Ch.: Acajnajs uz kompresora [W211 E55 AMG]

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Ch.
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Ch.: Acajnajs uz kompresora [W211 E55 AMG]

Post by Ch. »

*autora piezīme - tīri tehniski jaunacajnajs, bet nu acajnajs skan labāk

Labdien

Lai arī pēc M3 piedzīvojumiem biju sev nosolījies neko skečīgu vairs nepirkt, iestājoties pavasarim vairs nespēju nosēdēt mierā. Izdomāju, ka vajag kaut kādu svētdienas cruiseri ar V8.

Ilgu laiku pētiju e38 tirgu, bet izskatās, ka visi cheap and cheerful 735i/740i/750i eksemplāri beigušies.
Tad tadās kkādas domas par e82 1er bumeri ar Uzika svapu, bet tad sapratu, ka laikam tomēr muļķīģi maniem mērķiem.
Tad izdomāju, ka būtu rēcīgi izmēģināt Mk3 Camaro (tip to, free bird camaro, kam sarkanais marļiks nāk bāzes kompeltācijā).

Ssā bija viens interesants variants, sarkans Ttops, tipa Z28. Apskatījos, bet darba tur bija pārāk daudz (es gribu skrūvēt un braukt, nevis tikai skrūvēt). Plus auto tiek tirgots kā 1991 gada Z28, bet gan pēc VIN, gan pēc dvižoka 1985 gada base modelis. Tad filosofēju par vienu citu vairantu Ādažos, bet tur nebij Ttops, kas man liekas ir lielākā daļa no Camaro šarma.

Tāpat pāris mēnešus vienkārši monitorēju Baltijas mārketpleisus un Mobili, bet nekas jēdzīgs tā arī neparādijās.

Tad vienu svētdienas vakaru izdomāju paskatīties youngtimercar.eu. Atveru, skrollēju, tad norefrešoju lapu un pēkšņi parādās topika varonis :D Bija jau vēls un svētdiena, bet nākamajā dienā jau 8:30 zvanīju. Yes auto ir pieejams, bet atrodas Valkā. Tā kā man tikko bija ģimenes pieaugums, īsti opciju uz Valku momentā tikt nebija. Kamēr domāju, tikmēr pārdevējs pasaka, ka varu atmest kaut kādu simbolisku drošības naudu un tad pierezevēs un, kad būs iespēja, atvedīs uz Rīgu. Tā arī darīju, jo bija skaidrs, ka pa tādu ciparu E55 ilgi nestāvēs.

Tad, pēc apmēram 2 nedēļām auto bija klāt un uzreiz devos skatīties.
Gan sludinājuma bildēs, gan pēc telefonsarunas, bija skaidrs, ka auto ir cietis no Japānas saules. Biju rēķinājies, ka viss auto būs jākrāso, bet, tas ko ieraudzīju dzīvē, patīkami pārsteidza - jākrāso jumts, priekšējais bamperis, spoguļu uzlikas un viens aizmugurējais spārns, kur japāņi mēģinājuši kaut ko piekrāsot. Un praktiski visas gumijas beigtas, izklatušas un sadalījušās. Arī riepas bija pamatīgās plaisās :D Panelī kaudze ar kļūdām deg, kondiška neiet, aķis beigts utt. Bet tā kā nekur neatradu nevienu rūsas punktu, dzinējs rūca smuki un kārba slēdzās okei sapratu, ka nav variantu un par tādu cenu ir jāņem.

Tātad, par auto - tas ir 2003. gada W211 Mercedes Benz E55 AMG ar 5.4 litru M113k dzinēju, kas attīsta 476ps un wooping 700nm@2,650rpm. :susnaks:
Pirkts jauns Vācijā, tad eksportēts uz Japānu, kur dzīvojis savu dzīvi un tagad atgriezies atpakaļ Eiropā.
Tāfelē 120k km. Viss taisns, nenočakarēts un, neskaitot Audio ekrānu, pilnīgs stock.

No aprīkojuma arī principā viss ko vajag - apsildāmas un ventilējamas elektriskās taburetes ar masāžu, aizmugurē sēdekļu apsilde, klima, kruīzs, xenons, keyletsgo, el.štorka aizmugurē utt.

