Kādu auto izvēlēties!?

Diskusijas un jautājumi par dažādiem auto modeļiem.

Moderator: Bastard

Locked
Melnais
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Kādu auto izvēlēties!?

Post by Melnais »

Ch. wrote:
Focus wrote:manis bildetais jau bija krasots ieprieksh pie diilera... man golfam nav tik daudz ruusas.
nu tad hvz, kurkāds rūpnīcas defekts or smthn. Nestādos priekšā kādos apstākļos jāekspluatē mazda lai tāa sapūtu! Ziemā laikam tiek mazgāta nevis ar švammi, bet ar drāšu birsti..
Vienīgi iespējams, ka tā ir ar 2.3 motoru, jo tās, cik dzirdēts, arī pret rūsu sūdīgāk apstrādātas. Bet ja vienreiz jau krāsota, tad toch tā ir kkāda anomālija. :hvz:
Diemžēl šīs Mazdas vispār nav apstradātas pret rūsiņu.. ;) Vispār šis Mazdas, kas nāk LV, tās nemaz nav paredzētas mūsu galam. Tas sākas ar to, ka mūsu dīleri paņēma lētās Mazdas, kas bija paredzētas āzijas tirgum. Papēti tirgu, piemēram Zviedrijā vai kkur citur, šīs Mazdas nāca ar visām ekstrām, kur bija ne tikai kožas salons, bet arī 16:9 utt, nemza nerunājot par cinkotu virsbūvi. ;)
Ch.
Been thanked: 1 time

Post by Ch. »

Melnais wrote:
Ch. wrote:
Focus wrote:manis bildetais jau bija krasots ieprieksh pie diilera... man golfam nav tik daudz ruusas.
nu tad hvz, kurkāds rūpnīcas defekts or smthn. Nestādos priekšā kādos apstākļos jāekspluatē mazda lai tāa sapūtu! Ziemā laikam tiek mazgāta nevis ar švammi, bet ar drāšu birsti..
Vienīgi iespējams, ka tā ir ar 2.3 motoru, jo tās, cik dzirdēts, arī pret rūsu sūdīgāk apstrādātas. Bet ja vienreiz jau krāsota, tad toch tā ir kkāda anomālija. :hvz:
Diemžēl šīs Mazdas vispār nav apstradātas pret rūsiņu.. ;) Vispār šis Mazdas, kas nāk LV, tās nemaz nav paredzētas mūsu galam. Tas sākas ar to, ka mūsu dīleri paņēma lētās Mazdas, kas bija paredzētas āzijas tirgum. Papēti tirgu, piemēram Zviedrijā vai kkur citur, šīs Mazdas nāca ar visām ekstrām, kur bija ne tikai kožas salons, bet arī 16:9 utt, nemza nerunājot par cinkotu virsbūvi. ;)
jap, taisnību Tu saki! nezinu par to cinkots/necinkots, bet par pārējo pareizi ir. āda gan bija, bet navi, miglas lukturi un vēl kkas tur nebija pieejams.

Bet nu es saku, ar to rūsu nav tik traki. Ja ir kkādi aizspriedumi par to, ka samērā jauns auto tā rūsē tad neko, savukārt ja raugās uz visu no praktiskās/racionālās puses mašinai nav ne vainas.
Tikko atcerējos, ka arī hammonds ar clarksonu viņu ļoti labi novērtēja, nosaucot par labāko low-budget alternatīvu bmw e90 :naac: :D
Sodit slidgultnus uz spiediena
matainis

Post by matainis »

