Foto tehnika

Burnout.lv fotogrāfu sadaļa, par un ap fototehniku, pasākumiem un meistardarbiem

Moderators: Juzix, *Sicram, Rihy

Kaķis
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Foto tehnika

Post by Kaķis »

bozgar wrote: Foršs objektīvs, distortion protams milzīgs, bet viņam dinamiskais range un krāsas ir nereāli krutas.
:shock:
Objektīvam ar Dinamic Range sakars mazs, par to kameras sensors atbild lol.. Google that shit, ja gribi kasīties par šo..

Tas, kas reāli jāņem vērā - nav autofukuss, bet nu 8mm ar F3.5 tai nebūtu jābūt problēmai.. tpt viss asumā.
smith

Post by smith »

Ko sakat par Nikon Coolpix p610?
bozgar

Post by bozgar »

Kaķis wrote:
bozgar wrote: Foršs objektīvs, distortion protams milzīgs, bet viņam dinamiskais range un krāsas ir nereāli krutas.
:shock:
Objektīvam ar Dinamic Range sakars mazs, par to kameras sensors atbild lol.. Google that shit, ja gribi kasīties par šo..

Tas, kas reāli jāņem vērā - nav autofukuss, bet nu 8mm ar F3.5 tai nebūtu jābūt problēmai.. tpt viss asumā.
piedod
golfi rullē nē
*Sicram
Has thanked: 3 times

Post by *Sicram »

smith wrote:Ko sakat par Nikon Coolpix p610?
es neko nejēdzu no šitiem mazajiem verķiem BET :D

- vai tev ir sūdīgs telefons ar draņķīgu fotokameru ?
- 200x zōooooms būs noderīgs tieši trīs reizes
- nopērkot fočiku
- otro reizi mēģinot nobildēt kādu lopu dabā ( brīdinu, ar zibeni nesanāks )
- mēģinot to verķi pārdot kādam kurš arī grib zooommēeeet

- iesaku padomāt par izmēru.

piemēram, esmu kanonists, tāpēc canon verķis: http://www.canon.lv/for_home/product_fi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
izmērā lielisks, par nepilniem 100e dārgāks, bet šis verķis izmēra dēļ un perfomances dēļ, automātiskajā režīmā, domāju, ka būs niknāks, bet still izmēra dēļ tas būs 2x priekšā tam naikonam, jo šo tu varēsi pasviest kabatā un nedomāt.
bigger is better, ziepju trauku nodaļā nestrādā..
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
smith

Post by smith »

*Sicram wrote:

- nopērkot fočiku

piemēram, esmu kanonists, tāpēc canon verķis: http://www.canon.lv/for_home/product_fi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
izmērā lielisks, par nepilniem 100e dārgāks, bet šis verķis izmēra dēļ un perfomances dēļ, automātiskajā režīmā, domāju, ka būs niknāks, bet still izmēra dēļ tas būs 2x priekšā tam naikonam, jo šo tu varēsi pasviest kabatā un nedomāt.

Es to kameru jau esmu nopircis :naac:

Gribēju vnk zināt vai neesmu nopircis galīgu mēslu, jo foto tehniku tikai pašlaik apgūstu mazliet. Zināšanas man par foto pirms mēneša, kad to nopirku bija nekādas. Vnk braucot kaut kādās ekskursijās vajag kko iemūžināt un nu ar telefonu kkā muļķīgi liekas kko fočēt. Pašlaik aktīvi studēju youtube tutoriāļus un mācos kko, jo viss nav tik vienkārši kā likās :D Ja nu kādreiz liksies, ka tieku ierobežots, tad vienmēr jau var pārdot un nopirkt ko jaudīgāku :)

Tas canon taču nereāli maziņš ir, tādu bail būtu kkur pazaudēt :D
*Sicram

Post by *Sicram »

smith wrote:
*Sicram wrote:

- nopērkot fočiku

Es to kameru jau esmu nopircis :naac:

Gribēju vnk zināt vai neesmu nopircis galīgu mēslu, jo foto tehniku tikai pašlaik apgūstu mazliet. Zināšanas man par foto pirms mēneša, kad to nopirku bija nekādas. Vnk braucot kaut kādās ekskursijās vajag kko iemūžināt un nu ar telefonu kkā muļķīgi liekas kko fočēt. Pašlaik aktīvi studēju youtube tutoriāļus un mācos kko, jo viss nav tik vienkārši kā likās :D Ja nu kādreiz liksies, ka tieku ierobežots, tad vienmēr jau var pārdot un nopirkt ko jaudīgāku :)
baa :D
šis izklausās pēc kārtīga letiņa: pamācību izlasiji ? Nē, bet krāsns labi aizdegās ! :shura:
Izlasi pamācību, tur jābūt ievad lekcijai labai.
telefons un ceļojums:
https://www.facebook.com/marcis.gaujeni ... 608&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
ceru, ka redzi. ok, tur ir daži kadri ar gopro 3, laikam black.
edit
visas bildes "apstrādātas" telefonā :shura:
PM vai 29764007

smith

Post by smith »

*Sicram wrote: baa :D
šis izklausās pēc kārtīga letiņa: pamācību izlasiji ? Nē, bet krāsns labi aizdegās ! :shura:
telefons un ceļojums:
https://www.facebook.com/marcis.gaujeni ... 608&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
edit
Redzu visu. Itkā jau ok, bet nu gribējās kko vairāk kā telefonu. No tā canona tiešām būtu bail dēļ tā mazā izmēra, bet kā kamera jau izskatās ļoti labi. Taču, vai iespējas tai kamerai mazajai arī nav ierobežotas dēļ tā izmēra? Domāju par to, ka varbūt ir neparocīgi ar viņu rīkoties. Kabatā turēt gan jau ērti :D

Starp citu, GoPro 3+ black ir manā nākošmēneša plānā. Vasarā man ieplānotas kāzas un domāju, ka būs jautri kkādās atrakcijās viņu izmantot, pafilmēt kko un tā.
*Sicram

Post by *Sicram »

smith wrote:
*Sicram wrote: baa :D
telefons un ceļojums:
edit
Redzu visu. Itkā jau ok, bet nu gribējās kko vairāk kā telefonu. No tā canona tiešām būtu bail dēļ tā mazā izmēra, bet kā kamera jau izskatās ļoti labi. Taču, vai iespējas tai kamerai mazajai arī nav ierobežotas dēļ tā izmēra? Domāju par to, ka varbūt ir neparocīgi ar viņu rīkoties. Kabatā turēt gan jau ērti :D

Starp citu, GoPro 3+ black ir manā nākošmēneša plānā. Vasarā man ieplānotas kāzas un domāju, ka būs jautri kkādās atrakcijās viņu izmantot, pafilmēt kko un tā.
Pirmkārt, kāzās kaut ko čakarēties pašam ir MEGA FAIL.. ok es saprotams, velku deķīti uz savu profesionālo darbību BET .. nav to vērts..
Esmu dzirdējis neskaitāmu stāstus par to, ka kāzās vai nu fotogrāfs piedzeras, vai arī man brālēns māk fočēt viņš visu izdarīs pa 50e.. esmu bijis līdzīgā situācijā, un tas bija sūdīgi.
Otrs ir tas, ka cik esmu pētījis, un cik izdomājis, tad labāks pirkums ir Gopro4 Silver.
Kāpēc ? Tāpēc ka tā ir autonoma kamera, tai nevajag telefonu utt un izmērs ir tāds pats kā gopro visi pārējie..
Vai arī tad var skatīties XIAOMI Yi, šis modelis ir VERY hot.. par 150e tu vari dabūt WOW kādu komplektu.
Aparāts ir ļooti labs, ja tu zini kas ir CaK ( cilvēks ar kameru ) Tad viņš daudz ar to filmē, un esmu arī viņa to veŗki pamēģinājis, esmu šokā cik labu attēlu viņš spēj piedāvāt.
Kāpēc es tādu nelietoju, lasīt rindu par to, ka nav ekrāna.
XIAOMI Yi kāpēc vēl ir labs ? Tam ir sony matrica un visi citi sīkumi. šogad viņiem tip būšot jaunā kamera, redzēs kāda tā būs..
Bet nu es visu laiku fantazēju par gopro4 silver. Tas manai acij šobrīd liekas vissss tīkamākais + ekrāns.
PM vai 29764007

