krabiz braucamie

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

ttd
Spam addicted
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: krabiz braucamie

Post by ttd »

bet forši, ka ir eksperti inženieri mums, kas zin taisnību!
krabiz
Been thanked: 2 times

Post by krabiz »

Kamēr forumā klusums, jāiemet kārtējais wannabee big BMW energy update.

Vasara tika atklāta ar izbraucienu piecatā uz Kurzemes pusi, kas beidzās ar sasistu alumīnija aizsargu, jo grants ceļu rises un zemi lidojoša(55 km/h at best) auto cīņā zaudē tikai mans maks :D Sterila panna/aizsargs gan veiksmīgi atrasts, before and after bilde būs, kad beidzot atkal pieķeršos kādam auto kko padarīt.
Image

Vēl arī brauciens tika aizvadīts klusās lūgšanās, lai nesadalās riteņa guktnis, par kura beigtumu biju aizmirsis, jo auto pārsvarā tiek lietots pilsētā un tikai izbraucot uz šosē parādās pamatīgas izmaiņas akustikā. Lai nespēlētu stulbas spēles tālāk, nākamajā brīvajā vakarā mainīšu nost. Pēc loģikas biju izskaitļojis kurš no gultņiem tas ir, bet nu katram gadījumam pakonsultēšos ar pieredzējušāku kolēģi, kurš apgāza manu teoriju un tā es nomainīju kreiso pr. gultni un pie viena arī saplēsto bremžu diskai aizsargu, kas turējās ar savilcēju pie amīša statnes :D
Image

Mega paveicās, ka vecais gultnis nonāca nost vesels un nebija jāiesaista spec instrumenti, rupjības un agresija.
Bildēs pēc neuzņēmu, jo nu lol, kāpēc :reeka:
Prieki gan nebija gari, jo PROTAMS, ka tika nomainīts ne tas, kurš gaudo kā žiguļa kārba no bērnības atmiņām, bet tas, kuram viss ok :emo:

Nākamā diena, intercars pasūtījums un kamēr vēl arods rokā, aiziet to pašu otrā pusē :naac:
Image
Arī tur sagāja ar noņemšanu un tagad var braukt tālāk klusumā un mierā.

Image

Atpakaļ pie sporta grabekļa - izlēmu, ka 22k un 4 gadi būs gana daudz esošajām svecēm un laiks ierakstīt portfolio arī šādu darbu.
Image
Pieņēmums nebija kļūdains un vecās sveces bija savus ziedu laikus atstājušas pagātnē.
Image
Un pie viena nomainīju aizlīmēto ieplūdes līkumu ar jaunu, lai atgūtu to 0.001 ZS.

Image

Tā kā biju nolēmis, ka šis būs tas gads, jo 30tais manā dzīvē, kad jāuzbrauc tie Biķernieki, pieteicos uz Youngtimer trases vakaru, ieliku bildi no 3m attāluma, lai nerodas jautājumi par auto lielisko vizuālo stāvokli un pēc akcepta sāku gatavoties. Protams, uzreiz vajag semislikus aizmugurējai asij, jo es tak liels sportists :reeka: Ja pavisam godīgi, radās ziņķāre par šīm riepām un līdz tam virsū esošie Kormorani jau tiešām tuvojās pensijai. Atsauksme sekos tālāk stāstā.

Tika ieķerts 2kg ugunsdzēšamais un E46 paredzēts stiprinājums pie pasažiera krēsla, te gan atkal noslinkoju ar bildi, bet risinājums labs un netraucē arī blakussēdētājiem. Tā kā cimdi obligāti, tad ātri caur darbu pasūtīju retro look Sparco cimdus, jo tie modernie man nepārāk gāja pie sirds.
Image

Jaunās platākās riepas ar stila iznesuma diskiem negibēja draudzēties ar uzsisto arku, bet labi, ka ir draugi ar arku valcējamo 8)
Image
Cik labi mācēju, tik labi iztaisnoju, bet varēja vēl bik, jo smagāk noslogojot un nelīdzenuma vai racing trajektorijā tomēr saskarās. Bet to uz nākamo trases reizi :naac:
Image
Tā kā dodos uz youngtimer pasākumu ar gana jaunu auto aka jau žurkas slavu pārņemošo E46, vēl ātri piekrāsoju pāris defektiņus, lai nerodas idejas, ka atbraucis puika ar bīteri :D Pēc tam gan redzot dažu citu dalībnieku braucamos tapa skaidrs, ka prasība par vizuālo nav tik būtiska. Tehniskā komisija bija tāda simboliska, bet nu man viss atbilda grāmatai, tā kā satraukties nevajadzēja jebkurā gadījumā.

