Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Ja kāds redzēja kādu kuriozu/negadījumu - rakstat tik šeit iekšā!

Moderator: omulis

Alien
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Post by Alien »

ar velo pie gājēju pārejas ir jākāp nost ja pārvietojies pa ietvi
savādāk tev nav tiesību ripot pāri
AR_159 :drive:
rrrainis

Post by rrrainis »

Viņš jau nemaz netaisijās ripināties pāri kad mašīnas brauc...
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
DeeCee
EMO

Post by DeeCee »

bet autobrauceejs jau nevar saprast kursh velobrauceejs laiž, un kursh pisiis zem ritenjiem, kaap nost un stum paari
Ir tikai divu veidu cilvēki - tādi, kuriem es patīku, un tādi, kuri var iet dirst.
Locis

Post by Locis »

Viņš noteikti stāv pie pašas pārejas un šoferi grib viņu laist pāri,bet viņš vienkārši stāv.. :hvz:
Vajag nostāties nedaudz nost no pārejas,lai nemaldina šoferus vai arī apstāties pie pašas pārejas,bet vellapēds lai pie sāna,nevis starp kājām, un, kad esi pārliecinājies par drošību, stumies pāri.
Vai tad velosipēdam visas priekšrocības nav tādas pašas kā auto? Ja,piemēram,auto krustojumā griež pa kreisi,bet velosipēds no pretējā virziena brauc taisni,tad velosipēdam priekšroka utml.
Vienkārši jāpadomā,vai varbūt tāda sakritība,ka tieši tajā brīdī,kad Tu visu pareizi dari,tieši tad daudzi šoferi paliek auni.. :D
anarhists

Post by anarhists »

Es apstājos jo es būdams pats šoferis saprotu ka tad ja es laidīšu slaidi pāri ceļam nebūs smuki,arī esmu metis pa mēmajiem kad sīkie pilnā gaitā zem auto metas. Jā daži palaiž , daži brauc tālāk kā braukuši , bet dažiem bljin ir jālamājas.
Alien,DeeCee: Nupat vēlreiz pārlasīju noteikumus pēc pašreizējiem noteikumiem man NAV jākāpj nost no riteņa un viņš jāstumj pāri, vien pirms šķērsošanas man ir jāpārliecinās vai šoferi varēs nobremzēt. ne velti šo normu atcēla, pamēģiniet paši pabraukt ar velo viņu visur pāri stumjot pie rokas. Palabojiet mani ar konkrētiem pantiem ja es kļūdos. Bet nu anyway - es speciāli pie parbrauktuves jau nesteidzoties , un jau stāvu perpendikulāri brauktuvei - nu kāda jopt... pēc vēl uz mani lamāties ?

Ironiski, bet ja es gājēju pārejām nebremzējot slaidi laistu pāri jo lielākoties es paspētu bez problēmām pāršaut pāri, es pats visticamāk nekādas negācijas nedzirdētu jo kustētos pārāk ātri lai dzirdētu sev veltītos vārdus :D

P.S. Locis uz tāds gājēju pārejas kur man tas visbiežāk notiek, patiesībā ietve nav tik plata lai es varētu kaut prom nostāties. Tur vienk vietas nav.
anarhists
rrrainis

Post by rrrainis »

Nezināju ka mainīts šis likums :hvz:
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

anarhists wrote:Es apstājos jo es būdams pats šoferis saprotu ka tad ja es laidīšu slaidi pāri ceļam nebūs smuki,arī esmu metis pa mēmajiem kad sīkie pilnā gaitā zem auto metas. Jā daži palaiž , daži brauc tālāk kā braukuši , bet dažiem [consored] ir jālamājas.
Alien,DeeCee: Nupat vēlreiz pārlasīju noteikumus pēc pašreizējiem noteikumiem man NAV jākāpj nost no riteņa un viņš jāstumj pāri, vien pirms šķērsošanas man ir jāpārliecinās vai šoferi varēs nobremzēt. ne velti šo normu atcēla, pamēģiniet paši pabraukt ar velo viņu visur pāri stumjot pie rokas. Palabojiet mani ar konkrētiem pantiem ja es kļūdos. Bet nu anyway - es speciāli pie parbrauktuves jau nesteidzoties , un jau stāvu perpendikulāri brauktuvei - nu kāda jopt... pēc vēl uz mani lamāties ?

Ironiski, bet ja es gājēju pārejām nebremzējot slaidi laistu pāri jo lielākoties es paspētu bez problēmām pāršaut pāri, es pats visticamāk nekādas negācijas nedzirdētu jo kustētos pārāk ātri lai dzirdētu sev veltītos vārdus :D

P.S. Locis uz tāds gājēju pārejas kur man tas visbiežāk notiek, patiesībā ietve nav tik plata lai es varētu kaut prom nostāties. Tur vienk vietas nav.
Tu gribi teikt, ka tagad jebkurš ciskidrilists pilnā hodā var dročīt pāri pa gājēju pārejām un man ir jāmet pa mēmajiem? :clin:
Dajoš to likuma pantu kur tas melns uz balta ir rakstīts :aljo:
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Locis

