Tāaaaaaaaaaaaatad!
Daudziem nav noslēpums, ka man nosacīti neplānoti sanāca tikt pie ziemas drapaka - 318ti (m44b19) kompotu spaiņa krāsā ar brūniem rūsas akcentiem par supersaldu ciparu no labi pazīstama cilvēka

Tad nu laicīgi nospriedu, ka winterbeaterim būt (!!!), sakrāju kapeiku un Volvo bija jāliek ziemas migā.
Long story short - auto jau vairākus (laikam astoņus) gadus piederēja labi pazīstama čoma senčiem, taču gadi pagāja un šie ieķēra daudz jaunāku auto un šis kļuva kinda lieks. Savā laikā čoms uz ledus viņu noblieza bērzā un atstāja praktiski banānā

, bet rokas darba nebijās un auto šodien ir daudzmaz taisns. Lai vai kā - pavasarī šie runāja par tirdziņu, iemeta ss'ā bet neviens neņēma, kad es teicu "dafai, rudenī izej skati un es viņu savākšu par to pašu ciparu !", ok ok tā un šitā, pienāca skates laiks un šamā sencītim uzradās čoms, kas ņems to kompotu. Tad es izlēmu, ka volvo tiks lausts pa ziemu un pēc pāris nedēļām pircējs esot uzmetis, citu pircēju nav un slinkums meklēt.
Ilgi nedomāju - "500eur un ņemu", kam arī piekrita un tik pat ātri auto jau oficiāli nonāca manās ķetnās
Forši ir tas, ka :
m44b19 dzineklis (140 lopiņi un dzinējs saglabājies diezgan labs)
benķu apsilde
kondiška
elkoņbalsts
borta kompis
2x labas miglas bez korpusiem, 2x jaunas, neizpakotas miglas
virsū ziemas riepas uz 15" bleķiniekiem
līdzi vasaras diski 15"
TA izieta septembrī
nodoklis bija nomaksāts
nekas negrab, nečīkst un viss funkcionē
koroče pizņets ahujenna, pats priecīgs, vairs nav jākratās, motors griežās kā vajag, volvo siltā garāžā and so on
Par volvo tēmu turpinot :
Vispār gana sāpīgus laikus viņam ir sanācis piedzīvot, tāpēc ziema tam nāks ļoti daudz par labu, vēl jo vairāk, ja pacentīšos paveikt visu ieplānoto:
- beidzot ar Gustiņa palīdzību uzcept koilus (atboiņiki sūkā)
- beidzot kārtīgāk safēnot (un viss no tā izrietošais - sprauslas, čips, and so on)
- nomainīt vārstu gumijas (laikam tās ir pie vainas zilā dūma izsišanai šad un tad)
- pārtaisīt/sakopt izplūdi (gana daudz piedzīvojusi, šis tas apdauzīts un aplausts)
- iegādāties regulējamo tilta šķērssviru/stieni (viss tilts dēļ sēdinājuma aizgājis uz vienu pusi + kardānam lauziens, kā rezultātā vibrē)
- nomainīt priekšējos bremžu diskus (neeeeenormāli met pie noteikta ātruma)
- iegādāties citus diskus (jā, viņi ir bombīgi un riktīgi kruti, bet apnicis cīnīties ar pulēšanu un tam auto nekad nav bijis plānā iegūt showcar statusu

+ mesh ftmfw)
- izārdīties ar stiklšķiedru un uzmeistarot šo to inčīgu (atkal jāskrien palīgā pie Gustiņa)
- citi sīkumi, par kureim šobrīd esmu piemirsis
Un kā jau bildē var redzēt, kāds Maskačkā pa nakti man nogopija 740tās lūpas āķa zaglušku

- es nezinu, laikam urlāti pārkāpuši uz volvo or smth, bet pazaudēt es viņu nevarēju, jo tieši izkrišanas gadījumam biju pielicis savilcēju, kas to zaglušku atstātu karājoties, bet nu tas tā, sīkums.
Par garāžu :
Pati garāža mums pieder no nelaiķa vectēva laikiem. Atrodās ne gluži pie mājām, nedaudz ir jāpabrauc, taču tas ir tā vērts - garāža liela, ja iztīrītu visus krāmus un mēslus, tur būtu vieta diviem auto, kā arī opis pats uzmeistaroja apsildi, par avotu izmantojot krāsni + auto radiatoru + tosolu + elektrisku motoru
Žēl, ka ar jumtu jātiek galā, jo vienā garāžas pusē tas manāmi pil - jāpārtaisa visi griesti un citas lietas. Bet nu par to domāšu pēc šīs ziemas.
Te kaut kādas fiksās photoshop panorāmas, lai gūtu priekšstatu, kas tur notiek
Volvo vēl ne būt nav "ieziemots", šajā vīkendā bija pamaz laika, tik cik sakopt to garāžu no drazas un tur atstāt auto. Kad parādīsies pirmie pastāvīgie mīnusi, auto aizdzīšu kārtīgi nomazgāt un satīrīt, lai nav dubļu kārta pa perimetru. Tāpat arī auto jāatstāj uz bluķīšiem, lai kājas izstaipās un diskus var nedaudz sapucēt + riepas tāpat jāņem nost.
Jebkurā gadījumā šajā topikā ar Volvo būs jāsadzīvo arī kompotam, par kuru ziemas gaitā arī kaut ko pastāstīšu.
Nekas iespaidīgs plānos nav - sametināt reduktoru, nogriezt vijumu pa perimetram un piemeklēt kādus mesh diskus un kārtīgi izpriecāties.
Par nākotni spriest nemāku, mācēšu pēc ziemas, kad redzēšu, kā tas auto izskatās
Tiklīdz būs kas jauns, kā parasti, apdeitošu