Kādu auto izvēlēties!? II

Diskusijas un jautājumi par dažādiem auto modeļiem.

Moderator: Bastard

elksnis
Spam addicted
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Kādu auto izvēlēties!? II

Post by elksnis »

-AF- wrote:eu, kādas ir visvairāk sastopamās kaites tiem PD dzinējiem?

Saprotu ka sprauslu un vārstu darbība un uzbūve ir stulba, bet kas vēl čakarējas, nevar būt ka tik dēļ tā tos motorus ienīst?

Man pazīstamie audisti tip nekādu problēmu nezina :D tik nezkāpēc katram otram kkas raustas dodot grīdā :D

Milzīgi nobraukumi, sliktas ellas, retas apkopes - ka rezultātā sadilušas sprauslu sēžas, beigtas sprauslas un tad turbo ar jau jamaina + komplekta divmasnieks piesaka karu... :]
GG.
Been thanked: 5 times

Post by GG. »

Un pizda raspredvalam
-AF-
Been thanked: 1 time

Post by -AF- »

nu man paziņa bija paņēmis 2.0d 2006.g a4 no EZ
tas vēl bija 2012.gadā - itkā ticamie ap 200 000
viss čotka, apkopes savlaicīgi 13k maksimums ko pieļāva

tāpat čakars ar sprauslām un sadaleni
sajūgs un spararats tas konešno :D
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
Black President
Spam addicted

Post by Black President »

Pizda rulju
R56 JCW
GG.

Post by GG. »

-AF- wrote:apkopes savlaicīgi 13k maksimums ko pieļāva
Tas nav pietiekoši, tas ir parāk reti. Jā zinu ražotāja ietiekums bla bla bla. Ražotāja ieteikums ir illuminati tripple six plāns lai tu nokautu savu esošo auto un pirktu jaunu.

Nu, tas nav normāli, es samainu savam CBBB eļļu, noresetēju intervālu. Next service in 30'000km or gazillion days. Ja tam seko, tad motoru var arī nākties mainīt uz 200kkm
nakurilijs
Spam addicted

Post by nakurilijs »

PD lielākā problēma ir iepriekšējais īpašnieks.
:dj:
Archuks
BMW

Post by Archuks »

Bet visi arī brauc tos 25k km. Kad panelī/ekrānā iedegas, ka tuvojas serviss, tad arī brauc uz servisu. Ar auto tiek nobraukts līdz 100-200k km un ņem nākamo. Neviens, nu izņemot varbūt emku/AMG īpašnieki, labprātīgi ātrāk nebrauks uz servisu. End of story. Diskusiju nelasīju, viedoklis ir.
EVO X SST / RACE CAR INCOMING
Image
GG.

Post by GG. »

Archuks wrote: Kad panelī/ekrānā iedegas, ka tuvojas serviss, tad arī brauc uz servisu.
Ļoti, ļoti nepareizi. Rullē vēl pāri, jo kas tad slikts notiks.

Vienu dienu vēlu naktī braucu ārā no benzīntanka, tur stāv sieviete ar pajaunu passat, kautko rakņājās zem kapota. Domāju, būšu labais samārietis, piedāvāšu palīdzību. Šī saka ka vajagot eļļu pieliet, esot no rīta iedegusies lampiņa pagriezienā, ka eļļas nav un esot sācis pīkstēt. Un tā visu laiku uz pagriezieniem pīkstot ka eļļu vajagot pieliet. :emo: "Man jau teica, ka itkā nedrīkst braukt, bet kas tad tur var notikt"

Nu tā lūk.
Archuks
BMW

Post by Archuks »

GG. wrote:
Archuks wrote: Kad panelī/ekrānā iedegas, ka tuvojas serviss, tad arī brauc uz servisu.
Ļoti, ļoti nepareizi. Rullē vēl pāri, jo kas tad slikts notiks.

Vienu dienu vēlu naktī braucu ārā no benzīntanka, tur stāv sieviete ar pajaunu passat, kautko rakņājās zem kapota. Domāju, būšu labais samārietis, piedāvāšu palīdzību. Šī saka ka vajagot eļļu pieliet, esot no rīta iedegusies lampiņa pagriezienā, ka eļļas nav un esot sācis pīkstēt. Un tā visu laiku uz pagriezieniem pīkstot ka eļļu vajagot pieliet. :emo: "Man jau teica, ka itkā nedrīkst braukt, bet kas tad tur var notikt"

Nu tā lūk.
Nu šis jau ir ekstrēms gadījums. Es nezinu par citiem ražotājiem, bet BMW 1) laicīgi met ārā rakstiskus paziņojumus par apkopi 2) ir menu, kurā rādās, pēc cik km, kas jādara. Un, ja šādas fīčas nav, tad ir tomēr arī servisa cilvēki, kuri pasaka, kad jābrauc būtu. Pamatdoma gan tāda, ka jauna auto braucējam interesē nobraukt tos savus 100-200k km. Tas, ka pie 250-300k kkas izjuks jau viņu vairs neuztrauc. Līdz ar to kādēļ jābrauc biežāk uz servisu nekā ražotājs norādījis :) Var runāt, ka tas nav pareizi, bet tā tas vienkārši ir.
Image
GG.

