Diemžēl šīs Mazdas vispār nav apstradātas pret rūsiņu..Ch. wrote:nu tad hvz, kurkāds rūpnīcas defekts or smthn. Nestādos priekšā kādos apstākļos jāekspluatē mazda lai tāa sapūtu! Ziemā laikam tiek mazgāta nevis ar švammi, bet ar drāšu birsti..Focus wrote:manis bildetais jau bija krasots ieprieksh pie diilera... man golfam nav tik daudz ruusas.
Vienīgi iespējams, ka tā ir ar 2.3 motoru, jo tās, cik dzirdēts, arī pret rūsu sūdīgāk apstrādātas. Bet ja vienreiz jau krāsota, tad toch tā ir kkāda anomālija.
Kādu auto izvēlēties!?
Moderator: Bastard
Re: Kādu auto izvēlēties!?
jap, taisnību Tu saki! nezinu par to cinkots/necinkots, bet par pārējo pareizi ir. āda gan bija, bet navi, miglas lukturi un vēl kkas tur nebija pieejams.Melnais wrote:Diemžēl šīs Mazdas vispār nav apstradātas pret rūsiņu..Ch. wrote:nu tad hvz, kurkāds rūpnīcas defekts or smthn. Nestādos priekšā kādos apstākļos jāekspluatē mazda lai tāa sapūtu! Ziemā laikam tiek mazgāta nevis ar švammi, bet ar drāšu birsti..Focus wrote:manis bildetais jau bija krasots ieprieksh pie diilera... man golfam nav tik daudz ruusas.
Vienīgi iespējams, ka tā ir ar 2.3 motoru, jo tās, cik dzirdēts, arī pret rūsu sūdīgāk apstrādātas. Bet ja vienreiz jau krāsota, tad toch tā ir kkāda anomālija.Vispār šis Mazdas, kas nāk LV, tās nemaz nav paredzētas mūsu galam. Tas sākas ar to, ka mūsu dīleri paņēma lētās Mazdas, kas bija paredzētas āzijas tirgum. Papēti tirgu, piemēram Zviedrijā vai kkur citur, šīs Mazdas nāca ar visām ekstrām, kur bija ne tikai kožas salons, bet arī 16:9 utt, nemza nerunājot par cinkotu virsbūvi.
Bet nu es saku, ar to rūsu nav tik traki. Ja ir kkādi aizspriedumi par to, ka samērā jauns auto tā rūsē tad neko, savukārt ja raugās uz visu no praktiskās/racionālās puses mašinai nav ne vainas.
Tikko atcerējos, ka arī hammonds ar clarksonu viņu ļoti labi novērtēja, nosaucot par labāko low-budget alternatīvu bmw e90
Sodit slidgultnus uz spiediena
Pirmām kārtām gribēju pajautāt, kas tieši slikts ir 2.3?Ch. wrote:Stresam nav pamata, dīleri dod 12 gadu garantiju virsbūvei pret rūsēšanu un pilnīgi bez jebkādām pretenzijām ņem pretī un visu kvalitatīvi novērš un sakrāso, tā ka nekas vairāk nelien ārā.Pat vietas, kur krāsa ir tikai viegli uzburbusi bez ierunām maina un krāso.
Daudzi bļaus, ka tas nav normāli, bet reāli es domāju tas imho ir pie pakaļas, jo tas ir vienīgais trukums visā visumā ļoti labam auto. Vismaz hadene & motori ir geraiLabāk reizi 3 gados aizdzīt auto uz dīleru servisu, kur visu izdara bez maksas, kā reizi gadā mainīt hadeni, cīnīties ar gļukainu elektroniku utt.
un vēl - ja sākusi rūsēt virsbūve zem spoilera, var vienkārši vest pie dīlera un viņi sačinīs?
šitie nē, nē? http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/ ... bemkh.html
• Reibums - labprātīga ļaušanās vājprātam.

ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.matainis wrote:Pirmām kārtām gribēju pajautāt, kas tieši slikts ir 2.3?Ch. wrote:Stresam nav pamata, dīleri dod 12 gadu garantiju virsbūvei pret rūsēšanu un pilnīgi bez jebkādām pretenzijām ņem pretī un visu kvalitatīvi novērš un sakrāso, tā ka nekas vairāk nelien ārā.Pat vietas, kur krāsa ir tikai viegli uzburbusi bez ierunām maina un krāso.
Daudzi bļaus, ka tas nav normāli, bet reāli es domāju tas imho ir pie pakaļas, jo tas ir vienīgais trukums visā visumā ļoti labam auto. Vismaz hadene & motori ir geraiLabāk reizi 3 gados aizdzīt auto uz dīleru servisu, kur visu izdara bez maksas, kā reizi gadā mainīt hadeni, cīnīties ar gļukainu elektroniku utt.
un vēl - ja sākusi rūsēt virsbūve zem spoilera, var vienkārši vest pie dīlera un viņi sačinīs?
