Sveiki biedri! Pienacis laiks laikam arī šeit noslaucīt putekļus un kko iepļūtīt jaunu par Hondu. Pat nziinu ar ko lai sāku, bet šķiet pirmais bija dzinēja maiņa no vecā 1.5 non-VTEC un 1.6 VTEC soch.
Tā tad. Nopirku D16Y8 dzinēju no 2000.gada Civic kupejas ar 150k km nobraukumu. Dzinējs tiešām stīga. Bijis ar automātu, eļļu praktiski neēda, nekūpēja un zem vārstu vāka viss smuki tīrs.
Bilde vel ar veco 1.5 dzineju.
Nu jau ata leģenda. Tagad motors atrodas citā Civica no Liepājas.
Tad sāku visu darīt, lai jauno dzinēju iemestu virsbūve. Dzinēja kronšteini paliek tie paši, tik zobenes aizsargs bišk jāpafrēze bija un viss. Tā kā jaunais diznējs nācis no obd2 pravotkas, bet man obd1, tad apkari visu saliku no sava. Viss pa lielam p&p, tik stūres pastūzim kronšteinam nācas nozāģēt vienu daļu. Sadalītājs bija jāliek no OBD2. Hondai dzinēja pagrizienus ņem no sadalītāja. VTEC sadalītajam ir divas atzīmes. Kad brauc bez vētaka un kad brauc ar viņu iekikotu, tāpēc mans vecais obd1 nederēja no noVTEC. Bet nu tur reāli bija jāpārlode štekeris no obd1 un papildus vads jāuzvelk tahometra.
Mana laboratorija.
Nahrenizeju lieko termo tukšgaitas stabilizātoru un savilku jaunas caurules.
Tad izdomaju, ja jau viss mētājas uz zemes, jāiedot atvieglināt spararatu. Diemžel virpotājs tāds dīvains un nesaprata manu vēlmi. Plusā virsmu nemaz neizlīdzinaja. Bet nu ar šo tuningu nometa 1,6kg un salona viņš vel nav ienācis arī pie 8k rpm.
Pie reizes ari tika uzlikts vieglags skriemelis, kuru palīdzību arī sanāca 1,8kg nomest. Kopā no kloķenes tika nomestas 3,4kg rotejošās masas.
Tad protams bija jānokrāso dzeltens vārstu vāks.
Tad viss iekrāmēts virsbūvē un atlicis bija tik sakārtot vadību un pravotku.
Ta ka man bija non VTEC vadība, bet P06 vadība ir programējama, nācās tik ielodēt "mikroshēmas" lai vadības blokā būtu VTEC funkcija.
Kad viss tika salodēts, nācas ierakstīt čipā programu. Pa Ventspili ripoja viena Honda, kurai bija dzinējs kā man, tik paaudzes vecāks, bet ar regulētu vadību. Paņēmu nokopēju viņa čipu un ierakstīju savā. Ar viņa čipu ierobežotājs pie 7,9k rpm. Tad tik atlika piespraust vadību un no vadības aizvilkt vienu vadu līdz VTEC solenoīdam. Bildē čipu lasītājs/rasktītājs.
Uzstādiju ārī kartera ventilāciju. Braucot ar viņu atmosfēra, dēļ kondensāta eļļās korķis dzīvoja šmekā. Uzdtādot šādi, viss smuki tīrs un ēļļas ķērājs smuki pildās ar kondensātu.
Motora ielieta eļļa uz estra bāzes. Šiem motoriem kloķēnes vārgas un ir arī švaks eļļas pumpis oŗģināli. Tāpēc ielēju šādu eļļu un tfu tfu, vel viss ok, kaut griežu 8k rpm.
Dzinējs pēc visa ši iet ok, bet kkas dažreiz nepatīk viņam apgriezienos. Laikam būs jāsamaina degvielas pumpis ar sprauslām.
Tad braukajot pamaniju, ka paklājs blakussēdētājam viss taukains, tā tad antifrīzs.

Izskatījas, ka tur kkadas lapas sakrājušas bija un tas kkā kļuva mitras un viss sapuja. Pie reizes ar samainīts salona filtrs. Orģinali viņam viņš nav. Man ielikts no nākamas paaudzes. Lai samainītu filtru, jāizjau 1/3 panelis.
Ielikt ārī maģis ar BT, kas izmanto teleofona ekrānu, ka savu. Plusā viņā integrēts telefonā turāmais.
Turpinājums sekos... (jau top)