Šodien braucot pār Akmens tiltam gardrīz notriecu velobraucēju + izraisiju awāriju ar blakus braucošo auto...
Situācija sekojoša:
Gandrīz jau esmu nobraucis no Akmens tilta (Āgenskalna virzienā), ka proekšā pamanu jocīgu braucošu velobraucēju... Pie sevis nodomāju: dzheks pālī - jāuzmanās... To arī dariju un pabraucu maksimāli tuvu uz vidu (aptuveni pus korpusu aiz manis brauca auto - tādēļ nevarēju pārkārtoties uz kreiso joslu)... Visu uzmanību pievērsu velobraucējam... Un tad pēkšņi ~ 10 m priekšā viņš nezināmu iemeslu dēļ rauj pa kreisi, kā rezultātā man arī nostrādā refleks un arī es rauju pa kreisi un gandrīz ar sānu ietriecos blakus braucošajā auto, BET par laimi blakus braucošas auto bija sācis samazināt ātrumu, jo tuvojāmies luksaforam, kurā dega sarkanais signāls! Sadursme nenotika ne ar velobraucēju, ne ar blakus braucošo auto..!! Samīzos nepajokam un domāju, ka arī blakus braucošā auto vadītājs (savu nepatiku par manu manevru viņš izrādija ar skaņas signālu)... Piespiedu kārtā apstādināju velobraucēju (iespiežot apmalē) un sāku rupjiem vārdiem uzrunāt viņu (caur logu)(piebildīšu ka velobraucējs bija man nezināmas izcelsmes tumšas ādas tipa vīrietis ~ 50 gadus vecs. Bet kas mani visvairāk izbrīnija - puslīdz skaidrā... Nebija lielā pālī, kā šķita sākumā):
Šis dialogs notika nepārtraukta "pīīīīīīī" pavadībā no manas puses
Es: Kur tu brauc?
Viņš: Taisni..
E: Man tas neizskatijās taisni!
V: A ko tu pagriezienu nerādiji???
E: Pagriezienu???

Kādēļ man braucot taisni būtu jārāda pagrieziens???

V: (kaut ko manām ausīm nesaprotamu nomurmināja - nokāpa no sava 50o gadu velosipēda un steidzās prom)
E: "Pīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīī..."
...un aizbraucu prom!
Esiet uzmanīgi!!!