUR, bet jau 50 EUR, bet nu OK. Vēl huiņa.
Nu viss Ok, uzspēju un esmu vilcienā. Šis nav tiešais reiss un ir pārsēšanās kaut kur (jau jūtat, kur briest sūdi? :shura: ). Absolūti nav skaidrs kur jākāpj īsti ārā, eju pie konduktores, tā ne vārda angliski vai citā valodā un pa lielam viņai [censored], ko cenšos paprasīt. Vilviens apstājas uz ilgāku brīdi, pieņemu ka mana pietura. PROTAMS, ka es esmu nepareizi un esmu izkāpis kaut kādā citā random vietā :lol: To sapratis (kas protams notika pēc esošā vilciena aiziešanas tālāk), meklēju vēl variantus kā tikt, bet nākamo vilcienu īsti nav, kaut kā jātiek atpakaļ uz lidostu (kas ir 40 min attālumā) un tad no turienes iet vilciens, kas tiek uz Drēsdeni uz pulksten 14.00.

Bet man jau ir TIK ĻOTI ZAJEBAL, ka es nospļaujos. Turpat kur izkāpu (kaut kāds liels T/C) ir Europcar auto noma. Eju paņemu auto un braucu gaitā uz Drēsdeni. Esmu arī tur tāpat kā vilciens uz 14.00, bet vismaz čista esmu :shura: +350 EUR. :dusma:

Nākamais pieraksts pie reģistratora dabūts uz 15.00. Visu sadarām, samaksāju par tranzīta numuriem un visu un jāgaida aptuveni pusotra stunda. Biedzot nopūšos, paspiežu vācietim roku un pasaku paldies par izturību visu dienu mani gaidīt un ņemties, un viņš dodas mājās. Tikmēr jāaizved Europcar atpakļ Škoda uz Drēsdenes nodošanas punktu. Nav tālu, plus mīnuss 40 minūtēs var iekļauties. Jau iekāpju taksī atpakaļceļā – zvana vācietis un saka “Houston, we have a problem!”. NU KAS VĒL FAKIN VAR NOTIKT?? :emo:

Īsumā, mēs esam par vēlu pieteikuši tranzīta numurus un tik “ātri” nevar pagatavot. Var dabūt uz rītdienu 8.30. JĀ MAMMĪT. DOD VĒL. Kaut ko diskutējam, domājam variantus, bet nu īsti jau nav. Saka meklē viesnīcu un rīt viss sanāks. Bet negribu vēl meklēt viesnīcu un kavēties plus nākamajā dienā jau daudz kas cits saplānots. Beigās vācietis piedāvā – brauc ar maniem numuriem un reģistrāciju, no LV nosūti numurus atpakaļ un mazo brief, noņemšu no reģistrācijas un nosūtīšu mazo brief atpakaļ. Par to, protams, vācietim mega uzslava, ka parakstījās “riskēt” kaut kam dot auto ar savu reģistrāciju. Kurš katrs to nedarītu. :yo:

Izbraucu no Drēsdenes nedaudz pēc 18iem un tad jau mājupceļš diezgan īzī. Nieka 1300 km :aiwa: Braucu diezgan dinamiski, 5x lādējos bez gļukiem un pārsteigumiem un 11.30 esmu mājās. Nogurums brutāls, bet nu izdarīts ir!
Image

Image

Image

Image

Image

Un mājās:
Image
Image

Kopā ar sievvāgenu:
Image

Auto BOMBA :kiss: Stūrē fantastiski, uz ceļa tuvas fantastiski, labs patēriņš, iet ļoti labi.

Tātad - ko es nopirku?
2022. gada Porsche Taycam 4S Cross Turismo
94 kWh (lielā baterija)
571 Zs un 650 Nm AWD
Neptune Blue
Tā kā tas ir Cross Turismo, auto ir uz pilnās pneimas un var nosēdināt vairāk kā M240i :naac: Var dabūt gan mega komfortā, gan kartingā.
Tagad uz OEM R20.

Sareģistrēšu pēc Līgo, sataisīšu vieglu detailingu un sataisīs arī kādu bildi.