Te pāris bildes no sludinājuma:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nākamajā dienā paņēmu Shittybee toyotu un priecīgs braucu savākt auto. Ar būsteri pielaižām un braucam uz CSDD iet numuru salīdzināšānu. Pa ceļam piestājam Nestē, pieleju degvielu un aizbraucu uz IC pēc jauna akumulatora. Aizbraucam uz numuru saldzināšānu. Baigi ilgi pētīja, tikmēr mēs stāvam un jūtam, ka gaisā virmo degvielas smarža. Pēc apmeram 20 minūtēm pienāk klāt CSDD čuvaks un saka - TĀ KURŠ IR EGĪLS. Likās, ka shas sāksies, tulīt uzzināšu kāpēc auto bija tik lēts :reeka: Bet nē, šis saka, ka vajagot no dīlera kautkādu papīru, tipa novērtējumu, ka auto atbilst tipa specifikācijai or smthn. Aizbraucām atpakaļ uz bāzi un pamanīju, ka degviela diezgan sočna pil uz izpūtēja :reeka:

Un šinī brīdī jāsaka liels respect youngtimercar.eu komandai. :cool: Kamēr vidējais aritmētiskais auto pārdevējs pēc tam, kad nauda ienākusi kontā būtu pateicis good luck have fun un pazudis, šie džeki aizveda mani uz mājām, sakārtoja papīrus ar dīleri un pēc pāris dienām auto uz treilera piegādāja pie manis uz mājām, un es pat neko no tā visa neprasīju. Tiešām bija prieks pārmaiņas pēc saskarties ar foršu attieksmi pret klientu un actually atbildības uzņemšānos. :D Plus arī respekt par to, ka pierezervēja un pieturējās pie sākotnējās cenas, jo tur jau citi mēģinājā sākt izsoli.
Karoč rekomenēju maksimāli.

PAR TO KĀ PAGĀJA PIRMĀS DIENAS AR AUTO UZZINI NĀKAMAJĀ SĒRIJĀ LIKE SHER SUBSCRAIB
Spoiler alert: būs arī mini izdedze
Sodit slidgultnus uz spiediena
fckns
Been thanked: 0

Re: Ch.: Acajnajs uz kompresora [W211 E55 AMG]

Post by fckns »

AGDIEUS BABE WAKE UP MERŠA KONTENTS WOOOO!

Lajk, subskrajb un gaidu izdedzi! :aleluja: :alkofest:
nakurilijs wrote: 27 Aug 2019, 09:44 Reinis N. iesaka vnk nebūt trūcīgiem.
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post by arniks8 »

Es jau neticēju ka vel kādreiz mersi paņemsi :D . M113 gang rise up :]
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
GG.
Been thanked: 5 times

Post by GG. »

Sveikts ar labāko pirkumu mūžā :D
howitzer
M30

Post by howitzer »

Keeeeeeeefteme!
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
Abit e30
Been thanked: 6 times

Post by Abit e30 »

Smuks :cool:

..kad sēdinās? :naac:
K.JAY

Post by K.JAY »

Šis ar pogu sēdinās
nepelnu tik daudz, lai brauktu ar vecām mašīnām
Toretto

Post by Toretto »

mazais rulls kompresoram būs? :aiwa:
Utututu

Post by Utututu »

Ir labi :]
1982 BMW e28 m30b28
1983 BMW e30 m20b27
1984 BMW e28 m20b28
1985 VW mk2 Jetta 1.6
1992 BMW e32 m60b30
Ch.

Post by Ch. »

OTRĀ DAĻA: ĶIBELES

Tātad, auto mājās, laiks izpētīt ko esmu nopircis.
Image
Image

Pirmā lieta - kā jau iepriekš teicu, degviela tek uz izpūtēja. :reeka: Paceļu aizmugurējo beņķi, atveru lūciņu (kur visas skrūves bija fingertight) un saktos ka arī tas lielais plastmasas riņķis, kas nostiprina filtra korpusu arī ir fingertight. :D Pievelku, noslauku, izbraucu riņķīti - nekas vairs netek.

