Foto tehnika

Burnout.lv fotogrāfu sadaļa, par un ap fototehniku, pasākumiem un meistardarbiem

Moderators: Juzix, *Sicram, Rihy

neredzamais
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Foto tehnika

Post by neredzamais »

Sveiki, dzima doma nopirkt spoguleni, principā pašam neviena vēl nav bijusi.
Pašlaik skatos uz Canon 500D, 550D, 600D un 60D.
Cik Elkor plaza pamēģināju, tad prasījās, lai objektīvs nebūtu standarta kita, jo esmu pieradis pie ziepīša iespējas zoomēt, tad biju domājis uz Sigma 28-70mm f 2.8 (šito modeli viens paziņa ieteica,bet vēršos pēc plašāka ekspertu viedokļa).
Ir doma arī filmēt video ar šiem aparātiem, tāpēc it kā vairāk nosliecos uz 600D vai 60D ar iespēju kustināt ekrānu. It kā interesants škita fakts, ka salīdzinot uz šo doto aparātu fonā 60D baterijas ilgums ir uz 1100 bildēm, kā ir ar to visu,vai vienas dienas robežās pie vidējas lietošanas prasās pēc baterijas, ar kuru var uzņemt vairāk par 400 bildēm? Un cik spēcīga atšķirība būs start šo modeļu iespējām un uzņemto attēlu kvalitātes un performances iespējām? p.s. dprieview.com jau esmu papētījis. taču tur tie modeļi samērā līdzīgi izskatās. Varbūt varat izteikt viedoķļus par programatūras iespējām, kas ir katrā atsevišķajā aparātā (ja tādu ir).
:)
Rekords

Post by Rekords »

Piemēru skaties manā flikerī ;D
Bet lēcas kvalitāte ir stipri, stipri labāka par maniem pārējiem diviem stikliem, kas jauni maksā aptuveni līdzīgi. Ir daudz vairāk metāla daļu, gumijas kas nosedz savienojumus, lai mitrums netiktu klāt, manuālais fokuss ir ļoti jauks, tā teikt reāls, nevis kā citiem- ļengans puņķis :D
asums arī :cool:
Es te neesmu
*Sicram
Has thanked: 3 times

Post by *Sicram »

neredzamais wrote:Sveiki, dzima doma nopirkt spoguleni, principā pašam neviena vēl nav bijusi.
Cik Elkor plaza pamēģināju, tad prasījās, lai objektīvs nebūtu standarta kita, jo esmu pieradis pie ziepīša iespējas zoomēt, tad biju domājis uz Sigma 28-70mm f 2.8 (šito modeli viens paziņa ieteica,bet vēršos pēc plašāka ekspertu viedokļa).
Ir doma arī filmēt video ar šiem aparātiem, tāpēc it kā vairāk nosliecos uz 600D vai 60D ar iespēju kustināt ekrānu. It kā interesants škita fakts, ka salīdzinot uz šo doto aparātu fonā 60D baterijas ilgums ir uz 1100 bildēm, kā ir ar to visu,vai vienas dienas robežās pie vidējas lietošanas prasās pēc baterijas, ar kuru var uzņemt vairāk par 400 bildēm? Un cik spēcīga atšķirība būs start šo modeļu iespējām un uzņemto attēlu kvalitātes un performances iespējām? p.s. dprieview.com jau esmu papētījis. taču tur tie modeļi samērā līdzīgi izskatās. Varbūt varat izteikt viedoķļus par programatūras iespējām, kas ir katrā atsevišķajā aparātā (ja tādu ir).
Izvēle manuprāt loģiska un normāla.
Par objektīviem.. Amm Tas Sigmas objektīvs ir priekš FF matricām vai crop ?
Man liekas, ka šerpāk būtu ja paskatītotos to jauno Canon ef-s 15-85... tie mm izskatās vnk graujoši labi. Ok viens mīnuss ir tāds, ka diafragma tur bija, laikam no 3.5-5.6, bet tie MM :lovs:
Amm par progarmatūrām kas tur iekšā. Man čo ta liekas, ka šeit lielākā šķirba ir tā, ka viens ir lielāks/ērtāks, otrs mazāks/neertāks.
60d pie + var likt to, ka viņam ir kkāda mistiskā uzlabotā skaņas ierakstīšana vai kkas tāds.
un noskaties šito ! :)
http://www.youtube.com/watch?v=na7h-K0DK60
šie testi man ļoti patīk !
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
howitzer
M30
Been thanked: 1 time

