arniks8 daily slazdu kaupīte ar vidējo tilpumu

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

GirtzB
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: arniks8 daily slazdu kaupīte ar vidējo tilpumu

Post by GirtzB »

Labs video par Slazdiem...
http://youtube.com/watch?v=-0wr0pdXjy0

Pēc tādām slavas dziesmām pilnīgi gribas 300SL 24v 5gang...
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post by arniks8 »

Awww herro, neliela sen jau noslēgtās sezonas atskaite.

Jau kopš auto nopirku no aizmugures piekares nāca graboņa, pēc skaņas šķita ka tas varētu būt amortizatora atbalsts vai tml. Bija sācis jau piegriezties un tā kā daudz svarīgākas lietas jau bija apdarītas, nolēmu sākt izmeklēt. Paņēmu īso lomiku, noņēmu ratu un sāku kustināt piekari cerot atrast cēloni. Protams, ka trobeli nekas netaisīja, sviras un bukses var redzēt ka ir vecas, bet gumija neatdalas, plaisu utt. nav, visdrīzāk ar svirām un buksēm viss čotka, bet tāpat troksni nekādi nevar atdarināt. Ievēroju ka tilta bukse trinas pret arkas paspārni

Image

Joka pēc pamēģināju ghetto testu ar vecu ričuka kameru, protams, ka nepalīdzēja :D

Image

Vizuāli atbalsti izskatās it kā ok, lai gan redzams ka abi ir 30 gadīgi oem.

Image

Peldošās bukses gan kkad jāuzmaina būs, par brīnumu viņas nečīkst :D

Image

:tuning:

Image

Par cik uz doņķera kaut ko nebūt varēja apakšā redzēt, izdomāju sameklēt kur ASD vārstam iet vadi, tagad arī ar star finder zināju kur viņš atrodas un to ka pieiet klāt divi vadi. Izrādījās ka turpat eleganti vadi iznāk blakus jumta vadības blokam. Joka pēc arī piemetu 12v un dzirdēju diezgan pārliecinošu *klik*. Bingo bango, pēc nelielas ASD shēmas izpētes pavisam tupa ar PWM signālu un kādu arduino/raspberry varētu uzmeistarot gidravlika 40-100% bloķis :]. Jāskatās gan vai man gribēsies ņemties ar ABC sūkņa sapārošanu un bloķi esmu diezgan izmocījis, šis sāk nebloķēt :D līdz ar to šis tunings paliek uz jautājuma zīmes, bet ideja par OEM skata slēdzi viduskonsolē kas veic 25%/50%/100% režīma pārslēgšanu on the go šķiet vilinoša.

Image

Štukoju un lasu internātus, atradu literatūru kur minēts ka R129 paši amortizātori arī var grabēt aiz vecuma, braucot pa Rīgu bija tāds čujs ka amīši ir vai nu beigušies vai arī iet uz beigām, nolēmu tos samainīt. R129, protams, amīši ir savi, LV pieejams nav absolūti nekas :susnaks:, beeeeeeet no fāterlandes pasūtīt nav problēma, pa 250 sorosoīdu jevrikiem ieķēru bilstein B4. Man gan sākās atvaļinājums un jettas skrūvēšana līdz ar to tā arī kādus divus mēnešus nomētājās baganā :D. Mersis godam kalpoja detaļu sagādei priekš jettas.

kko bik sameetoju ar citiem R129

Image

Image

Septembra beigās bija skaidrs ka bez jumta vairs lāgā nepabrauks, izvilku no šķūnā cieto jumtu

Image

Tīrākais R129 šaipus urāliem :naac:

Image

Braucu un baudu, šis auto absolūti neapnīk un lieliski kalpo
Spoiler
Show
Image

Izbraucu ar jettu pa biķerniekiem, tagad var beidzot pieķerties amortizatoru nomaiņai, vecajiem čista prasās aizlaist atpūsties uz meksiku

Image

Image

Izskatās ka amīša štoks staigājis pa kuzava caurumu :shock:

Image

Jaunajiem bilsteiniem ir čut pamatīgāka apakšējā daļa pie bukses, domājams būs gaidītais efekts

Image

Labajā pusē viss bija čotka, normāli nomainīju, bet otrā pusē amītis nelien plauktā :?