Image

Pieslēdzu kompi, nodzēšu kaudzi ar kļūdām, kas bija sametušās dēļ beiga aķīša. Egle panelī pazūd, paliek pārsteidzoši maz visa kā. Pa lielam kļūdas par audio komunikāciju (jo ielikts kkāds panasonic mafons ar ekrānu, kur HDD atradu japāņu multenes un japāņu šlāgerus), Fuel level sensoriem (par šo mazliet vēlāk) un vēl kaut kas tur.

Image

Aizbraucu piereģistrēt auto, šoreiz viss safe un auto atkal ir EU pilsonis. 5 dienas var vizināties un jāgatavojas skatei.
Image

Attiecīgi pēc pirmā normālā testdrive un izpētes izveidojas darāmo darbu saraksts:

Steidzamās lietas:
1. Riepas sakaltušas un kantainas, pie 70kmh tāda vibrācija, ka liekas ka ritenis aizlidos pa gaisu.
2. Lukturiem vajadzētu būt uz otru pusi (jo Japānā tač RHD satiksme).
3. Neiet degvielas līmeņa devējs
4. Atslēgai pults nestrādā
5. Kondiška neiet

Long term lietas:
1. Jākrāso jumts, spoguļu uzlikas, priekšas bamperis
2. Jāmaina gumijas durvīm, ap logiem
3. Jāuzfrišina salons - vietās kur vairāk human slime bijis, saules ietekmē ādā izveidojušās plaisas.
4. Jāieliek oriģinālais mafons kautkāds
5. Neiet keyless

Sāku ar vienkāršāko - samainu atslēgas baterijas. Nekas nemainās. :D

Tad aizbraucu uz riepu servisu. Tā kā gribas 3 dienu laikā iziet skati ņēmu to kas bija uz vietas - priekšā kkāds Michelin PS4, aizmugurē jaunas LingLong DieLikeAHero. Pagaidām saies, tad jāsazīmē kkāds jauns mišelīns all around.
Pie viena arī uzpildam kondišku. Spiedienu tur, bet iekšā neslēdzas. Kurwa, jārok dziļāk.

Image

Braucot mājās beidzot varēju sākt izbaudīt to auto jo vairs nebija žostkā vibrācija :D bet par sajūtām vēlāk.

Aizbraucu mājās, domāju kas ar to kondišku. Skatos kļūdas, nav nekā saistīta. Tad GG ieminējās, ka meršiem esot kkāds safemode kas ierubās ja spiediens par mazu. Sākumā skatījos kkādus indusu video ar kkādu ctrl alt delete kombinācijām spaidot klimas pogas, bet nekas nesanāca. Tad izdomāju prikola pēc nodzēst kļūdas tam modulim ar launchu (kgan nekādu kļūdu nebija) un bam, bingo - kondiška ieslēdzas un pūš aukstu. :]

Tikmēr sāku meklet LHD lukturus. Tā kā man vajag arī durvju gumijas un vēl šo to radās doma noprikt donoru, ko man viens cilvēks kā reiz piedāvāja. Taču tad cilvēks ar mazliet lielāku IQ kā man (atkal shoutouts GG :reeka: ) ieteica paskatīties, kas man tur vispār stāv par lukturiem. Piebraucu pie sienas - skatos lukturiem taisnais stars. Atcerējos, ka pirms tam meklējot info par to kā un vai ir iespējams partaisīt lukturus no RHD uz LHD uzdūros infai, ka mersim ir tāds "tourism mode" switch lukturos, kas ļauj ieslēgt taisno staru. Paurķējos lampās ar pirkstu (links uz OF PM), atradu slēdzi un BINGO - LHD stars :naac:

Image
Image
Image

Veiksmes taifūns so far, ne? Lasi tālāk, būs vēl.