Post by howitzer »

neredzamais wrote:Sveiki, dzima doma nopirkt spoguleni, principā pašam neviena vēl nav bijusi.
Nevajag tev to stiklu, tici man.
Nevajag. :naac:
Pašam bija. Neass. Nevar normālu asumu pat pie F8-F13 dabūt, visticamāk, ka patrāpījās brāķis. Nav speciālā pārklājuma lēcām. Aizplīvurojas pretgaismā vienkārši katastrofāli. Gredzeni griežas ārkārtīgi grūti un nepatīkami.
Pārdevu un nopirku vietā Tamron 28-75mm F2.8. Ellīgi labs stikls. Ass, kā lāzers. Ir speciālie lēcu pārklājumi un aizplīvurošanās, un saules zaķīši bildēs minimāli. Zīmējums un krāsas vnk :lovs: . Var internetā palasīt atsauksmes. Daudzi fotogrāfi attēla kvalitāti pielīdzina Canon 24-70mm "L" klases objektīvam.
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
omulis
Moderators

Post by omulis »

*Sicram wrote:
cibinsh wrote:
*Sicram wrote:.. Canon 70-200F4L -> Canon 430EX II / ja ir baigā vajadzība tad 580EX II / -> Canon 7d / Canon 60d / -> Canon 17-40F4L -> Canon 800mm F5.6L IS :roll:
man liekas, ka ļooti sakarīgs komplektiņš, ..
Viss jau it kā jauki, bet 60D/7D džentelmeņa komplektiņš, manuprāt, +/- ir šāds:
Canon EOS 60D/7D
Canon 8-15 f4L/Sigma 10-20 f3.5 (ja gribas, ko platu)
Canon 17-40 f4L
Canon 24-70 f2.8L/Sigma 24-70/28-70 f2.8
Canon 50 f1.8/50 f1.4
Canon 70-200 (jebkurš f4L vai f2.8L ar vai bez IS, ideāli f2.8L IS II)
Canon 200 f2L IS/Canonn 300 f2.8L IS
+ kāds konverterīts
:cool:
:nene:
džentelmeņu kompleks ir šāds
Canon 5dmk2 / 1ds / FF primāri, noteikti 2xbodiji /
Canon 14F2.8L
Canon 24F1.4L
Canon 50F1.2L
Canon 135F2L
Canon 200/300, priekš Latvijas noteikti labāk būtu 200mm bet maksā par daudz..
Un Omulim nezin vai vajag pilnu fiksu klāstu :shura:
Biš vecu tēmu pacēlu augša, bet nu tagad vismaz kko +- var pateikt :D

FF- vienozīmīgi
Cenon 14F2.8- hvz, pagaidam liekas nah- naudu īsti ar viņu nenopelnīsi. + uz FF var maukt ar 24 :D
Canon 24F1.4 Kkas tuvāk vajadzībam, bet tā pat vairak dabai/interjēram, nekā maksātājam.
tad jau drīzak Leikas praktiskāks varētu būt canon 35F1.4.
Canon 50F1.2 ar ko ir par 800ls dārgaks par canon 50F1.4 :hvz:
Canon 85F1.2 Ar par 1000Ls dārgaks kā 1.8 :hvz: Var jau būt, gribētos patestēt F1.2 lai saprastu kas ir kas.
Canon 135 F2 nav cena +- okej varētu būt aizvietotajs 200 manā gadījumā. Noteikti hokejā par īsu.
Canon 200F2- nu pizģets viņs ir no zelta? Paskatījos bildes nekas tāds... :hvz: Tad jau 2.8 is II un visi minētie fiksi , kas ir uz leju. :D

Karoč jāpāriet uz fiksiem :D
Tik kādiem. Laikam būs jāņem nevis 50 1.8 bet 1.4. Rītā savu lietoto nogrūdīšu, tad jādomā vietā, ko labak.

