Luktura stikla plastmasa

Pastāsti citiem par paveikto, vai paprasi padomu kā un kur to var izdarīt

Moderator: gacciZm

Deivs
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Luktura stikla plastmasa

Post by Deivs »

Noskatījos no androīda, ka nokrāsojot luktura stikla plastmastu (pinķerīgi skan) melnu, lukturi iegūst diezgan foršu paskatu.

Vairāk pat sanāk uzdot šo jautājumu androīdam, kā tu to izdarīji? T.i kā atdalīji plastmasu no stikla ? Tika karsēts, kausēts, vai vienkārši ar spēku un prātu atdalīts?
Image
Image

vispirms vēlos to izmēģināt uz vecā stikla, kurš jau ir bojāts un vairs netiks izmantots.
German muscle car lover
Image
coss_boy

Post by coss_boy »

Vins gadijuma nav caursauts? :lol:
Deivs

Post by Deivs »

coss_boy wrote:Vins gadijuma nav caursauts? :lol:
ir ir! kamēr bēgu no gangstu apšaudes viens ielaida lodi! :D
German muscle car lover
Image
coss_boy

Post by coss_boy »

Dionez wrote:
coss_boy wrote:Vins gadijuma nav caursauts? :lol:
ir ir! kamēr bēgu no gangstu apšaudes viens ielaida lodi! :D
Vajedzeja ar akmeni atpakal laist viniem, lukturi saskadeja!! :evil:

Zinu ka Bmw stikls apalais E30/34/28..... nonemas to karsejot un izpiezhot ara, ka mersim nezinu.... :?
Deivs

Post by Deivs »

viņš turas uz kinda silikona
Image

bildē gan slikti saprast.

ir pieejams krāsas fēns, taču ar to man liekas, ka viss plastmas izkusīs ātrāk nekā tas silikons.
German muscle car lover
Image
coss_boy

Post by coss_boy »

Man ar ta skiet ka plasmasa saies sviesta..... :?
Bmw tur manuprat ir dzelz apmale uz ka tas viss turas....bet vispar ja tas viss daras ar krasas fenu.... :P
DimanC

Post by DimanC »

tad stikls vai plastmasa?

ja plastmasa, es savai V ludei liidziigu kjiimiju veicu.

jaaiemet uzkarseetaa elektriskajaa pliitii (uz 200 graadiem) uz 1m40s. (honda-tech'aa gan bij rakstiits, ka jaatur 2minuutes, bet, kaa paarliecinaajos, pietiek ar mazaku terminju).

LAMPAI, KAD TAA IELIKTA PLIITII, JAABUUT SAKARIIGAM ATBALSTA LAUKUMAM (jo cietaas virsmas dod lielaaku karstuma efektu nekaa gaiss):
1) nelikt uz caurspiidiigaa plastamasa
2) uzmaniigi ar atbalstiishanu uz stiprinaajumiem un vaajaakaam vietaam
...

es uzliku uz restiiteem - nu biski restiites peedas tagad ir redzamas luktura melnajaa aizmuguree, bet uz gaismu tas neiespaidojas nekaadi.

sildiishana ar feenu ir nevienmeeriigaaka un var izsaukt lielaakas deformaacijas!

taalaak - ar lieliem dvieljiem (kokvilna vai lins, sinteetikas piejaukumi nav veelami) izceljam lukturi aaraa, un pirms tam izpeetiitajaas vietaas ar skruuvgriezi operatiivi atspiezham kjepinjas (ja tur taadas ir), un tad vienkaarshi celjam nost to plastmasu... stiepjas kaa taada koshljene :-D

ja veel jautajumi - prasi droshi ;)

p.s. pirms tam lukturi nomazgaa, lai nekas nepiecepaas :lol:
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
DimanC

Post by DimanC »

p.s. kopaa salikshana nav mazaak pinkjeriiga, it iipashi, ja izmanto speciaalo logu liimi :roll:
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
Deivs

Post by Deivs »

dimanc wrote:Pamācība no dimanc pieredzes
jāatdala plastmasa no stikla.
o paldies! tulīt izmēģināšu ar savu izmēģinājuma lukturi.

likšu lampu uz koka, lai nepaliek pēdas no karstuma.
droš, ka pēc kāda brītiņa jau iepostēšu rezultātu.
German muscle car lover
Image
DimanC

Post by DimanC »

Dionez wrote:

paga paga. mana recepte bija kombinaacijai plastmasa-silikons-plastmasa. es nezinu, kas ar stiklu notiks, kad karseesi :!: nezinu, cik vinsh termo-izturiigs...