Bakstoties ar lukturiem pamanīju ka pasažiera puses lukturis strādā kaut kā neloģiski.
Xenons iedegas tikko kā pagreiz aizdedzi (pat ar izslēgtām lampām), tālais nedeg, pagreiziens nedeg, migla nedeg. Pirmā doma - kaut kur gļučī GND. Atrodu vietu kur grounds no lukturiem iet pie kuzava - neizskatās traģiski, bet termināļi ir bish nokorodējuši. Satīru visu, nekas nemainās.
Tad sekoja zinātiskā pētniecība 2 dienu garumā (kur again GG aktīvi pieslēdzās) par to kā pie velna viņam strādā lukturi. Long story short, Mersim ir trīs SAM, jeb Signal Acquisition Module bloki kas savā starpā runājas caur CAN līniju. Apparently mersim tie SAM moduļi regulāri noslīkst/failo dēļ kā var rasties visādi elektrogļuki. Secinu, ka par pasažiera lukturi atbild pasažiera SAM (SAM-P, N10/11 bloks), kas dzīvo pasažierim pie kājām zem tepiķa salonā. Skatos arī, ka Launch rādā, ka Pasažiera SAM ir not installed.
Domāju sha jāņem ārā krēsli, jāceļ paklājs, jāgriež ar nazi zem pečkas (bmwthings) bet mersis par visu padomājis - tur ir atsevišķš paklāja fragments, kuru var pacelt neko nejaucot :D
Image
Image

Apskatos - štekeris ideāls, nekādu mitruma pazīmju, barošana pienāk. Atjaucu vaļā, iekšā arī viss kā jauns. Pasažiera SAM kontrolē arī citas auto funkcijas, kuras man strādāja. Domāju okay, problēma kaut kur citur.
Image

Tā kā man neiet arī Keyless, Degvielas līmeņa devējs utt izdomāju apskatīties arī šofera SAM (kurā ir integrētā drošinataju kaste). Bish jebļa sanāca, lai tiktu klāt, bet arī to atverot viss bija ideāli uz aci - ne smakas no mitruma, korozijas utt.
Image
Image

Sāku domāt, ka problēma drošivien ir CAN līnijā, bet es CAN'T. :alkofest: Pirms līst kaut kur dziļāk domāju prikola pēc pamēģināt citu SAM-P moduli. To caur rrr sazīmēju tepat Jelgavā pa 11 eur :reeka: Piespraužu un BINGO again - viss strādā kā nākas un pat nebija jākodē :reeka:

Kad lukturi sataisīti, riepas samainītas, degvielas leaks novērsts varēju doties uz tehaču. Tehačā viss pa nullēm :]

Tad sāku meklēt kas par ķibeli kāpēc neiet degvielas līmeņa devējs. Launch rāda kļūdu par abiem devējiem - gan labās puses, gan kreisās (kas liekas diezgan unlikely, ka abi nosprāgst reizē). Nolēmu pamērīt ar multimetru pie štekera. Mašīnas galā grounds pienāk, bet bākas galā mērot abiem dačikiem open loop. Atskruvēju korķi, pavilku ārā un ieraudzīju, ka te kāds bijis jau pirms manis.

Mersim karoch tie līmeņa devēji nav kā atsevišķās komponentes, bet vienā pusē nak intergrēti degvielas sūkņa korpusā, bet otra pusē - degvielas filtra korpusā. Degvielas sūkņi izskatās tikko ielikti jauni, bet degvielas filtra korpuss izskatījās izvilkts no pamoikas. Leibls vēsta, ka ražots 2007 gadā (auto man 2003), bet visi vadi briesmīgi ar nodrupušu izolāciju, kautkādi homemade savienojumi, trubas aizstātas ar citām (paldiesdievam nebija izšķīdušās benzīnā vēl), groundi norūsējuši utt.
Image

Sapratu, ka jāmeklē jauna visa tā uzparikte, kas izskatās apmēram šādi:
https://cdn.autodoc.de/thumb?id=1898570 ... v=94077992

Paskatos jaunu aftermarket īsti dabūt nevar, jauns OEM dārgs un ilgi jāgaida. Nopriku lietotu, labā stāvoklī pa 150 eināriem. Nomainīt sanāca čakars, jo nācās ņurkot bākā līdz elkoņiem, bet beigās viss uguns - pāris stundas un nelielu atindēšānos vēlāk degvielas dačiks funkcionē :]

