Tiem, kas negrib lasīt visu : Balts BMW 1986. gada 316 E30 sedans ar karburātoru(m10b18).
Šis man, teorētiski, ir otrais E30. Pirmo nopirku kaut kādā dulluma stāvoklī un pats E30 bija pilnīgi kapi, bet ar skati. Pēc 2ām dienām jau E30 bija neejošs.

Reāli šis E30 vienkārši vienā rītā uzradās SS.lv un es uzreiz zvaniju čomam un teicu - braucam skatīties. Sarunas tika vestas devāmies ceļā. Bildē, kas bija SS.lv ielikta, nebija rūsas nekur. Aizbraucu līdz Alūksnei un priekšā pavērās tāds interesants skats. Ne tāds, kāds bija iekš Ss.lv

Te bildes ar auto pie Alūksnes CSDD, kurš galīgi neatgādināja CSDD.

Te jau esmu laimīgi atbraucis pie garāžas.

Te jau nākā diena pēc iegādes(šī otrdiena).
Te arī ir vienīgais caurums. Rūsas tur īsti neredzēja, tie visi ir dubļi utml lietas.

Trešdienā jau ar ruslanu(lielāko ties) izcīnijies esmu. Palika tikai slieksņus apstrādāt un nopūst ar grubuli un aizmugurē zem bampera sakrāsot baltu(aptrūkās krāsa beigās).

Kas izdarīts :
Salabotas avarejkas
Salabota taure
Salabots spidometrs
Sakrāsots fartuks, uzspodrināta lūpa un nokrāsotas melnas nāsis
Sagruntēta lielākā daļa rūsas
Saplēsts vadītāja spoguļa stikliņš
Sametināts caurums un kriesā spārna apakšējā daļa, kuru taisiju no rokas, tādēļ arī tā iznāca

Sataisīts lūkas attaisīšanas mehanisms
Saeļļotas visas durvju eņģes un mehānismi. Kapotam to pašu izdariju un tagad tas vairs pats neturās vaļā.

Piestiprināts bamperis.
Iestaigāta bākas slēdzene(viņš, cik sapratu, visu laiku turēja 4l ar benzīnu kanniņā bagāžniekā un bāku tukšu

Norautas novelcenes un 631

Kas tuvākajos plānos :
Samainīt diezgan daudz ritošās daļas, kur daļas jau ir uzsūtītas
Piekrāsot ar baltu baloniņu tur, kur grunts
Piestiprināt labo pusi lūpai
Sagaidīt un ievietot sarunātās priekšējās miglas
Sazīmēt kaut kur citas riepas priekšējās
Savirzes regulēšana
Aizdedzes un karburātora regulēšana(redzēs vai vispār iespējams tur ko izdarīt, ja nevarēs saregulēt un neatradīs daļas, tad vien būs vēlāk jādomā par swapu kādu)
Sadabūt trūkstošās plastmasas no salona
Ar grubuli noiet pāri sliekšņiem
Nokrāsot baltu to vietu zem bampera
Lietojama maģa atrašana
Sametināt izpūtēju(Nevaru izdomāt - ņemt vidējo posmu ārā vai mēģināt saglābt)
Priekšējā stikla maiņa(tas uz oktobri, kad skate jāiet)
Kreisā spoguļa/spoguļa stikliņa maiņa(kāds var pateikt vai to skatē vispār skatās?)
Tālāki nākotnes plāni :
Iepirkt facelift priekšējo fartuku un buferi
Pavasarī nomainīt priekšējo spārnu, kapotu labās puses abas durvis, sašpaktelēt buktes un nokrāsot visu auto
Un, ja līdzekļi ļaus, tad m20b20, jo tad vēl var iztikt ar švako piekari.

Bet pašlaik tiek likts liels akcents uz to, lai būtu tehniski normāls, tākā visi līdzekļi tiek novirzīti tur. Durvis nemainu un pa kolhozam izcīnos ar rūsu tik tādēļ, ka priekšā ziema un nav man jēgas salikt visu taisnu, smuku un pārkrāsot. Pirmā ziema ar RWD pa publiskiem ceļiem(neskaitīsim iepriekšējo E30).
Auto joprojām stāvēs līdz būs daļas atnākušas, tad dzīšu uz garāžu un mainīšu nost.