Buča Ford Fiesta XR2 RS 1800

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Micuks
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Buča Ford Fiesta XR2 RS 1800

Post by Micuks »

To pašu var teikt par tevis minētajiem cilvēkiem ;)
Bet visumā šie manis minētie mēri ir izmantoti senos laikos un pats tos lietoju vairāk kā 10gadus, problēmu nav un nav iemesla būt :)
Ok nepiesārņosim te tēmu, vienmēr var šādus jautājumus apspriest privāti vai telefoniski :)
bucis

Post by bucis »

Ir man info, ka sēžas vārstiem vajag ap 75grādi leņķī ne šaurāku, jo ielas auto jau ir 35 grādu leņķis, bet lai vai kā var braukt arī ar 75 grādu leņķi... uz nākamo sezonu vārsti būs jāmaina, jo šoreiz jau bedre falcē, bet būs labi. vienkārši maz laika, lai ko vairāk pasāktu.
P.s. rīt braucu pakaļ sadalenēm no 2.0 136Hp mondeo, jo man ir nepieciešama vēl viena sadale ar tik pat lieliem grādiemkā ieplūdei. ko uzlikt uz izplūdes. tad nedaudz spēle ar kompensātoriem, jo esošais variants cietie nozog man ap 4-6 grādus.
rezultātu redzēsim aprilī, kas ko un kā...
pašreiz 142HP un 184Nm dabā.
Nu un šodien pārmēriju degkameru 33ml. varbūt kāds var precizēt kompresijas pakāpi?
degkamera 33.0ml
gājiens 88.0mm
virzulis 80.6mm
blīve 82.0mm
blīve saspiesta 1.3mm
virzulis virs bloka 0.3

Mani reiķini mainīgi no 11.8 - 12.6
Paldies
Last edited by bucis on 14 Apr 2015, 18:53, edited 1 time in total.
lesis

Post by lesis »

Micuks wrote:To pašu var teikt par tevis minētajiem cilvēkiem ;)
Bet visumā šie manis minētie mēri ir izmantoti senos laikos un pats tos lietoju vairāk kā 10gadus, problēmu nav un nav iemesla būt :)
Ok nepiesārņosim te tēmu, vienmēr var šādus jautājumus apspriest privāti vai telefoniski :)
Par pirmo nemāku teikt, bet otrajam citāta autoram ir testi uz flow bench, kur tiek salīdzināti tieši dažādu sēžu parametru izmantoša uz to pašu kanālu,lai var redzēt ieguvumu vai tieši otrād. Tas kas ir iekopēts ir secinājums no rezultātiem. Parasti,kad uzbūvē dzinēju, Tu nevari spriest vai tā ir labāk vai nav labāk, jo ir vesels apgreidu kopums mainījies, Tu spried tikai par kopējo rezultātu. Šeit tas tiek izslēgts un ir korekti salīdzināt. Viņš speciāli pieminēja, ka vairumam ir vēlme izmantot pēc iespējas šaurākas darba šēžas platumus, jo ļauj lielāku kanālu izportēt, bet samērot CFM tiek secināts,ka tas nāk par skādi, sevišķi pie zemiem pacēlumiem. Un pārsvarāmēs visi braucam uz stock vai vidēji agresīvām sadalenēm. :D

Domāju,ka nav offtopiks. Vērtīgs info par galvas būves niansēm-kā dažādi cilvēki dažādi dara.
bucis wrote:Ir man info, ka sēžas vārstiem vajag ap 75grādi leņķī ne šaurāku, jo ielas auto jau ir 35 grādu leņķis, bet lai vai kā var braukt arī ar 75 grādu leņķi... uz nākamo sezonu vārsti būs jāmaina, jo šoreiz jau bedre falcē, bet būs labi. vienkārši maz laika, lai ko vairāk pasāktu.
Paga,paga. Tu gribi darba fāzi 75grādus?Tak nē jau? Darba fāze parasti ir 45grādi, zemapgreizienu motoriem,lai paaugstinātu plūsmu pie maziem pacēlieniem(ielas performance autiņiem) mēdz izmantot 30grādu darba fāzi, augstapgriezienu motoriem (virs 9k rpm) izmanto 50-55grādus, piemēram, Nascar vāģiem.

75grādi tikai un vienīgi kā pāreja zem darba fāzes.
P.s. rīt braucu pakaļ sadalenēm no 2.0 136Hp mondeo, jo man ir nepieciešama vēl viena sadale ar tik pat lieliem grādiemkā ieplūdei. ko uzlikt uz izplūdes. tad nedaudz spēle ar kompensātoriem, jo esošais variants cietie nozog man ap 4-6 grādus.
rezultātu redzēsim aprilī, kas ko un kā...
pašreiz 142HP un 184Nm dabā, bet uz stends varētu būt +- 166Hp un Nm ar iespējams ka vairā ap 210Nm.
Paga, oriģināli ir kompensatori, Tu pārtaisi uz meh. bīdītājiem, bet sadalene paliek,kas paredzēta ar kompensatoriem? Vālēm atšķiras rampa izciļņiem. Mehānisko bīdītāju paredzētajām vālēm ir maigāka rampa,lai spēles izņemšana nebūtu agresīva. Nez cik ilgi šitā dzīvo izciļņi/meh.bīdītāji/ sēžas un vārstu pauris.