Tad šodien aizbraucu uztaisīju jaunu atslēgu, tagad arī atslēgt var ar pulti. Sanāk man atslēgai bija nosprādis RF modulis nevis kkādi bloki/antenas uz auto.

reku bik izdedze (čakars tīt un piegādāt kvalitatīvu video kontentu vienlaicīgi, ja nav kas nofilmē):
https://youtube.com/shorts/CXOxJ7gxYOA? ... 09B458-fvG

Karoooooooch lielākā daļa no ķibelēm atrisinājās ar absolūti niecīgiem ieguldījumiem un uz doto brīdi palicis pa lielam tikai savest kārtībā kosmētiski. :D Rīt plānoju uztasīt apkopi un paskatīties eļļas filtrā, mosh būs kontents atkal.

NĀKAMAJĀ SĒRIJĀ FILOSOFINGS NENORMĀLS BMWŠŅIKA EKSORCISMS
Ch.

Post by Ch. »

Nu un tagad filosofings par sajūtām.

Man liekas baaaigi daudz auto par to naudu.
Līdz šim viss izmaksajis aptuveni tikpat cik maksā kkads f31 LCI divlitru dizelis xD

Skrūvēt viņu ir patīkami.
Viss liekas jauki nostrādāts, pārdomāts un well engineered.

Atrasties viņā ir patīkami.
The devil is in the details. Visādi forši sīkumi, kas patīkami pārsteidz. Piem isofix aizmugurē nosedzas nevis ar tizliem plastmasas vāciņiem, bet ar elegantu spilventiņu un velcro ļipučku. Drošinātāju kastes vāka izpildījums, lampu vāciņi.. tas kā iedegas un izdziest salona apgaismojums utt. Man kā hardcore bmwsnikam nākas atzīt, ka te ir daudz vairāk piedomāts pie visādiem sīkumiem.

Pārvietoties ir patīkami.
Gribot negribot galvā salīdzinu viņu ar to m3, kas man bija. Saprotu, ka dažādas klases un domas auto utt, bet ja vienā, kamēr nedod ručkā juties kā kautkādā satūnētā 320i pa 3 stukaam, tad te jūties vienkārši labi. Airmatics braukšanu padara ļoti mīkstu, laba skaņas izolācija, forša gaita bez liekas drāmas, comfy taburete utt.

Braukt ir patīkami.
Dzinējam torku netrūkst necik un nevienā brīdī. :shura: ja m3 bija jādownshifto un jātopī līdz redlainam lai kaut ko ietu, tad te vienkarši fuck brouts nefilosofē :D
Piekares settingi maināmi, uzliekot uz sportiskāko režīmu ari handlo gana labi un nežvangājas.

Karoch riktīgi uz kaifa, man patīk.

No negatīvajām lietām - SBC bremzes (tieši pedāļa feels) liekas drusku tizlas, bet mosh jāpierod :shura: Žēl, ka nav LSD, jo ar pašreizejiem linglongiem no vietas startejot ir baigās saķeres problēmas :D uuun protams vizualais jasakopj.

Pirms ////M klubins ar venu pierē sāk kliegt kaut ko, jāpiebilst man nav vairs tas vecums kad gribas vilkt diviti uz krastenes, griezt saulites virshos, shaut papkornu klusajā centrā un nonest autobusu pieturu piektdienas vakarā. Neinteresē cik sīkie ar motoroleriem mani nofilmē un ieliek tiktokā. Es neapšaubu nevienā brīdī ka driftē un bikerniekos emkas brauc krietni labāk.
Bet es meklēju foršu svētdienas cruiseri kur nav nonstop sipiens ar kkadam shaalem, kedem, vantuuzhiem, vlasoviem utt un šis to dara izcili.

Šobrīd pat apsveru domu tirgot f11 un izmantot šo kā daily.

