Uzmanību! Idioti uz ceļa!
Moderator: omulis
Re: Uzmanību! Idioti uz ceļa!
LV distanci gribot ir gruuti ieveerot jo uzrodas bars kas salien priekshaaGirtzB wrote:distance ir jāmēra nevis metros bet lai tev pietiek apstāšanās ceļa garums, uz latvijas ceļiem distanci katastrofāli neievēro...
Ir tikai divu veidu cilvēki - tādi, kuriem es patīku, un tādi, kuri var iet dirst.
nus kā var uzrasties bars, kas salien priekšā, ja tu brauc vienā ātrumā vai ātrāk par plūsmu 
nemeklējiet attaisnojumus, distance ir jāievēro lai cik ātri/lēni nebrauktu..., protams tādēļ nav jārausta plūsma visādu sīkumu dēļ bet....
rrrainis - nus pirmkārt apdzīt ar +5km/h ir stulbuma galējā pazīme, otrkārt ar stulbiem pa labam(es tā auris vietā ar tādam dīvainim tuvumā nerādītos...), treškārt tādā veidā var norauties uz tēliem ar labākām bremzēm kā tev un vēl dabūsi maksāt sodu par distances neievērošānu/...

nemeklējiet attaisnojumus, distance ir jāievēro lai cik ātri/lēni nebrauktu..., protams tādēļ nav jārausta plūsma visādu sīkumu dēļ bet....
rrrainis - nus pirmkārt apdzīt ar +5km/h ir stulbuma galējā pazīme, otrkārt ar stulbiem pa labam(es tā auris vietā ar tādam dīvainim tuvumā nerādītos...), treškārt tādā veidā var norauties uz tēliem ar labākām bremzēm kā tev un vēl dabūsi maksāt sodu par distances neievērošānu/...
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
Braukt ir priex
Tajā mirklī labā josla arī bija aizņemta kad sabremzējos.
Iemīt grīdā nevarēju jo turpat vien bija vieta kur stāv fotoradars.
Nokrita gan no gaisa tas Auris
GirtzB, ja lasīt nemāki tad nesmirdi, es tak neapdzinu pa pretējo joslu!!
Par distanci viss ir zināms.
Iemīt grīdā nevarēju jo turpat vien bija vieta kur stāv fotoradars.
Nokrita gan no gaisa tas Auris

GirtzB, ja lasīt nemāki tad nesmirdi, es tak neapdzinu pa pretējo joslu!!
Par distanci viss ir zināms.
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
stop jaunēkli izlasi noteikumus pirms sāc......
ko nozīmē apdzīt.... un ko apsteigt... pēcāk lieto pareizos formulējumus un pie reizes padomā vai pats būtu laimīgs ja tevi tādā veidā divi bruņurupuči(tm) bloķētu. Mani fascinē šie "skrējēji" kur brauc +/- 5 km/h robežās viens ar otru... Ja zini, ka stāvēja forotradars tad kādēļ vispār manevru uzsāki?
auto nav mocis "no tukša gaisa" nerodas...
p.s. man ar smaržu viss ir kārtībā, iesaku iztīrīt degunu.
ko nozīmē apdzīt.... un ko apsteigt... pēcāk lieto pareizos formulējumus un pie reizes padomā vai pats būtu laimīgs ja tevi tādā veidā divi bruņurupuči(tm) bloķētu. Mani fascinē šie "skrējēji" kur brauc +/- 5 km/h robežās viens ar otru... Ja zini, ka stāvēja forotradars tad kādēļ vispār manevru uzsāki?

R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
Braukt ir priex
biezi ir redzeeti sitie apsteidzeeji, mieriigi brauc ar +20 (un nevajag te d... viewtopic.php?f=16&t=11034" onclick="window.open(this.href);return false; ) pa tukshu kreiso joslu
un tad kad esi tuvu tad viens izlien priekshaa un meegjina liist garaam ar +5(labaakajaa gadiijumaa )
un tad kad esi tuvu tad viens izlien priekshaa un meegjina liist garaam ar +5(labaakajaa gadiijumaa )
Ir tikai divu veidu cilvēki - tādi, kuriem es patīku, un tādi, kuri var iet dirst.
- Lambertino
- JuniorKupeju, Dzīvokli...
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ehh - kā man gribētos, lai visi brauktu kā es, vismaz satiksme būtu prognozējama un saprotama 
Es arī esmu grēkojis - redzot, ka aizmugurē braucošais ietur pārāk mazu distanci, ar kreiso kāju iededzinu bremžugunis, lai cilvēks aizdomājas, bet tas ir tad, kad tiešām ir mega tuvu.
Lai nesāktos diskusijas, tad vienmēr braucu gar labo maliņu ārpus centra, bet pilsētās skatos pēc apstākļiem - ir vietas kur pirmajā rindā savu kāju nesperu, labāk pabraucu nedaudz ātrāk un pasponsorēju aizmugurē braucošo. Tās kanalizāciju notekas ir
vietām

Es arī esmu grēkojis - redzot, ka aizmugurē braucošais ietur pārāk mazu distanci, ar kreiso kāju iededzinu bremžugunis, lai cilvēks aizdomājas, bet tas ir tad, kad tiešām ir mega tuvu.
Lai nesāktos diskusijas, tad vienmēr braucu gar labo maliņu ārpus centra, bet pilsētās skatos pēc apstākļiem - ir vietas kur pirmajā rindā savu kāju nesperu, labāk pabraucu nedaudz ātrāk un pasponsorēju aizmugurē braucošo. Tās kanalizāciju notekas ir