*Sicram

Post by *Sicram »

xiomi kamera grūtos apstākļos.
» Skatīties Youtube

PM vai 29764007

smith

Post by smith »

*Sicram wrote: Pirmkārt, kāzās kaut ko čakarēties pašam ir MEGA FAIL.. ok es saprotams, velku deķīti uz savu profesionālo darbību BET .. nav to vērts..
Esmu dzirdējis neskaitāmu stāstus par to, ka kāzās vai nu fotogrāfs piedzeras, vai arī man brālēns māk fočēt viņš visu izdarīs pa 50e.. esmu bijis līdzīgā situācijā, un tas bija sūdīgi.
Otrs ir tas, ka cik esmu pētījis, un cik izdomājis, tad labāks pirkums ir Gopro4 Silver.
Kāpēc ? Tāpēc ka tā ir autonoma kamera, tai nevajag telefonu utt un izmērs ir tāds pats kā gopro visi pārējie..
Vai arī tad var skatīties XIAOMI Yi, šis modelis ir VERY hot.. par 150e tu vari dabūt WOW kādu komplektu.
Aparāts ir ļooti labs, ja tu zini kas ir CaK ( cilvēks ar kameru ) Tad viņš daudz ar to filmē, un esmu arī viņa to veŗki pamēģinājis, esmu šokā cik labu attēlu viņš spēj piedāvāt.
XIAOMI Yi kāpēc vēl ir labs ? Tam ir sony matrica un visi citi sīkumi. šogad viņiem tip būšot jaunā kamera, redzēs kāda tā būs..
Bet nu es visu laiku fantazēju par gopro4 silver. Tas manai acij šobrīd liekas vissss tīkamākais + ekrāns.

Galīgi nav doma pašam čakarēties, fotogrāfs jau ir sarunāts. Nav ne jausmas kā viņu sauc, bet draudzene zin. Viņa visu te organizē :D

Godīgi sakot maz zinu par tiem GoPro. Sanāk viņam obligāti ir jābūt sasaistītam ar kādu citi ierīci, lai varētu filmēt? Viņam nav pašam sava atmiņa, kurā ierakstīt un pēc tam caur kompi vari atskaņot?

Kā es varu nezināt CaK, viņam taču tgd E39 :D Es gan tiem ķīniešiem neuzticos, bet varbūt tur pie vainas ir mana pieredze, kuras man nav :naac:
*Sicram

Post by *Sicram »

smith wrote:
*Sicram wrote: Pirmkārt, kāzās kaut ko čakarēties pašam ir MEGA FAIL.. ok es saprotams, velku deķīti uz savu profesionālo darbību BET .. nav to vērts..

Galīgi nav doma pašam čakarēties, fotogrāfs jau ir sarunāts. Nav ne jausmas kā viņu sauc, bet draudzene zin. Viņa visu te organizē :D

Godīgi sakot maz zinu par tiem GoPro. Sanāk viņam obligāti ir jābūt sasaistītam ar kādu citi ierīci, lai varētu filmēt? Viņam nav pašam sava atmiņa, kurā ierakstīt un pēc tam caur kompi vari atskaņot?