ja jau ir stikls - kur probleemas ar asu naziiti atskrubinaat?
Deivs

Post by Deivs »

dimanc wrote:
Dionez wrote:

paga paga. mana recepte bija kombinaacijai plastmasa-silikons-plastmasa. es nezinu, kas ar stiklu notiks, kad karseesi :!: nezinu, cik vinsh termo-izturiigs...

karsēju, ar stiklu nekas nenotika, bet ar to silikonu arī nē. plastmass palika krietni lokanāks, taču nost tāpat nedabūju. skrāpējos ņemos, ganjau līdz vakaram nost atnāks.
German muscle car lover
Image
DimanC

Post by DimanC »

Dionez wrote:
dimanc wrote:paga paga. mana recepte bija kombinaacijai plastmasa-silikons-plastmasa. es nezinu, kas ar stiklu notiks, kad karseesi :!: nezinu, cik vinsh termo-izturiigs...

karsēju, ar stiklu nekas nenotika, bet ar to silikonu arī nē. plastmass palika krietni lokanāks, taču nost tāpat nedabūju. skrāpējos ņemos, ganjau līdz vakaram nost atnāks.
bildees iipashi neiedziljinaajos - bet vai tas tieshaam bija silikons? varbuut tikai gumijas loksniite, kas pieliimeeta gan pie stikla, gan pie plastmasas... :roll: kaa TAADU liimi (stikloto) nost dabuut, es Tev nepateikshu... :roll:

Image
mibins

Post by mibins »

Dionez:

Es savam nokraasoju, naacaas sist aaraa vecos stiklus un lauzt pa gabalinjam nost no plastmasas.
Nopirku jaunus stiklus, tiem lauzu pa gabalinjam plastmasu lai tiuktu pie vesela stikla, nomateeju plastmasas un nokraasoju. stiklus pieliimeeju ar stiklu liimi.

Taas plastmasas no stikla itkaa varot atdaliit pie lielaakas temperatuuras, bet taadas iespeejas man nebija.

Bildes nevaru ielikt jo bildez.lv nestraadaa :/
laurisko

Post by laurisko »

mibins wrote:Dionez:

Es savam nokraasoju, naacaas sist aaraa vecos stiklus un lauzt pa gabalinjam nost no plastmasas.
Nopirku jaunus stiklus, tiem lauzu pa gabalinjam plastmasu lai tiuktu pie vesela stikla, nomateeju plastmasas un nokraasoju. stiklus pieliimeeju ar stiklu liimi.

Taas plastmasas no stikla itkaa varot atdaliit pie lielaakas temperatuuras, bet taadas iespeejas man nebija.

Bildes nevaru ielikt jo bildez.lv nestraadaa :/
Es savai jettai arī tāpat dariju! Un lampas stikla malas ar to pašu stikla grunti nokrāsoju!
VAG grupas auto apkope, remonts, rezerves daļas!
https://www.facebook.com/StikluMeistarslv
AUTOSTIKLI
Weber
Cilvēks-karburators

Post by Weber »

to stiklu no plastmasas nevar nogriezt nost ar nazi? un to limi nokasit?
Image
mibins

Post by mibins »

nevar, jo tai plastmasai ir taada iegropiite kuraa liekas stikls.
Weber
Cilvēks-karburators

Post by Weber »

var vel meginat ar montazas putu tiramo
tik nezinu vai vins nesaedis plastmasu, mobilo vins saeda :(
Image
silver

Post by silver »

Dionez wrote:
karsē kārtīgi :wink: , ar stiklu nekas nenotiks, luktura korpusa plastmasa paliks mīkstāka, bet tā plastmasa ir "ar atmiņu" un, ja nesaplēsīsi, bet tikai nedaudz salocīsi, nekas nenotiks. Kad ir tik akrsts, ka pirksti vairs netur :lol: , pamazām sāc no kādas vietas kustināt to stiklu, BET PAMAZĀM, citādi gan saplēsīsi. Viņu diezgan jāļurkā, lai nonāktu nost, bet izdarīt var :wink: Tāda procedūra ir darīta, tikai pacietību un vienmērīgi karsē visu, nevis tikai vienā vietā :wink:
Es šitādu uzbūvēju :D
Image
p.s. uz gabarītlukturi neskatīties, tāds netiks atstāts un luktura stikliņš pagaidām nav pielīmēts vēl
Scorpio 2,9 24v Cosworth
Šaursliežu tramvajs un K2 pārvietošanās līdzeklis
Honda Concerto D16Z2 drīz būs ...
DimanC

Post by DimanC »

Silver, idejas shpikojam :?: :evil: :roll: :-D
mibins

Post by mibins »

Image
Image
Image
Post Reply