Pa lielam leikas, ka nno nepieciešamajiem varētu būt:
35f1.4
50F1.4
85F1.2- dārgs, pagaidam iztikšu ar 85F1.8
135F2
Canon 70-200 2.8is II
Canon 24-70 2.8
Canon 5d
Canon 5d II vai v1Ds III

Karoč tā :D
www.unfoto.lv
a kam tagad viegli...
Man garšo Čili.. jūtoz ugunīgaiz Mačo
No īsta čili pat lieli vīri raud(c)
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

Ar 50mm F1.4 prātīgi. Liels brāku % un nejāgā neizturīgs pret mehāniskiem bojājumism. Ir dzirdētas baumas par mirušu AF pēc kritena no leliela zugstuma uz mīkstajām mēbelēm.
Pats pazīstu cilvēku, kurš šādu stiklu 4x nesa uz Canonu, uz garantijas remontu, līdz adeva atpakaļ naudu.
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
*Sicram

Post by *Sicram »

Juzix wrote:Ar 50mm F1.4 prātīgi. Liels brāku % un nejāgā neizturīgs pret mehāniskiem bojājumism. Ir dzirdētas baumas par mirušu AF pēc kritena no leliela zugstuma uz mīkstajām mēbelēm.
Pats pazīstu cilvēku, kurš šādu stiklu 4x nesa uz Canonu, uz garantijas remontu, līdz adeva atpakaļ naudu.
Man pazīstama fotogrāfe arī saplēsa AF 50mm F1.4, kā ? ļoti vnk, objektīvs bija ielikts somā, un soma nogāzās no krēsla. Soma bija ciet.
PM vai 29764007

*Sicram

Post by *Sicram »

omulis wrote:
*Sicram wrote:
cibinsh wrote:
*Sicram wrote:.. Canon 70-200F4L -> Canon 430EX II / ja ir baigā vajadzība tad 580EX II / -> Canon 7d / Canon 60d / -> Canon 17-40F4L -> Canon 800mm F5.6L IS :roll:
man liekas, ka ļooti sakarīgs komplektiņš, ..
Viss jau it kā jauki, bet 60D/7D džentelmeņa komplektiņš, manuprāt, +/- ir šāds:
Canon EOS 60D/7D
Canon 8-15 f4L/Sigma 10-20 f3.5 (ja gribas, ko platu)
Canon 17-40 f4L
Canon 24-70 f2.8L/Sigma 24-70/28-70 f2.8
Canon 50 f1.8/50 f1.4
Canon 70-200 (jebkurš f4L vai f2.8L ar vai bez IS, ideāli f2.8L IS II)
Canon 200 f2L IS/Canonn 300 f2.8L IS
+ kāds konverterīts
:cool:
:nene:
džentelmeņu kompleks ir šāds
Canon 5dmk2 / 1ds / FF primāri, noteikti 2xbodiji /
Canon 14F2.8L
Canon 24F1.4L
Canon 50F1.2L
Canon 135F2L
Canon 200/300, priekš Latvijas noteikti labāk būtu 200mm bet maksā par daudz..
Un Omulim nezin vai vajag pilnu fiksu klāstu :shura:
Biš vecu tēmu pacēlu augša, bet nu tagad vismaz kko +- var pateikt :D