Post by Locis »

anarhists wrote:
Nu jā,traki :cry: Tā jau diezgan daudz bēdas ar to,ka ir tikai ceļa braucamā daļa ar gājēju pāreju un vēl 1 kvadrātmetrs sauszemes pie pašas pārejas,kur Tu ar riteni knapi apgriezties vari,nenokrītot bezdibenī,un vēl šoferi lamā Tevi..
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585&from=off" onclick="window.open(this.href);return false;
1.21. gājēju pāreja — brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;
Spoiler
Show
Image

Image
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Locis

Post by Locis »

Man 50/50 liekas,ka viņš vienkārši cenšas mūs izmuļķot..
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

izlasot CSN *nav* skaidras velosipeedista un gaajeeju paareejas attieciibas. iisteniibaa interesants jautaajums CSDD...
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

CSN 1.21. gājēju pāreja - brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei.
CSN 159. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

226. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta,
velosipēdu un mopēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to
brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

tas 138 ir pretrunā ar 226

bet 159 ir skaidri un gaiši pateikts, ka jādod ceļš ir gājējiem
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

nogriezties var tikai uz cita celja => attieciigi tas ir krustojums un 226. uz to neattiecas ;)
anders

Post by anders »

nedaudz iekļeksēšu savu viedokli: nezinu 100% ka isti ir CSN bet nu gajeju pareja ir gajeju pareja un tas nav velo celinjsh un pie tam velo celiņš kur krusto ceļu ir apzīmēts ar informatīviem apzīmējumiem, kuri nedod velo braucējiem nekādas priekšrokas.

Un par to ka pipina un lamajas ka tu apstajies pie parejas: nav jau brinums; ko tu teikti ja tew brauksanas examena kads velo braucejs apstatos izbaudit dabu uz trotura pie gajeju parejas un kursh visnotal shkjersotu brauktuvi (nokapjot no ritenja) tikai tad kad esi aizbraucis? cik patikamas emocijas parnjemtu tewi dodoties uz nakamo examenu?

nu ja doma braukt pari gajeju parejai (pat njemot vera ka velo ir jastumj, jo stumjot tu tikai esi gajejs) nu tad gaidot isto bridi kad list pari: mosh nevajag staavet 1m no brauktuves un dirsinat braucejus? bet vnk stavi no brauktuves vismaz 7-10m un viss bus bumbas...

..peace
Image
anarhists

Post by anarhists »

anders , es arī neprasu nekādas priekšrocības, bet man nav aizliegts šķērsot ceļu pa gājēju pāreju. Šoferiem savukārt nav jābremzē lai mani palaistu pāri. Bet man nav aizliegts apstāties pie gājēju pārejas lai nepaskrietu zem braucoša auto, pat vēl vairāk , man ir pienākums palaist šos auto garām pēc:

Code: Select all

226. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu un mopēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Tad nu jautājums kāda velna pēc daži par to psiho ?

Un vēlreiz atkārtošu , ka es vismaz neatrodu noteikumos kaut ko kas liktu riteni stumt pie rokas. No kurienes ir šie maldi ? Parādiet ar pirkstu noteikumos lūdzu. Turklāt kas par dirsināšanu - ja uzskati ka man nav taisnība brauc, gribi palaid - kāpēc man braucot ar auto tas nesagādā problēmas ?
anarhists
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

anarhists wrote:Un vēlreiz atkārtošu , ka es vismaz neatrodu noteikumos kaut ko kas liktu riteni stumt pie rokas. No kurienes ir šie maldi ? Parādiet ar pirkstu noteikumos lūdzu. Turklāt kas par dirsināšanu - ja uzskati ka man nav taisnība brauc, gribi palaid - kāpēc man braucot ar auto tas nesagādā problēmas ?
es neatradu vispaar neko, kas atljautu/aizliegtu/ierobezhotu velosipeedistu uz gaajeeju paarejas. izskataas peec kaarteejaa cauruma CSN, kur dazhaadi trakteejot var panaakt dazhaadus uzraxtus uz velosipeedista kapakmenja - "nebija vainiigs" vai "bija vainiigs"...
laikam jau uzraxtiishu uz CSDD, lai atbild, kaa likums regulee velosipeedistu atrashanos uz gaajeeju paarejas...
anders

Post by anders »

nu bet tak ko cepies? pats radi šādas strīdīgas situācijas pie gājēju pārējām: daļa zin ka nav jālaiž, daļa nezin.. tie kas nezin vēl brīžiem pēdējā brīdi grib nolikt pa mēmajiem un palaist tevi (lai gan nav jālaiž)...

neradi stulbas situācijas uz ceļa (vēl pie tam, ka apzinies ka tu viņas radi), jo kā jau rakstīji, ka esi pedantisks likumu ievērotājs...

Likumā nav aizliegts arī stāvēt ceļa malā spilgti zaļā vestē ar fēnu rokās, bet tur uzslavas no šoferīšiem arī dzirdēsi...

padomā...
Image
anarhists

Post by anarhists »

anders: un kā tad man rīkoties - laist pāri nav labi, apstāties arī nav labi , nu kautkāds ..
anarhists
anders

Post by anders »

anarhists wrote:anders: un kā tad man rīkoties - laist pāri nav labi, apstāties arī nav labi , nu kautkāds ..
nokāp no ričuka un šķēso kā gājējs? vai arī negaidi uz ričuka pie pašas brauktuves un neradi divdomīgas situācijas? :hvz:
Image
Post Reply