Par plāniem uz auto - pirku viņu ar domu kā parasti ar “trešo auto” tur gadu divus pabraukt un ņemt nākamo, bet pagaidām liekas, ka šis paliks ilgāk :shura:
Neko tūnēt pagaidām neplānoju, gribas tik sataisīt lai viss ir tiptop un braukt.
juriz

Post by juriz »

Viens vienīgs veisksmes stāsts.
Un vecums nāk ar mersi :)
huliits

Post by huliits »

Man patīk,ir labs :]
Šis izskatās pēc veiksmes stāsta,salīdzinot ar 126to :emo:
Utututu

Post by Utututu »

Prieks, ka esi atradis auto kas patīk :cool:
1982 BMW e28 m30b28
1983 BMW e30 m20b27
1984 BMW e28 m20b28
1985 VW mk2 Jetta 1.6
1992 BMW e32 m60b30
Ch.

Post by Ch. »

Paldies :cool:

Jaa, pirku viņu bez augstām ekspektācijām un sākumā bija baigā PTSD sajūta, ka tulit kaut kas pajuks, bet atrisinot visas tās ķibeles ar katru kilometru iepatikās arvien vairāk :D

Aaa un esmu jau ticis pāri 200km robežai, pie kuras izģērbās emka, tā kā par to arī prieks :reeka:
fckns

Post by fckns »

Zajebis, prieks par vēlvienu priecīgu Mercedes īpašnieku. :D

Par radio - esmu pētījis visādus Android Auto/Carplay variantus no ķīnas, bet tur kvalitāte ir so-so. Ja gribas OEM, tad es ieteiktu samedīt COMMAND unit, un tad ielodēt BT moduli.
K.JAY

Post by K.JAY »

Nereāli :] laikam pēc w126 un emkas šis ir kā saulestars no debesīm :susnaks:
Kompresorā eļļu mainīji?
Trūkst tumšie zamža griesti un ir smukāki perriod correct diski, visādi citādi ļoti patīk
nepelnu tik daudz, lai brauktu ar vecām mašīnām
Ch.

Post by Ch. »

fckns wrote: 18 Jun 2026, 09:34 Zajebis, prieks par vēlvienu priecīgu Mercedes īpašnieku. :D

Par radio - esmu pētījis visādus Android Auto/Carplay variantus no ķīnas, bet tur kvalitāte ir so-so. Ja gribas OEM, tad es ieteiktu samedīt COMMAND unit, un tad ielodēt BT moduli.
Yess, taa ari planoju. Jasaprot tikai ko man vajag, jo no rupnicas nenaca tas lielais command, bet kkads mazaks ekrans.

K.JAY wrote: 18 Jun 2026, 09:36 Nereāli :] laikam pēc w126 un emkas šis ir kā saulestars no debesīm :susnaks:
Kompresorā eļļu mainīji?
Trūkst tumšie zamža griesti un ir smukāki perriod correct diski, visādi citādi ļoti patīk
No, kompresora ellu neesmu mainijis. Sodien planoju tik kerties klat apkopei beidzot :D

Diski man patik šie paši. Man patīk, ka šobrīd auto ir tāds neuzkritošs. Man gribētos arī toneri noplest no logiem, tikai shtorkas sānu logiem jāsazīmē
fckns

Post by fckns »

Ch. wrote: 18 Jun 2026, 10:12
fckns wrote: 18 Jun 2026, 09:34 Zajebis, prieks par vēlvienu priecīgu Mercedes īpašnieku. :D

Yess, taa ari planoju. Jasaprot tikai ko man vajag, jo no rupnicas nenaca tas lielais command, bet kkads mazaks ekrans.
Visdrīzāk no rūpnīcas ir nācis APS 50, kas arī manam Meserim ir, tam ir mazais ekrāns. Bet, ja tiek mainīts mafons, tad labāk jau iet all-in un nopirkt ar LIELO EKRĀNSU.

Man pat stāv BT moduļi bardačokā, varu uzdāvināt, man viņi vairs nebūs vajadzīgi. :D
arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times

Post by arniks8 »

Par bloķi runājot, varēšu vairāk nokomentēt kad vairāk ar jettu pabraukšu, bet pagaidām wavetrac nav man licis vilties, nevajag periodiski pieburt šaibas un der parasta eļļa bez piedevām.

https://wavetrac.shop/products/wavetrac ... s-215-axle
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
Post Reply