Post by GG. »

Archuks wrote: Nu šis jau ir ekstrēms gadījums. Es nezinu par citiem ražotājiem, bet BMW 1) laicīgi met ārā rakstiskus paziņojumus par apkopi 2) ir menu, kurā rādās, pēc cik km, kas jādara. Un, ja šādas fīčas nav, tad ir tomēr arī servisa cilvēki, kuri pasaka, kad jābrauc būtu. Pamatdoma gan tāda, ka jauna auto braucējam interesē nobraukt tos savus 100-200k km. Tas, ka pie 250-300k kkas izjuks jau viņu vairs neuztrauc. Līdz ar to kādēļ jābrauc biežāk uz servisu nekā ražotājs norādījis :) Var runāt, ka tas nav pareizi, bet tā tas vienkārši ir.
Piemēram, VW ar MFD arī ir vehicle status info par apkopēm n shit. Nu tas ir tiem, kam nav bomžpakets ar pogām VIENĀ PUSĒ STŪREI. Tie paziņojumi arī laicīgi lec ārā.

Apkopt biežāk vai nē, jau ir jautājums par cilvēka kompetenci un entuziasmu. Protams, ka kundze kurai nav sajēgas par motoreļļu nebrauks biežāk. Bet, piemēram, Tu nopērkot nullīti BMW sekotu ražotāja apkopes intervāliem? Es domāju, ka mums visiem kā auto entuziastiem ir saprotams, ka eļļa fiziski nevar izturēt 30'000km mūsdienu dzinējos. Man vienkārši tāda mentalitāte, ka man patīk maksimāli labi uzpasēt visu kas man ir, lai tas labāk saglabātu vērtību un lai šīs lietas nepieviltu mani nelaikā. :hvz:
MMMax

Post by MMMax »

GG. wrote:
-AF- wrote:apkopes savlaicīgi 13k maksimums ko pieļāva
Tas nav pietiekoši, tas ir parāk reti. Jā zinu ražotāja ietiekums bla bla bla. Ražotāja ieteikums ir illuminati tripple six plāns lai tu nokautu savu esošo auto un pirktu jaunu.

Nu, tas nav normāli, es samainu savam CBBB eļļu, noresetēju intervālu. Next service in 30'000km or gazillion days. Ja tam seko, tad motoru var arī nākties mainīt uz 200kkm
hmmm,
Savam skatos, ka eļļa tika visu laiku mainīta pēc 20 t.km, un visu laiku tika lieta Castrol Longlife. Kad pirku auto Vācijā, biju runājis ar pārdevēju un Moller pārstāvi kas pārbaudija auto, un tieši biju jautājis par eļļu, kāpēc ar viņu tik daudz braukāja, vai tad nebija jāmaina pie 10 t.km, viņi teica kā ražotājs noteica, tā arī jābraukā..
Interesantākais bija tas, kad pateicu ka esmu no LV, un dzīšu mašīnu uz LV priekš sevis lai brauktu, viņi uzreiz pateica, kad labāk nebrauc tos 20 t.km, bet maini max pie 15 t.km..
http://www.cnclatvia.lv/" onclick="window.open(this.href);return false;
ordii

Post by ordii »

tas saistiibaa ar degvielas kvalitati un brauksanas vidi, vairak puteklu lv uz celiem un frichos vairaak dzenaajot garos gabalus pa baanjiem mazaaka slodze matoriem
Archuks
BMW

Post by Archuks »

GG. wrote:
Archuks wrote: Nu šis jau ir ekstrēms gadījums. Es nezinu par citiem ražotājiem, bet BMW 1) laicīgi met ārā rakstiskus paziņojumus par apkopi 2) ir menu, kurā rādās, pēc cik km, kas jādara. Un, ja šādas fīčas nav, tad ir tomēr arī servisa cilvēki, kuri pasaka, kad jābrauc būtu. Pamatdoma gan tāda, ka jauna auto braucējam interesē nobraukt tos savus 100-200k km. Tas, ka pie 250-300k kkas izjuks jau viņu vairs neuztrauc. Līdz ar to kādēļ jābrauc biežāk uz servisu nekā ražotājs norādījis :) Var runāt, ka tas nav pareizi, bet tā tas vienkārši ir.
Piemēram, VW ar MFD arī ir vehicle status info par apkopēm n shit. Nu tas ir tiem, kam nav bomžpakets ar pogām VIENĀ PUSĒ STŪREI. Tie paziņojumi arī laicīgi lec ārā.