Image

Svētdienas vakars(tehniski jau pirmdienas nakts) 00:00, rīt jābūt darbā, bet ņihujā nevar dabūt amīti iekšā. Pisos un kkā mēģinu izklapēt platāku plaukta vietu. Sāku jau lamāties uz merša inženieriem, līdz manās miegainajās smadzenēs ienāca prātā doma ar vītņstieni paplest platāk vietu plauktā.

Image

Beigās ap kādiem 01:00 saliku un jau 02:00 biju Rīgā. Pizģets cik ļoti uzlabojās komforts un no aizmugures vairs nekādas graboņas. VĪRS IR AHUJĀ KA VECI AMORTIZATORI VAIRS NEPILDA FUNKCIJU, tagad totāli pa kaifu arī Rīgā ir braukt ar visu to ka tas auto velkas pa zemi :D.

Novizinājos līdz Novembra sākumam un izlēmu ka jāliek nost. Tā kā vienu garāžu uz īri tepat tuvumā pie dzīvokļa nomarinēju un palaidu garām, izdomāju uz ziemu atsāt spicē, lai var tepat netālu paķimerēties un nav jādomā ka peles sagrauzīs vadus utt., kā arī principā visas vietas pie senčiem kur pabraukt zem jumta bija jau aizņemtas. Jau iesāku procesu un noņēmu šofera durvs apšuvumu

Image

Es zinu ka esmu topikā jau minējis, bet mani joprojām izbrīna cik ļoti pa reizinātājiem var visu sadalīt vecam mersim

Image

Jāveic remonts vairākām pozīcijām:
  • apšuvums vietām nedaudz ieplīsis/pamīksts
  • kabatas nodalījumam eņģe jāsalabo
  • rokturim viens stiprinājums jāsalabo
  • kārtīgi jāiztīra
Pie rezies arī jāizprintē nesapisti tumbu stiprinājumi, aptuveni kkas tāds kā bildē. Oriģinālus var dabūt, bet negribu tik daudz maksāt un čakars ar tumbām kuras der/neder. Principā gandrīz viss darāmais tikai dēļ gaterista

Image

Kopumā ziemas plāni:
  • sačinīt abām pusēm apšuvumus
  • beidzot kārbas kontrolieri jāuzlodē :D
  • pasažiera galvas balstu jāsalabo
  • random salona sīkumi
uzzināju ka M113 nav nekādu dummy spiediena sensoru kā vw u.c. :emo:, esmu izdomājis kā retrofitot spidometra eļļas spiediena sensoru un indikatoru par pārāk zemu spiedienu.

Nu jau pagājis gads kopš auto ir manā īpašumā, esmu nobraucis kādus 12k km, krietni uzlabojis visādus tizlus aspektus, kas pārsvarā saistīti ar līkiem pirkstiem un nepienācīgu uzturēšanu, man patīk. Ik pa laikam uzmetu aci kas notiek tirgū un droši varu teikt ka esmu izdarījis pareizu izvēli, šim auto swapa nianses, manuprāt, ir diezgan liela priekšrocība, ar M119 droši vien būtu bijis problemātiskāk.
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
juriz

Post by juriz »

Kas tur īsti sametināts, sapunktēts?
tolx
Been thanked: 0

Post by tolx »

juriz wrote: 17 Dec 2025, 07:57 Kas tur īsti sametināts, sapunktēts?
Es teiktu ka tā ir pusass....
Dell/Lenovo/HP portatīvie datori par labām cenām
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times

Post by arniks8 »

juriz wrote: 17 Dec 2025, 07:57 Kas tur īsti sametināts, sapunktēts?
Granātas putekļu sargs pie granātas korpusa :D
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
Post Reply