Nu un šodien pārmēriju degkameru 33ml. varbūt kāds var precizēt kompresijas pakāpi?
degkamera 33.0ml
gājiens 88.0mm
virzulis 80.6mm
blīve 82.0mm
blīve saspiesta 1.3mm
virzulis virs bloka 0.3

Mani reiķini mainīgi no 11.8 - 12.6
Paldies
Man sanāk 11.9, ja virzulī ir 0 ml.
Micuks

Post by Micuks »

lesis wrote: bet samērot CFM tiek secināts,ka tas nāk par skādi, sevišķi pie zemiem pacēlumiem.
Tieši kādā ziņā šaurāka sēžas darba fāze skādē cilindra uzpildīšani?
Mīnus ir tad ja liek lietotus vārstus bez kādas apstrādes, mīnuss ir tad ja pastāvīgi nav pareizs degmaisījums tad vārsta un sēžas darba virsma īzdeg ātrāk!
lesis

Post by lesis »

Kā par labu nāk pēc iespējas mazāka fāze? Pēc tādas loģikas, vislabāk būtu 90grādu asa kante.
Image

Atbilde uz Tavu jautājumu bija speciāli boldā iezīmēta jau pirms tam,izlasi vēlreiz. Īsumā latviski- vienā brīdī,samazinot fāzītes platumu par daudz,tas veido pārāk asu pāreju no kanāla uz degkameru vai attiecīgi pretejā virzienā izplūdei. Pārāk šauras fāzes un plūsma nesekos līdzi sēžās leņķu kopumam, kas ir izveidots. Ir taisnība,ka samazināt fāzes platumu ir tā vērts, bet tas ir pie nosacījuma,ka izejmateriāls bijis ap 2.0mm. Tas "burvis" Vizards ir gan uz 8V,gan uz 16v galvām secinājis, ka plūsma pie viena un tā paša kanāla krīt, ja darba fāzes platums ir zem 1.39mm un virs 1.65mm. Šis iesaka 1.5mm kā optimālo. Loģiski,ka katrs motors ir nedaudz savādāks. Ja grib mēģināt kaut ko "ārpus" normām, tad vajag to arī spēt salīdzināt vai ir bijis tā vērts.
Micuks

Post by Micuks »

Tas par ko tu runā attiecās uz sēžas ārējo un iekšējo leņķi, bet nevis uz darba leņķi!
Informācija, pēc kuras vados es ir ņemta ne no kaut kāda garažas darboņa, bet no RAFA speciālistiem, tieši no ITC (Indzēnieru tehniskais centrs) tieši tāpat tas viss tika testēts. Runa nav par standarta auto, būvēja sportam auto. Protams par to ir runāts ar citiem mehiem, viedokļi sakrīt. Gaujas iela zināma vieta, ir tur vets slīpēt galvas un presēt vadīklas, bet es labāk izvēlos citu kantori, tur tieši tāpat uz stanoka iegriež.
lesis

Post by lesis »

Tikai pr darba leņķi arī runājam.
bucis

Post by bucis »

Paldies visiem par diskusiju!
Par to pacēluma rampu taisnība, ka viņa ir īsa un sanāk diezgan liels sitiens. bet lai vai kā no kļūdām mācās.
P.s. - pats sporta auto dzinēju guruuuu teica, ka vajadzīgi jauni vārsti un vārstus piegriezt uz 75grādi, bet tas bija pirms tam, kad es viņam pateicu ka autiņš ir ar TA un ielas braukšanai!!

Paldies par Kp. apreiķinu - jā un virzuļi man ir gludie.
Micuks

Post by Micuks »

lesis wrote:Tikai pr darba leņķi arī runājam.
Saprotu, ka runā par darba, bet saku, ka ko jauc!
Darba leņķis ir 45° nekās pārāk ass tur nesanāk ja fāzīte ir 1mm nevis 1.5mm galvenais, lai kanālos nav asas kantes, lai sēžas bez "trepēm" tās plūsmu ietekmē būtiski, nevis darba fazes virsma, kura ir par 0,5mm mazāka par tevis minēto ;)
lesis

Post by lesis »

:D
bucis

Post by bucis »