Ch. wrote:Stresam nav pamata, dīleri dod 12 gadu garantiju virsbūvei pret rūsēšanu un pilnīgi bez jebkādām pretenzijām ņem pretī un visu kvalitatīvi novērš un sakrāso, tā ka nekas vairāk nelien ārā. ;) Pat vietas, kur krāsa ir tikai viegli uzburbusi bez ierunām maina un krāso.
Daudzi bļaus, ka tas nav normāli, bet reāli es domāju tas imho ir pie pakaļas, jo tas ir vienīgais trukums visā visumā ļoti labam auto. Vismaz hadene & motori ir gerai :cool: Labāk reizi 3 gados aizdzīt auto uz dīleru servisu, kur visu izdara bez maksas, kā reizi gadā mainīt hadeni, cīnīties ar gļukainu elektroniku utt. ;)
Pirmām kārtām gribēju pajautāt, kas tieši slikts ir 2.3?
un vēl - ja sākusi rūsēt virsbūve zem spoilera, var vienkārši vest pie dīlera un viņi sačinīs?
karlisbe

Post by karlisbe »

• Reibums - labprātīga ļaušanās vājprātam.
Image
Ch.

Post by Ch. »

matainis wrote:
Ch. wrote:Stresam nav pamata, dīleri dod 12 gadu garantiju virsbūvei pret rūsēšanu un pilnīgi bez jebkādām pretenzijām ņem pretī un visu kvalitatīvi novērš un sakrāso, tā ka nekas vairāk nelien ārā. ;) Pat vietas, kur krāsa ir tikai viegli uzburbusi bez ierunām maina un krāso.
Daudzi bļaus, ka tas nav normāli, bet reāli es domāju tas imho ir pie pakaļas, jo tas ir vienīgais trukums visā visumā ļoti labam auto. Vismaz hadene & motori ir gerai :cool: Labāk reizi 3 gados aizdzīt auto uz dīleru servisu, kur visu izdara bez maksas, kā reizi gadā mainīt hadeni, cīnīties ar gļukainu elektroniku utt. ;)
Pirmām kārtām gribēju pajautāt, kas tieši slikts ir 2.3?
un vēl - ja sākusi rūsēt virsbūve zem spoilera, var vienkārši vest pie dīlera un viņi sačinīs?
ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.
Pats ar to 2.3 neesmu saskāries, bet nu..

par rūsu - domāju ka jā. Tā procedūra izpaudās tā - aizbrauc uz Inchcape (vai kā viņus tur; Mazda tika pirkta ieksh AuraAuto), viņi nomazgā mašīnu un sabildē visu kur ir norūsējis. Nevis tur kur tu pats ar pirkstu iebaksti, bet rūpīgi izčeko visas arkas, sliekšņus, durvis utt. Bildes sūta uz rūpnīcu kur šāmējie lemj, vai taisa tādas vietas vai nē. Kad tas tiek apstiprināts, dzen tačku pie viņiem un atstāj uz pāris dienām. Ģimenes mazdai visas vietas kurās kko atrada, arī tika sataisītas.. :)
matainis

Post by matainis »

Ch. wrote:ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.

par rūsu - domāju ka jā. Tā procedūra izpaudās tā - aizbrauc uz Inchcape (vai kā viņus tur; Mazda tika pirkta ieksh AuraAuto), viņi nomazgā mašīnu un sabildē visu kur ir norūsējis. Nevis tur kur tu pats ar pirkstu iebaksti, bet rūpīgi izčeko visas arkas, sliekšņus, durvis utt. Bildes sūta uz rūpnīcu kur šāmējie lemj, vai taisa tādas vietas vai nē. Kad tas tiek apstiprināts, dzen tačku pie viņiem un atstāj uz pāris dienām. Ģimenes mazdai visas vietas kurās kko atrada, arī tika sataisītas.. :)
Paldies, būs vecākiem jāpiekodina eļļu skatīties biežāk :D Vienīgi viņi pirka to auto mazlietotu, kā lai uzzina no kāda dīlera konkrētā mazda izripoja? Pat nezinu, vai Rīgā ir vairāki mazdu dīleri :-D
Ch.

Post by Ch. »

matainis wrote:
Ch. wrote:ļooti daudz sliktas atsauksmes dzirdētas par to motoru! vairumam 2.3 esot stipri palielināts eļļas patēriņš.