Foršākais brīdis bija iepazīšanās aplis, kad beidzot no Assetto un velobraukšanas nonāc pie stūres kustībā pa šo vēsturisko un gana nopietno trasi.
Foršāk diemžēl nepalika, jo kā jau var redzēt augstāk, tad lietus galīgi nepalīdzēja :emo:

Jaunie semi sliki bija max 10km pa ielu redzējuši un gan jau vajadzēja paklausīt kolēģa ieteikumam uztaisīt izdedzi pa raupjo piebraucamo ceļu, bet nu LLP...
Priekšā esošās 21.gada Accelera ar ielas agresijas pieredzi turējās lietū godam, bet aizmugure rāvās nost kapitāli, tā ka elkoni izbraukt pat ar atlaistu gāzi nevarēja :emo: :emo: :emo:
Image
Tā kā pec litrāžas biju lielo puiku grupā, tad grupas biedri ar atbilstošākām riepām un drosmi mani apbrauca kā skolnieku, bet nu es arī necentos kko pierādīt, lai nav ego jākasa nost no betoniem. Patīkami bija atvilkt taisnītē, tikai izskaņā ar bailēm bija ozolā uz bremzītes jāsēž, lai nepazaudētu mašīnu un paspētu elkonī ierakstīties :D

Kopumā pieredzīte mazliet gūta, tagad cerības uz atlikušo moto apļa treniņu, kurš cerams būs sauss un varēs saprast vai Zestino vismaz uz sausa turās kā dažas atsauksmes pozitīvi vēsta. Acellerās gan parādījušās plaisas, tāpēc tās uz nākamo gadu arī būs jāmaina, vai nu pret jaunām, vai jāmeklē vēl cita alternatīva, būs jāsasēž pie izpētes garajos nesezonas vakaros.

Image
Vēlviens labs iemesls nenošķilt pelēko bija, lai to varam lietot kā savu kāzu auto, kas ir diezgan neordināra izvēle, bet mums sentimenta dēļ likās tieši laikā.

Tas pagaidām viss, auf wiedersehen!
"316iA kompakts man ir brīvdienu izbraucieniem"
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 1 time

Post by arniks8 »

Man kā reiz no YT arī bija mīziens ka jettu varētu nepalaist dēļ virsbūves un swapa :D . Cik ilgi sanāca braukt?
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
krabiz

Post by krabiz »

Jettu pietiktu nomazgāt un saietu, kas darās zem pārsega tur nevienam neinteresē :D

Braukšana 2x15min, ja maz dalībnieku un nav nekādi sarkanie karogi, tad trešo sesiju gan jau ar sanāktu braukt.

Price/performance ziņā šogad nav tas labākais pasākums, jo dalība pacelta uz 80€, bet nu izvēlējos sākt ar šo, jo te lielākā daļa nav nekādi gonšķiki un nav spriedze kā Mano treniņos :D
krabiz

Post by krabiz »

NU KO

laiks turpināt, kur iepriekš nobeidzām, tā teikt..

Šādi izskatās panna/aizsargs, kurš dabūjis ierīt grants ceļus
Image
un šādi izskatās mint stāvokļa detaļa, sačakarētais vāciņš salīdzinājumam. Ir jau pasūtīts vietā, bet vēl ceļo pie manis.
Image

Laikapstākļu prognozes nepieviļ un esmu klāt noslēdzošajā Youngtimer trases vakarā uz 3 sesijām moto aplī, lai beidzot pilnībā sajustu to trases garšu 8)
Image