Plāni "tuningam" IR, bet par to vēlāk :beer:
howitzer
M30
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Post by howitzer »

Nēģeru džeks, kurš ar prieku atver vaļā ledusskapi, taču nākamajā sekundē ir ar absolūti skābu seju.
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
Toretto
Been thanked: 0

Post by Toretto »

HaL topikus gaidu ar nepacietību, bet šis ir dūriens mugurā :(
RaL

Post by RaL »

Super auto.
Cik nu mani kāds ir vizinājis ar Taycan, tad šis likās tāds labi nostrādāts, atstāja kvalitatīva auto iespaidu.
Krāsa :cool:

Lai kāda arī versija būtu, laikam jau Taycan ir samērā nepraktisks. Aizmugurē pamaz vietas un 2 (?) sēdvietas, ja? Bagāžnieks arī ar samērā mazu atveri un pats neliela izmēra. Bet nu ko var gribēt no sporta auto :naac:

Par piedzīvojumu - tajā brīdī noteikti baigais stress :emo: bet vismaz ir ko atcerēties :-D

Apsveikts ar auto!
Last edited by RaL on 23 Jun 2026, 12:18, edited 1 time in total.
K.JAY

Post by K.JAY »

RaL wrote: 23 Jun 2026, 09:51 Bet nu ko var gribēt no sporta auto :naac:
Mh šas, sporta auto, ar bateriju :emo:
nepelnu tik daudz, lai brauktu ar vecām mašīnām
Tilts

Post by Tilts »

Gaidīšu jebkādus jaunumus šī auto sakarā.
P.S. Tā gadās ar tiem sīki izplānotajiem braucieniem, kad iezogas neparedzamais.
fckns

Post by fckns »

Es atvainojos, bet nu šis ir lielāks metiens par BezTabu sižetu ar pāķi kas nopircis Rumbula Tuaregu un dabūjis motorschaden. Es gaidīju ko citu :emo:

Sveikts ar auto! Unpopular opinion, bet Cross/Sport Turismo ir glitakie Taycani, un visticamāk arī glitakie elektroauto šobrīd. :D
nakurilijs wrote: 27 Aug 2019, 09:44 Reinis N. iesaka vnk nebūt trūcīgiem.
krabiz
Been thanked: 2 times

Post by krabiz »

Topika autors pilnīgs bomzis, 2 gadu laikā no MINI uz Taycan pārsēdies, es arī gribu tik trūcīgi dzīvot, kur jāpiesakās darbā? :D

Taycan tā pat kā izcili glītajam BMW XM vērtība arī krīt pa 30% katru gadu vai biš lēnākā tempā?
"316iA kompakts man ir brīvdienu izbraucieniem"
HaL
Admins

Post by HaL »

howitzer wrote: 23 Jun 2026, 00:18 Nēģeru džeks, kurš ar prieku atver vaļā ledusskapi, taču nākamajā sekundē ir ar absolūti skābu seju.
Zilu seju? :aiwa;
Toretto wrote: 23 Jun 2026, 08:29 HaL topikus gaidu ar nepacietību, bet šis ir dūriens mugurā :(
Varu nomierināt. Šis ir tikai DAILY. Tāpat man būs kāds foršs tuninga projekts ar benzīnu.
HaL
Admins

Post by HaL »

RaL wrote: 23 Jun 2026, 09:51 Super auto.
Cik nu mani kāds ir vizinājis ar Taycan, tad šis likās tāds labi nostrādāts, atstāja kvalitatīva auto iespaidu.
Krāsa :cool:

Lai kāda arī versija būtu, laikam jau Taycan ir samērā nepraktisks. Aizmugurē pamaz vietas un 2 (?) sēdvietas, ja? Bagāžnieks arī ar samērā mazu atveri un pats neliela izmēra. Bet nu ko var gribēt no sporta auto :naac:

Par piedzīvojumu - tajā brīdī noteikti baigais stress :emo: bet vismaz ir ko atcerēties :-D

Apsveikts ar auto!
Paldies!
Es nepirku Taycan dēļ praktiskuma. Tur tiešām vietas nav kā lielā unītī - ir plati sliekšņi un bagāžniekā arkas lielas. Litrāžas ziņā bagāžas nodalījums ir Mini Clubman ir lielāks :rofl:
Es auto pirku dēļ izskata. Un arī ir vairāk vietas kā 2.sērijā.
Man nepatīk lieli auto un es esmu mega nīdējs visiem tiem, kas pie pirmā bērna nopēk Passat unīti vai skatās Voyager, tur pa jāiet iekšā pa durvīm, kur virsū rakstīts DALBAJOBS.
HaL
Admins

Post by HaL »

fckns wrote: 23 Jun 2026, 15:43 Es atvainojos, bet nu šis ir lielāks metiens par BezTabu sižetu ar pāķi kas nopircis Rumbula Tuaregu un dabūjis motorschaden. Es gaidīju ko citu :emo:

Sveikts ar auto! Unpopular opinion, bet Cross/Sport Turismo ir glitakie Taycani, un visticamāk arī glitakie elektroauto šobrīd. :D
Noteikti - Taycan un Etron GT ir glītākais, ko Tu vispār vari nopirkt :cool:
Post Reply