FF- vienozīmīgi
Cenon 14F2.8- hvz, pagaidam liekas nah- naudu īsti ar viņu nenopelnīsi. + uz FF var maukt ar 24 :D
Canon 24F1.4 Kkas tuvāk vajadzībam, bet tā pat vairak dabai/interjēram, nekā maksātājam.
tad jau drīzak Leikas praktiskāks varētu būt canon 35F1.4.
Canon 50F1.2 ar ko ir par 800ls dārgaks par canon 50F1.4 :hvz:
Canon 85F1.2 Ar par 1000Ls dārgaks kā 1.8 :hvz: Var jau būt, gribētos patestēt F1.2 lai saprastu kas ir kas.
Canon 135 F2 nav cena +- okej varētu būt aizvietotajs 200 manā gadījumā. Noteikti hokejā par īsu.
Canon 200F2- nu pizģets viņs ir no zelta? Paskatījos bildes nekas tāds... :hvz: Tad jau 2.8 is II un visi minētie fiksi , kas ir uz leju. :D

Karoč jāpāriet uz fiksiem :D
Tik kādiem. Laikam būs jāņem nevis 50 1.8 bet 1.4. Rītā savu lietoto nogrūdīšu, tad jādomā vietā, ko labak.

Pa lielam leikas, ka nno nepieciešamajiem varētu būt:
35f1.4
50F1.4

85F1.2- dārgs, pagaidam iztikšu ar 85F1.8
135F2
Canon 70-200 2.8is II
Canon 24-70 2.8
Canon 5d
Canon 5d II vai v1Ds III

Karoč tā :D
šie divi liekas neloģiski, jo mm ir par tuvu, vsm manā gadijumā..
Es vai nu lietoju 24 vai 50..ļoti reti ir 35mm..
1x esmu lietojis 35mm F1.4.. tad arī iemīlējos fiksētajos ar 1.4 :shura:
Nu laikam man viss reāk šobrīd šķiet ka tikšu pie sava 1. normālā fiksētā.

par pārējiem..

24-70 nav ne vainas, esmu apradis ar viņu.
70-200 F2.8 non-IS, nuuu 2x padomātu vai pirktu ar IS versiju, vairāk gan liekas, ka nē. Apmierina mani šis pats.
17-40 F4 ir uz andeli, pareizāk ir viens kas viņu grib :shura: šo stiklu es tiešām mainītu uz C14mm F2.8 . Kāpēc ? Tāpēc, ka pa malām kropļo mazāk kā 17-40. Nu varbūt vēl apsvērtu iespēju par 16-35.

50f1.2 es savā sarkastā esmu minējis tāpēc, ka viņam ir tehniskā noturība, kas manā gadijumā ir liels +
135mm F2, ja pirktu šo, noteikti domātu par 85mm pārdošanu.
200mm F1.8 / F2.0 ir tā, ka ja bildē sportu un lietošanā ir kāds "vecās" paaudzes aparāts, tad noteikti šis ir labāks variants par F2.8.. ir tā, ka nereti ir par tumšu :D
PM vai 29764007

omulis
Moderators

Post by omulis »

Zini kapēc piemēram kluba tev mm grozas ap 50? Tāpēc ka tas ir +- pa vidu 35-70mm :D Vai nu platleņkis vai 50 :)
Pa, kāds būs tavs pirmais normalais fiks?

ā un vel pastāstiet līdz kādam slēdža ātrumam is spej noreaģēt?
p.s. ja līdz 200 darbojas, tad manuprāt ar gaismām ar zajibis bildēt lietojot is.
www.unfoto.lv
a kam tagad viegli...
Man garšo Čili.. jūtoz ugunīgaiz Mačo
No īsta čili pat lieli vīri raud(c)
*Sicram

Post by *Sicram »

omulis wrote:Zini kapēc piemēram kluba tev mm grozas ap 50? Tāpēc ka tas ir +- pa vidu 35-70mm :D Vai nu platleņkis vai 50 :)
Pa, kāds būs tavs pirmais normalais fiks?

p.s. ja līdz 200 darbojas, tad manuprāt ar gaismām ar zajibis bildēt lietojot is.
Nu klubā vairāk lietoju 24 vai 70 !
Man citur bildējot tā sanāk :)
PM vai 29764007

e30students
Spam addicted

Post by e30students »

Kāds nezin kādu programmu ar kuru var mainīt apgaismojumus ( hue, saturation, krāsu balansi ) Jau kādi defaultie setingi, lai pašam nebūtu jākruķij, bet jau būtu gatavs. Ceru ka sapratāt.
es ar savu zhiku ta izvreseetu to liikumu... ka bumeri vareetu braukt majaas
dzejnieks

Post by dzejnieks »

omulis wrote:
IS strādā jau no fokusēšasnas sākuma, neatkarīgi cik liels slēdzis, otrs ir, cik tas ir noderīgi, jo IS šūpo šā, kā tā..