Paldies, būs vecākiem jāpiekodina eļļu skatīties biežāk :D Vienīgi viņi pirka to auto mazlietotu, kā lai uzzina no kāda dīlera konkrētā mazda izripoja? Pat nezinu, vai Rīgā ir vairāki mazdu dīleri :-D

Dzirdēts arī par tādu triku, ka eļļas lampiņa iedegās tad kad reāli motorā eļļas nav gandrīz vispār nemaz.
Bet nu tas tā, baumu līmenī.

Un nav ne jausmas. Kopā ar servisa grāmatiņu, jābūt arī garantijas/apkopju grāmatiņai. Aizbrauc/piezvani inchape'am un noskaidro kas un kā, kādiem papīriem jābūt utt :wink:
:offtopic:
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams :shura:
facex

Post by facex »

ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams :shura:

kā naglai pa galvu... :reeka: savulaik ar mosīti vai gaziku braucot, ja no rīta neapskatījies eļļas līmeni un iekurbulēji matoru, tas bij tā pat kā no rīta pieceļoties nebūtu aizgājis atliet :reeka:
Ch.

Post by Ch. »

ParaTr00per wrote:mnja... laiki pienaakushi - eljljas liimeni reizi nedeeljaa paskatiities ir kautkas nepienjemams :shura:
Man, Tev un citiem, kam nav pokuj ar ko brauc tā ir normāla lieta. Bet Mazda6 imho izvēlās tādi cilvēki, kam ir +/- pajāt par tehnisko pusi, kamēr nekas negrab, nečīkst, nedeg, nekrīt nost utt. Vot parādi man piecus pajaunu Līzinga auto vulgaris (mazda, toyota, hyundai utt) lietotājus, kas čeko eļļu biežāk kā reizi mēnesī. :mhm:
Melnais

Post by Melnais »

Ch. wrote:
jap, taisnību Tu saki! nezinu par to cinkots/necinkots, bet par pārējo pareizi ir. āda gan bija, bet navi, miglas lukturi un vēl kkas tur nebija pieejams.
Kā tu domā, vai Mazdai izdotos pārdot kādu no saviem auto ziemeļvalstīs, ja tie pastiprināti rūsētu? :roll: Diez vai. Un kā jau te Focus minēja, viņa golfs mazāk rūsē nekā padsmit vai pat 20 gadus jaunāks auto. Nu nav ok, ka rūsa metās jau 2004. gada mašīnām. Nezinu, kas īsti ir atbildīgs par to, ka mums ir iedoti auto, kas reāli nav paredzēti šim klimatam, bet nu, kāds maksā par to vēljoprojām. :D
karlisbe

Post by karlisbe »

Ch. wrote:
Man, Tev un citiem, kam nav pokuj ar ko brauc tā ir normāla lieta. Bet Mazda6 imho izvēlās tādi cilvēki, kam ir +/- pajāt par tehnisko pusi, kamēr nekas negrab, nečīkst, nedeg, nekrīt nost utt. Vot parādi man piecus pajaunu Līzinga auto vulgaris (mazda, toyota, hyundai utt) lietotājus, kas čeko eļļu biežāk kā reizi mēnesī. :mhm:
es vispār nepārbaudu eļļas līmeni :naac: zinu, ka pie zema līmeņa man iedegas lampiņa. pie tam iedegas, kad vēl nav sasniegta atzīme "min".
Image
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

mpb wrote:
Ch. wrote:
es vispār nepārbaudu eļļas līmeni :naac: zinu, ka pie zema līmeņa man iedegas lampiņa. pie tam iedegas, kad vēl nav sasniegta atzīme "min".
un ja lampinja izdeg? tad peec shaalju grabonjas nosaki liimeni? :mhm:
liela dalja probleemu rodas tieshi attieksmes deelj. eljljas liimeni peec lampinjas (ja taada ir), gaisa spiedienu riepaas reizi sezonaa, pie riepu mainjas, lukturus paarbauda, ja izmet no TA... jo "auto ir jauns, tur visam jaaiet taapat", "man nav laika", utt...