ES te pavizinājos pa Rīgas rajonu un uzgāju 2.0 Mondeo galvu no kuras es arī dabūšu nepieciešamo šāda lēni. Protams,ka pie viena ieķēru vēl šo to: spole,degvielas sliede ar 225cc sprauslām un vēl šādus tādus plastmasas.
Kā arī tiku pie XR2 arku un slieksni uzlikām. Bet vai tiks viņas izmantotas tas vēl man pašam nav zināms.
Galva labā stāvoklī un ja godīgi der arī manam 1.8 atšķiras degkameras tilpums pārējais viens pret vienu.
Rīt sāksies dzinēja salikšana un domāju,ka piektdien jau rūks un svētdien tiks regulētas sadalenes pārsedzē, lai var braukt uz regulēšanas.
Attachments
Vārsti labi būs rezerve un pati galva ar tiks gan jau ar laiku izmantota!
Vārsti labi būs rezerve un pati galva ar tiks gan jau ar laiku izmantota!
Brūnās jaunās 225cc<br />Zaļās vecās 199cc
Brūnās jaunās 225cc
Zaļās vecās 199cc
Puperdupers

Post by Puperdupers »

Domāju piedāvāt tev ST170 sprauslas, bet tev viņas vispār der? :lol: Manam ir normāla paskata degvielas sliede :D
VW Golf2 Zetec 2.0 16V FWD sport
BMW 730D e38
bucis

Post by bucis »

Paldies,bet Nederēs. Un man ir arī Saab 2.0t sprauslas. Sprauslu sēžu vietas ir lielas, visu jau var izdomāt un atrisināt.
Last edited by bucis on 24 May 2015, 09:48, edited 1 time in total.
bucis

Post by bucis »

Tad nu šodien iekurināju savu šķūni un šo to sadarīju. Pieskrūvēju galvu, saliku atpakaļ hidro kompensātorus, jo cietie zaga grādus nost. Protams izplūdei uzlikta sadalene tāda kā ieplūdei un nu man ir divas pa 287 grādi.Rit sadalenes tiks iegrozītas pārsedzē! Tad jau atliks tik sīkumi, kas manuprāt prasa visvairāk laika, bet tie pēc regulēšanas.
Iepirktas blīves:
galvas - Victor Reinz
Izplūdes kolektora - Victor Reina (metāla)
Ieplūdes kolektora - nekas īpašs
Attachments
20150321_134657.jpg
20150321_170736.jpg
20150321_170746.jpg
bucis

Post by bucis »

Kā jau solīju, tad vakar ar Ervīnu Klāsupu tika iegrozīta pārsedze sadalenēm. nu tad man ir divas pa 287grādi gan ieplūdes gan izplūdes. pārsedze uz 108 grādiem. kas tiks vēl droši vien uz stenda pielabots. protams ir arī tikts galā ar sprauslā un izdomāts kā to visu panākt. tā kā man nav standarta sēžas sprauslām tika nolemts iepirkt dažādas gumijas blīves uz kurām iesēdināt sprauslas. tad nu tā sprauslas 259cc 15.4om, degvielas sliede BMW m40 dzinēja ar 3.5bār vakuma degvielas regulātoru. saskrūvēt viss atlicis dzesēšanas šķidroms un saspraust instalāciju. Finalee šķilt klāt un uz regulēšanos projām!!
Paldies Ervīnam un BMW E36 club - Sīkais par regulātoru!
Nu un kārtējais paldies "XADO" par atbalstu jaunajai sezonai - iegūta eļļe 10w60,ķīmija rokām,skrūvēm utt. Paldies par sadarbību
Bilžas:
Attachments
20150322_115257.jpg
20150322_152734.jpg
20150323_150111.jpg
Last edited by bucis on 24 Mar 2015, 12:49, edited 1 time in total.
Puperdupers

Post by Puperdupers »

Kurā vietā ir doma regulēt?
VW Golf2 Zetec 2.0 16V FWD sport
BMW 730D e38
Volfsburgs
Been thanked: 5 times

Post by Volfsburgs »

Gaidu stenda izdruku. :cool:
Image
bucis

Post by bucis »

Gan jau,ka dzīšu uz Jelgavu, jo Ģints tur visiem regulē!
Lai vai kā rit doma ir šķilt klāt un pievilkt sīkumus līdz regulēšanas. Protams paralēli tiek domāts par diētu un vizuālo.
lesis

Post by lesis »

Cik standartā nāca pārsedze? 110?
106-108 izskatās optimāli,viss čotka! Arī izdruku gribas papētīt,turu īkšķus!
bucis

Post by bucis »

Sanāca pārsedze uz +-70 grādi un vārsta lifts max pie 108grādiem un tas ir 9.4mm. Līkni iemetīšu. Te būs vecā pagaišā gada: augšējā ir ar šo ieplūdnieku un apakšējā ar standarta. Bet pirms uzliku šo hondas vēl 1 mm norāvu no galvas. Bet tagat ir doma,ka vajadzēs spiest uz standartnieku. To redzēs paķeršu līdz uz regulēšanu, kas tur ko pārskrūvēt.
Standarta gals labāks, bet cēliens bija vēlāks.
Nu redzēs,kas ko kā.
Attachments
200.png
Last edited by bucis on 10 Apr 2015, 10:20, edited 2 times in total.
Post Reply