Pats ar to 2.3 neesmu saskāries, bet nu..
par rūsu - domāju ka jā. Tā procedūra izpaudās tā - aizbrauc uz Inchcape (vai kā viņus tur; Mazda tika pirkta ieksh AuraAuto), viņi nomazgā mašīnu un sabildē visu kur ir norūsējis. Nevis tur kur tu pats ar pirkstu iebaksti, bet rūpīgi izčeko visas arkas, sliekšņus, durvis utt. Bildes sūta uz rūpnīcu kur šāmējie lemj, vai taisa tādas vietas vai nē. Kad tas tiek apstiprināts, dzen tačku pie viņiem un atstāj uz pāris dienām. Ģimenes mazdai visas vietas kurās kko atrada, arī tika sataisītas..
Paldies, būs vecākiem jāpiekodina eļļu skatīties biežākCh. wrote:ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.
par rūsu - domāju ka jā. Tā procedūra izpaudās tā - aizbrauc uz Inchcape (vai kā viņus tur; Mazda tika pirkta ieksh AuraAuto), viņi nomazgā mašīnu un sabildē visu kur ir norūsējis. Nevis tur kur tu pats ar pirkstu iebaksti, bet rūpīgi izčeko visas arkas, sliekšņus, durvis utt. Bildes sūta uz rūpnīcu kur šāmējie lemj, vai taisa tādas vietas vai nē. Kad tas tiek apstiprināts, dzen tačku pie viņiem un atstāj uz pāris dienām. Ģimenes mazdai visas vietas kurās kko atrada, arī tika sataisītas..
matainis wrote:Paldies, būs vecākiem jāpiekodina eļļu skatīties biežākCh. wrote:ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.
par rūsu - domāju ka jā. Tā procedūra izpaudās tā - aizbrauc uz Inchcape (vai kā viņus tur; Mazda tika pirkta ieksh AuraAuto), viņi nomazgā mašīnu un sabildē visu kur ir norūsējis. Nevis tur kur tu pats ar pirkstu iebaksti, bet rūpīgi izčeko visas arkas, sliekšņus, durvis utt. Bildes sūta uz rūpnīcu kur šāmējie lemj, vai taisa tādas vietas vai nē. Kad tas tiek apstiprināts, dzen tačku pie viņiem un atstāj uz pāris dienām. Ģimenes mazdai visas vietas kurās kko atrada, arī tika sataisītas..Vienīgi viņi pirka to auto mazlietotu, kā lai uzzina no kāda dīlera konkrētā mazda izripoja? Pat nezinu, vai Rīgā ir vairāki mazdu dīleri
Dzirdēts arī par tādu triku, ka eļļas lampiņa iedegās tad kad reāli motorā eļļas nav gandrīz vispār nemaz.
Bet nu tas tā, baumu līmenī.
Un nav ne jausmas. Kopā ar servisa grāmatiņu, jābūt arī garantijas/apkopju grāmatiņai. Aizbrauc/piezvani inchape'am un noskaidro kas un kā, kādiem papīriem jābūt utt
-
ParaTr00per
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams 
- facex
ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams
kā naglai pa galvu...
Man, Tev un citiem, kam nav pokuj ar ko brauc tā ir normāla lieta. Bet Mazda6 imho izvēlās tādi cilvēki, kam ir +/- pajāt par tehnisko pusi, kamēr nekas negrab, nečīkst, nedeg, nekrīt nost utt. Vot parādi man piecus pajaunu Līzinga auto vulgaris (mazda, toyota, hyundai utt) lietotājus, kas čeko eļļu biežāk kā reizi mēnesī.ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams
Kā tu domā, vai Mazdai izdotos pārdot kādu no saviem auto ziemeļvalstīs, ja tie pastiprināti rūsētu?Ch. wrote:
jap, taisnību Tu saki! nezinu par to cinkots/necinkots, bet par pārējo pareizi ir. āda gan bija, bet navi, miglas lukturi un vēl kkas tur nebija pieejams.
es vispār nepārbaudu eļļas līmeniCh. wrote:Man, Tev un citiem, kam nav pokuj ar ko brauc tā ir normāla lieta. Bet Mazda6 imho izvēlās tādi cilvēki, kam ir +/- pajāt par tehnisko pusi, kamēr nekas negrab, nečīkst, nedeg, nekrīt nost utt. Vot parādi man piecus pajaunu Līzinga auto vulgaris (mazda, toyota, hyundai utt) lietotājus, kas čeko eļļu biežāk kā reizi mēnesī.ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams

-
ParaTr00per
un ja lampinja izdeg? tad peec shaalju grabonjas nosaki liimeni?mpb wrote:es vispār nepārbaudu eļļas līmeniCh. wrote:Man, Tev un citiem, kam nav pokuj ar ko brauc tā ir normāla lieta. Bet Mazda6 imho izvēlās tādi cilvēki, kam ir +/- pajāt par tehnisko pusi, kamēr nekas negrab, nečīkst, nedeg, nekrīt nost utt. Vot parādi man piecus pajaunu Līzinga auto vulgaris (mazda, toyota, hyundai utt) lietotājus, kas čeko eļļu biežāk kā reizi mēnesī.ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemamszinu, ka pie zema līmeņa man iedegas lampiņa. pie tam iedegas, kad vēl nav sasniegta atzīme "min".