Apkopt biežāk vai nē, jau ir jautājums par cilvēka kompetenci un entuziasmu. Protams, ka kundze kurai nav sajēgas par motoreļļu nebrauks biežāk. Bet, piemēram, Tu nopērkot nullīti BMW sekotu ražotāja apkopes intervāliem? Es domāju, ka mums visiem kā auto entuziastiem ir saprotams, ka eļļa fiziski nevar izturēt 30'000km mūsdienu dzinējos. Man vienkārši tāda mentalitāte, ka man patīk maksimāli labi uzpasēt visu kas man ir, lai tas labāk saglabātu vērtību un lai šīs lietas nepieviltu mani nelaikā. :hvz:
Ja tā būtu emka vai kas līdzīgi foršs (M235/335/435), tad, nē, mainītu laicīgāk. Ja tas būtu kāds dīzelis ikdienai, tad domāju, ka mainītu pēc ražotāja intervāliem.
Image
howitzer
M30
Been thanked: 1 time

Post by howitzer »

10k km (ja ne mazāk) un mainam eļļu. :] Kas nevar atļauties, tas bomzis. :]
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
Edmunds
Sliktdibenis

Post by Edmunds »

howitzer wrote:10k km (ja ne mazāk) un mainam eļļu. :] Kas nevar atļauties, tas bomzis. :]
+1, bemkai uz 8k mainu, pasūdam uz 10k 8)
moro

Post by moro »

ordii wrote:tas saistiibaa ar degvielas kvalitati un brauksanas vidi, vairak puteklu lv uz celiem un frichos vairaak dzenaajot garos gabalus pa baanjiem mazaaka slodze matoriem
galvenokārt tāpēc, ka, rupji runājot, pastumjoties korķos/luksoforos 10 km eļļa nolietojas ne mazāk, kā nobraucot pa bani uz kruiza 100 km.
Vents S

Post by Vents S »

savam ford dīzemlim ford orģinālo eļļu mainu uz 8k, jo sanāk daudz pa pilsētu braukt. Pēc manām domām, vajadztu mainīt pēc motorstundām nevis pēc km kā tas ir traktortehnikai.
Cik zinu apzinīgie krievi krievijā maina vel uz pusi ātrāk, jo viņiem degvielai ir daudz sērs klāt.
Hondām vispār iesaka uz 5k mainīt, bet reno lielai daļai pēc ražotāja ir 7,5k km maiņa vai 6 mēneši.
30k un 50k(kā iesaka opelim 3.0dīzelim) ir pilnīgs fufelis. Kā iepriekš te minēja, tas ir domāts,lai dabraukt motoru un mainītu nost auto.
Rihy

Post by Rihy »

Tas viss atkarīgs no mašīnas un braukšanas stila, paradumiem. Pēc ražotāja/dīlera datiem STI imprezai jāmaina eļļa pa 15k km, bet es to daru pa 7 - 8k. Citām ģimenes mašīnām (dīzeļiem) mainam pēc ražotāja ieteikumiem. Nav vajadzības dzīt un mainīt eļļu pa 10k km, ja tas nav tā paredzēts un auto netiek spīdzināts. Lieka naudas tērēšana.
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

es, manliekas, odometrā skatos retāk kā reizi gadā :hvz: baigi jātur prātā, ja grib mainīt ne pēc kompja
ttd
Spam addicted

Post by ttd »

Rihy wrote:Tas viss atkarīgs no mašīnas un braukšanas stila, paradumiem. Pēc ražotāja/dīlera datiem STI imprezai jāmaina eļļa pa 15k km, bet es to daru pa 7 - 8k. Citām ģimenes mašīnām (dīzeļiem) mainam pēc ražotāja ieteikumiem. Nav vajadzības dzīt un mainīt eļļu pa 10k km, ja tas nav tā paredzēts un auto netiek spīdzināts. Lieka naudas tērēšana.
Tieši tā. Sintētiku nav vērts zem 10k nobraukuma vispār mainīt, ja godīgi. Var, protams, bet tur atšķirība starp jaunu eļļu būs pa lielam tikai krāsā, jo sintētika eļļošanas īpašības īīīlgi nezaudē, nav jau bļec minērālā draza, kas ik pēc 5k km jāmaina.
Post Reply