Kā es varu nezināt CaK, viņam taču tgd E39 :D Es gan tiem ķīniešiem neuzticos, bet varbūt tur pie vainas ir mana pieredze, kuras man nav :naac:
saprotams ka tas viss ir, nu tur paši ieraksta utt :D
beeeetttt tu vienmēr gribēsi to uzreiz piejūkt kaut kam klāt utt :D tajā brīdi tur viss aiziet kosmosā :D
ķīniešiem ir arī labas mantas :naac:
un šī ir viena no tām, nu šim ražotājam ir labas kvalitātes tās mantas.
PM vai 29764007

smith

Post by smith »

*Sicram wrote: saprotams ka tas viss ir, nu tur paši ieraksta utt :D
beeeetttt tu vienmēr gribēsi to uzreiz piejūkt kaut kam klāt utt :D tajā brīdi tur viss aiziet kosmosā :D
ķīniešiem ir arī labas mantas :naac:
un šī ir viena no tām, nu šim ražotājam ir labas kvalitātes tās mantas.
aaah, tad labi, es jau sabijos :D Jā, tā piejūgšana ir forša lieta. Manam nikonam arī varu pievienoties ar telefonu, tikai nezinu cik no tā tur tas lietderīgums. Taisot selfijus varu telefonā paskatīties kā izskatos no kameras skatpunkta :D
Nu ok, paldies par izsmeļošo info, aplūkošu arī ķīniešus pirms pirkšanas :cool:
J.K.jr.bad.
Been thanked: 1 time

Post by J.K.jr.bad. »

Dafai mani atrunājiet no Canon 80D. Cik noprotu, tad mans vecais labais 18-200mm derēs. vai ne?

Ja neatrunājiet, tad kur pirkt un cik lielu SD karti ņemt komplektā?

:D
J.K.jr.bad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:offtopic:
*Sicram

Post by *Sicram »

J.K.jr.bad. wrote:Dafai mani atrunājiet no Canon 80D. Cik noprotu, tad mans vecais labais 18-200mm derēs. vai ne?

Ja neatrunājiet, tad kur pirkt un cik lielu SD karti ņemt komplektā?

:D
kāpēc lai nederētu tas objektīvs, liekas, ka šis verķis ir viens no KIT objektīviem šai kamerai ! ;)
SD karti, es savam nopirku 64gb karti, viņas maksā kapeikas, tik cik vajag ņemt ar pareizo ātrumu lai HD vari rakstīt, un lai saiet viss ar bildēšanas ātrumu.
PM vai 29764007

J.K.jr.bad.

Post by J.K.jr.bad. »

Tātad 64Gb ir pilnīgi pietiekami? nevajag kaut ko vairāk?
J.K.jr.bad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Sicram

Post by *Sicram »

J.K.jr.bad. wrote:Tātad 64Gb ir pilnīgi pietiekami? nevajag kaut ko vairāk?
es savā 5dmk3 ar 64gb sd karti, varu sabildēt ap 2100 lielajiem RAWiem.. man pietiek :shura:
PM vai 29764007

Rihy

Post by Rihy »

Pietiek pietiek - jo pēc tam kad ielādē bildes datorā, parasti iztīru atmiņas karti :roll: Un no vietas dienas laikā diži vairāk pa 2-3k kadriem nesabildēsi imho :roll:
J.K.jr.bad.

Post by J.K.jr.bad. »

Bildes skaidrs ka nesabildēs tik daudz. Bet video?
J.K.jr.bad.
snowbrd

Post by snowbrd »

J.K.jr.bad. wrote:Bildes skaidrs ka nesabildēs tik daudz. Bet video?
Tev jau ir tas 80d? Es gaidu savu, šonedēļ jābūt :aleluja:
Rihy

Post by Rihy »

Cik labs tas 80d ir, salīdzinot ar 70d? Kādi uzlabojumi? Un cik maksā? Varbūt man vajadzēja tādu nevis vel vienu 7dmk2? :D
Post Reply