liela dalja probleemu rodas tieshi attieksmes deelj. eljljas liimeni peec lampinjas (ja taada ir), gaisa spiedienu riepaas reizi sezonaa, pie riepu mainjas, lukturus paarbauda, ja izmet no TA... jo "auto ir jauns, tur visam jaaiet taapat", "man nav laika", utt...
iisteniibaa katram vajadzeetu saakt ar vecu fordu, kam visas skruuves naak valjaa, tek eljlja un uudens pa visiem stuuriem, un arii riepas laizh gaisu.
...ka nesagāžas!Rihy wrote:Neaiztiec vecus fordus![]()
Par eļļas spiediena lampiņām. Lietojot mūslaiku kroplās autobūves produktis ir pamatīgi jāuzmanās.
MB jau gadiem ir tikai eļļas līmeņa lampiņa. Kad dīlerim apjautājos, kur manam Mk5 Golfam ir eļļas spiediena lampiņa, saņēmu atbildi, ka nav. Ir tikai līmeņa lampiņa.
Eļļas līmeņa devēji savukārt nav megauzticami. Tā arī bija, ka pilsonis brauc ar glāzi eļļas, kamēr atbaruc...
īsti neiebraucu par MB un Golfiem.gintsk wrote:...ka nesagāžas!Rihy wrote:Neaiztiec vecus fordus![]()
![]()
Par eļļas spiediena lampiņām. Lietojot mūslaiku kroplās autobūves produktis ir pamatīgi jāuzmanās.
MB jau gadiem ir tikai eļļas līmeņa lampiņa. Kad dīlerim apjautājos, kur manam Mk5 Golfam ir eļļas spiediena lampiņa, saņēmu atbildi, ka nav. Ir tikai līmeņa lampiņa.
Eļļas līmeņa devēji savukārt nav megauzticami. Tā arī bija, ka pilsonis brauc ar glāzi eļļas, kamēr atbaruc...
Man ir gan eļļas līmeņa lampiņa, gan spiediena dačiks.

- Archuks
- BMW
Domāti imho ir jaunāku gadu MBmpb wrote:īsti neiebraucu par MB un Golfiem.gintsk wrote:...ka nesagāžas!Rihy wrote:Neaiztiec vecus fordus![]()
![]()
Man ir gan eļļas līmeņa lampiņa, gan spiediena dačiks.
EVO X SST / RACE CAR INCOMING

nus nevajag jau pārspīlēt, modernie auto ir user friendly ne jau tādēļ, ka autoražotājiem tas patiktu.
Savādāk būtu kā senos laikos kad pēc katra garāka brauciena, vīri līda zem mašīnas un "eļļoja" visus kustīgos mezglus...
+akumulatorus pildīja, mērīja elektrolīta blīvumu etc...
imho lietotājam parastajam neko vairāk par spiedienu riepās, to vai visas spuldzes deg un kur pieliet logšķidrumu mūsdienās nevajag zināt, savādāk ir bīstami(salies kopā nepareizos bremžu šķidrumus un citi joki...)
cita lieta ir ka auto ir jādzird(nepariezās skaņas etc..) vai arī ir jābūt veselai čupai elektronikas kas dzird lietotājā vietā...
es ar eļļas līmeni bez vajadzības nečekoju(jo zinu motora stāvokli/nestāvokli), riepu spiedienu pārbaudu labi ja reizi mēnesī un par izdegušām spuldzītēm ziņo pats auto...
Savādāk būtu kā senos laikos kad pēc katra garāka brauciena, vīri līda zem mašīnas un "eļļoja" visus kustīgos mezglus...
+akumulatorus pildīja, mērīja elektrolīta blīvumu etc...
imho lietotājam parastajam neko vairāk par spiedienu riepās, to vai visas spuldzes deg un kur pieliet logšķidrumu mūsdienās nevajag zināt, savādāk ir bīstami(salies kopā nepareizos bremžu šķidrumus un citi joki...)
cita lieta ir ka auto ir jādzird(nepariezās skaņas etc..) vai arī ir jābūt veselai čupai elektronikas kas dzird lietotājā vietā...
es ar eļļas līmeni bez vajadzības nečekoju(jo zinu motora stāvokli/nestāvokli), riepu spiedienu pārbaudu labi ja reizi mēnesī un par izdegušām spuldzītēm ziņo pats auto...
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
Man pašam ar tāds motors astrā iekšā, iet ļoti labi un patērē degvielu maz. Problēmu ar motoru arī nav.
Jeep Grand Cherokee
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
VW Golf 8
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
VW Golf 8