Pirmās 10min kko taustos, kko raustos, bet uz pirmās sesijas beigām, jau parādās kkāds ātrums un pārliecība, vismaz tik, lai visi grupas biedri nedzen pa apli.
Spoguļos redzu, ka auto pavada zilu dūmu plīvurs, bet tā kā tas nav nekas nebijis, tad tik turpinu maukt.
Atpakaļ boksos, tuvāk stāvošie arī norāda uz dūmiem, bet es tik turpinu mierināt, ka tas ir nooormāli.
Pamanu, ka auto aizmugure ir ar maziem eļļas traipiem.
Hmmm, nē nu moš tik dāsni dūmoja, ka nometa aizmuguri, bet nu ok.
Čekojot riepu spiedienu pamanu, ka priekšējais kreisais paspārnis mitrs, kas nebūtu intriģējoši, ja būtu redzēta kaut viena peļķe :?

Image
Šeit droši variet piefantazēt visus sirdij tuvākos rupjos vārdus, gan jau kāds pārklāsies ar manām tā brīža sajūtām :emo:
Eļļa ir ne tikai uz paspārņa, bet arī visas auto grīdas un lēnā garā turpina pilēt uz zemes bildes uzņemšanas brīdī.
Skaidrs, ka aiz cieņas pret visiem pārējiem, trasi un savu veselo saprātu, es pamāju paldies un dodos prom jau otro reizi atstājot teju 100 naudas par 15min "izklaidēm" :naac:

Un pie visa vainīgs izrādās šķupa o-rings, kuru pat pērkot oriģinālo, summa smieklīga... nomainīt gan mazliet čakars, bet stundas darbs at best.
Pa ceļam vēl atradu, ka gofra no tālāka hermētiskumu atteikusies un fast forward samainu arī to.
Image

Anyway, jāatstāj lielais comeback uz nākamo gadu, bet vispār moto apļa konfigurācija ļoti patika, tā kā noteikti gaidu iespēju tur izbraukt vēl un naidīgāk.
Šoreiz arī tikts pie smukākas bildes, ko uz viena no monitoriem var uzlikt motivācijai 8)
Image

Uzspīd arī kāda veiksme un par adekvātu īres cenu tikām pie garāžas pagalmā, kur turēt ikdienas vāģi un ričukus, kurus bija ļoti ļoti apnicis nest uz 5to stāvu, jo kāpņutelpai uzticēties nevar, bet pagrabs ir kaimiņu okupēts no grīdas līdz griestiem. Vēl jāsaliek pa kādam plauktam mantām un stiprinājumi pašiem ričukiem, bet kopumā super labi.
Image

Siltajam rudenim pieturoties paspīdēja vēl iespēja pabraukt MANO teniņu, taču galīgi nesalikās grafiks un vajadzēja palaist garām, bet tikpat drīz nāca iespēja laist uz sausiem TRIJniekiem un vēl papriecāties par broukšanu.

Laikam atvērās īstās čakras, kuras glabāja dusmas par Biķernieku neveiksmēm, jo bez stresa normāli liku auto slodzē no pirmās sesijas un riepas tika sildītas no sirds. Reizēm pat pārāk, jo saķere bija pārsteidzoši daudz, tā, ka pat stipri maz sēdēju bremzēm, bet ļāvu riepām ierīt :D
Uz 3/4 sesiju jau atradu īsto balansu starp bremzēm un riepām un lai arī logera nebija, uzlabojumam laikā noteikti bija jābūt.
Image
Bija maza škrobe, ka aizmugure tūrējās tik labi, jo plakani varēja dabūt tikai stulbi ātri metot auto līkumā un kamēr pārējie bembji šūpoja savus dibenus no viena līkuma uz otru, es tik ar kaucošiem ķīnas pusslikiem maucu trajektorijās, cik vien ātri automāts ļāva to darīt :wink:

Nekādas noplūdes, nekādi zili mākoņi, tikai beidzot motorā skaņas gan paliek vairāk un jaunā amplitūdā, bet šobrīd mauks vēl tāpat.
Rebuildam naudu vikinglotto vēl neesmu izcēlis, bet turam īkšķus :lol:
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 1 time

Post by arniks8 »

Zajebis, jāliek tie auto slodzē, sports pa kaifu 8)
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
Post Reply