iisteniibaa katram vajadzeetu saakt ar vecu fordu, kam visas skruuves naak valjaa, tek eljlja un uudens pa visiem stuuriem, un arii riepas laizh gaisu. :D mosh tad iemaaciitos par savu auto un pac galvenais - par savu droshiibu ruupeeties...
Rihy

Post by Rihy »

Neaiztiec vecus fordus :nene: :shura:
gintsk

Post by gintsk »

Rihy wrote:Neaiztiec vecus fordus :nene: :shura:
...ka nesagāžas! :D

Par eļļas spiediena lampiņām. Lietojot mūslaiku kroplās autobūves produktis ir pamatīgi jāuzmanās.

MB jau gadiem ir tikai eļļas līmeņa lampiņa. Kad dīlerim apjautājos, kur manam Mk5 Golfam ir eļļas spiediena lampiņa, saņēmu atbildi, ka nav. Ir tikai līmeņa lampiņa.

Eļļas līmeņa devēji savukārt nav megauzticami. Tā arī bija, ka pilsonis brauc ar glāzi eļļas, kamēr atbaruc...
karlisbe

Post by karlisbe »

gintsk wrote:

Par eļļas spiediena lampiņām. Lietojot mūslaiku kroplās autobūves produktis ir pamatīgi jāuzmanās.

MB jau gadiem ir tikai eļļas līmeņa lampiņa. Kad dīlerim apjautājos, kur manam Mk5 Golfam ir eļļas spiediena lampiņa, saņēmu atbildi, ka nav. Ir tikai līmeņa lampiņa.

Eļļas līmeņa devēji savukārt nav megauzticami. Tā arī bija, ka pilsonis brauc ar glāzi eļļas, kamēr atbaruc...
īsti neiebraucu par MB un Golfiem.
Man ir gan eļļas līmeņa lampiņa, gan spiediena dačiks.
Image
Archuks
BMW

Post by Archuks »

mpb wrote:
gintsk wrote:

īsti neiebraucu par MB un Golfiem.
Man ir gan eļļas līmeņa lampiņa, gan spiediena dačiks.
Domāti imho ir jaunāku gadu MB :)
EVO X SST / RACE CAR INCOMING
Image
GirtzB

Post by GirtzB »

nus nevajag jau pārspīlēt, modernie auto ir user friendly ne jau tādēļ, ka autoražotājiem tas patiktu.
Savādāk būtu kā senos laikos kad pēc katra garāka brauciena, vīri līda zem mašīnas un "eļļoja" visus kustīgos mezglus...
+akumulatorus pildīja, mērīja elektrolīta blīvumu etc...

imho lietotājam parastajam neko vairāk par spiedienu riepās, to vai visas spuldzes deg un kur pieliet logšķidrumu mūsdienās nevajag zināt, savādāk ir bīstami(salies kopā nepareizos bremžu šķidrumus un citi joki...)

cita lieta ir ka auto ir jādzird(nepariezās skaņas etc..) vai arī ir jābūt veselai čupai elektronikas kas dzird lietotājā vietā...

es ar eļļas līmeni bez vajadzības nečekoju(jo zinu motora stāvokli/nestāvokli), riepu spiedienu pārbaudu labi ja reizi mēnesī un par izdegušām spuldzītēm ziņo pats auto...
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
tolx

Post by tolx »

tā kā opel blitz neviens neko nesaka,pajautāšu te :D
kāds var ko pateikt par opel omega b caravan ar 2,2 dīzeli?
Dell/Lenovo/HP portatīvie datori par labām cenām
rrrainis

Post by rrrainis »

Man pašam ar tāds motors astrā iekšā, iet ļoti labi un patērē degvielu maz. Problēmu ar motoru arī nav.
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Locked