Uz statīva jāslēdz ārā..
Viss atkarīgs pie kādiem mm izmantosi IS, ja no 100mm tad jau varētu būt noderīgi, ja spēdzis līdz 1/160-1/200...

Ceru, ka izteicos saprotami, pēc alus lietošanas.. :D
B4 TDi
Rekords

Post by Rekords »

Vēlos iegādāties foto somu.
Interesē mugursoma ar 2 lencēm un vietu kur var salikt pietiekami daudz stuffa.
Varbūt kādam ir ieteikumi ko izvēlēties? :hvz:
Es te neesmu
PuikaKriss

Post by PuikaKriss »

Rekords wrote:Vēlos iegādāties foto somu.
ņem lowepro computrekker, citu neko nevaru ieteikt
howitzer
M30
Been thanked: 1 time

Post by howitzer »

Rekords wrote:Vēlos iegādāties foto somu.
Tamrac`am un KATA`i ir daudzi piedāvājumi, vienīgais, KATA ir salīdzinoši dārga.
Vari pačekot arī ss.lv un fotoforumus, lietotas somas arī tiek tirgotas.
Man bija mazā Tamrac, paredzēta tikai fotoaparātam un 4 stikliem/aksesuāriem. Kvalitāte ļoti patīkama, tik pat laba, kā Lowē`m. :cool:
Tagad ir Samsonite. Nu, sūdīga. Rāvējslēdzēji jūk ārā, ergonomika nav pārdomāta, krč nepatīk.
Vēl ieteiktu aizripināties līdz Canon centram Maskačkā, viņi ļoti bieži rīko visādus atrakcionus somām, kā arī cenas parasti ir runājamas. ;)
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
harcho
BMW E36

Post by harcho »

Nav kādas GoPro mašīnas piesūceknis? Ir kamera, bet nav piesūcekņa.. baigi uz nedēļas beigām vajadzētu.. ja kāds ir gatavs pret aliņiem iemainīt uz nedēļas nogali PM
Image
686 clothing. Deelji, sleepes, zaabaki, stiprinaajumi. Iespeejas iegaadaaties un
apkopt inventaaru par ljoti patiikamaam cenaam. PM or 26441043
freimo
Admins

Post by freimo »

harcho wrote:Nav kādas GoPro mašīnas piesūceknis? Ir kamera, bet nav piesūcekņa.. baigi uz nedēļas beigām vajadzētu.. ja kāds ir gatavs pret aliņiem iemainīt uz nedēļas nogali PM

Uzzvani Eģikam... man šķiet, ka viņam bija!
BMW F31 M-Sport Estoril Blue
Melnais

Post by Melnais »

Ir pieejamas dažādas kameras, ko var stiprināt pie auto, pie ķiveres utt. Tas tā, ja kādam ir interese.
EMils

Post by EMils »

Melnais wrote:Ir pieejamas dažādas kameras, ko var stiprināt pie auto, pie ķiveres utt. Tas tā, ja kādam ir interese.
Ir interese!!! Ko vari piedāvāt un kādas cenas, piegādes laiki?
Zero Emission, 3d printeri and shtuff.. ķip filmē un fotogrāfē, taču vairāk skaitās kā kino darbinieks.
harcho
BMW E36

Post by harcho »

varbūt kāds vēlas uz EEDC 5/6diena aizdot kādu platlenķi? aliņš no manis viennozīmīgi :beer:

PM vai 26441043
Image
686 clothing. Deelji, sleepes, zaabaki, stiprinaajumi. Iespeejas iegaadaaties un
apkopt inventaaru par ljoti patiikamaam cenaam. PM or 26441043
Post Reply