Es sava teksta sākumā minēju apstākļus...GirtzB wrote:stop jaunēkli izlasi noteikumus pirms sāc......
Pareizie braucēji

Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
- Lambertino
Nesapratu īsti ko ar to biji domājis gt!
Parasti gan cenšos neielīst tuvu astē, ja taisos apdzīt jo redzamība ir labāka un ieskrējiens ir lielāks, bet nu katrs savas laimes kalējs.
Nē nu ok, umkai vēl var žigli uzņemt ātrumu, bet nu tāpatās cenšos iepalikt jo tiešām n-reizes labāk redz garām!
Un par distanci 100% pizģoš - Pastāsti kā tu centrā tad pārvietojies
Jā tiešām ieturi 100% distanci, tad deecee jau tevi būtu noslaucijis no ceļa
Parasti gan cenšos neielīst tuvu astē, ja taisos apdzīt jo redzamība ir labāka un ieskrējiens ir lielāks, bet nu katrs savas laimes kalējs.
Nē nu ok, umkai vēl var žigli uzņemt ātrumu, bet nu tāpatās cenšos iepalikt jo tiešām n-reizes labāk redz garām!
Un par distanci 100% pizģoš - Pastāsti kā tu centrā tad pārvietojies

nee es vienkaarshi ielienu priekshaaLambertino wrote:Nesapratu īsti ko ar to biji domājis gt!

- Lambertino
Kur tieši rakstīts, ka teksts attiecināms uz tevi?gt99 wrote:Kur tieši rakstīts, ka ielienu astē? Es vienkārši esmu tuvāk priekšā braucošajam kā parasti.Lambertino wrote:Parasti gan cenšos neielīst tuvu astē, ja taisos apdzīt jo redzamība ir labāka un ieskrējiens ir lielāks, bet nu katrs savas laimes kalējs.Visticamāk mana drošā distance ir vēl garāka, nekā Tu iedomājies.

Es jau sākumā noziņoju, ka nesapratu tevis uzburto ainiņu

Braucu mazliet aatraak par pluusmu, jo nepatiik braukt kaadam aiz muguras
Protams, pilseetaa savaadaak.
Ja gadaas seene pa priekshu, iespeejami aatraak apdzenu. Labaak lai taadi briinumi ir aizmuguree, nevis priekshaa.
Vieniigaas situaacijas kad meedzu greekot ar paseedeeshanu astee + taalajiem = kad taadi kaa rrrainis apsteidz brauceeju blakus joslaa ar +5
Protams, ne pie lieliem aatrumiem, uz Juurmalenes u.c. vairaakjoslu shosejaam - normaala distance + taalie, ja nesaprot un malaa nevaacas - apdzenu pa labo pusi, jo napig sev chakareet nervus.

Ja gadaas seene pa priekshu, iespeejami aatraak apdzenu. Labaak lai taadi briinumi ir aizmuguree, nevis priekshaa.
Vieniigaas situaacijas kad meedzu greekot ar paseedeeshanu astee + taalajiem = kad taadi kaa rrrainis apsteidz brauceeju blakus joslaa ar +5

Protams, ne pie lieliem aatrumiem, uz Juurmalenes u.c. vairaakjoslu shosejaam - normaala distance + taalie, ja nesaprot un malaa nevaacas - apdzenu pa labo pusi, jo napig sev chakareet nervus.
E39 ///M paket individual key-lets-go swadowline edishen
Alfa 166 aka poor man's Quattroporte
Alfa 166 aka poor man's Quattroporte

Dažreiz gadās iesēsties astē tiem,kas atrodas,kur viņi nedrīkstētu atrasties,bet nu tādās vietās,kā piemēram, Rīgas-Jelgavas šoseja,kur pa vidu barjera,krustojumi tuvumā nav,cilvēki arī tuvākā apkaimē neredzās,laikam pateicoties augstajai sēdpozīcijai labi apkārt redzu.
Vienkārši gribas parādīt cilvēkam,ka viņš nav viens uz ceļa. Nah citiem uz galvas kakāt?
Itsevišķi pirms apdzīšanas ir komfortablāk rīkoties, ieturot lielu distanci,vēl pie tam tajā momentā,kad esi vēl savā joslā un tulīt pat iebrauksi pretējā joslā,lielākā uzmanība ir veltīta uz pretējo joslu,nevis priekšā braucošo,tā kā..

Itsevišķi pirms apdzīšanas ir komfortablāk rīkoties, ieturot lielu distanci,vēl pie tam tajā momentā,kad esi vēl savā joslā un tulīt pat iebrauksi pretējā joslā,lielākā uzmanība ir veltīta uz pretējo joslu,nevis priekšā braucošo,tā kā..
Ko tad jūs tur tik ilgi pētīsiet tajā pretējā joslā? Vai bebrs kādu stumbru negrauž uz ceļa?
Ir ljoti garam un parredzamam posmam jabuut ka arii tiesham speciigam auto, lai apdzišanas manevru varētu veikt teoretiski pareizi. Ar 2.8 un piekto parnesumu man bija par maz, lai normali noslogotaa dienaa varetu pareizi veikt apdzīšanu uz šosejas.
Ir ljoti garam un parredzamam posmam jabuut ka arii tiesham speciigam auto, lai apdzišanas manevru varētu veikt teoretiski pareizi. Ar 2.8 un piekto parnesumu man bija par maz, lai normali noslogotaa dienaa varetu pareizi veikt apdzīšanu uz šosejas.
nu es teiksim pētu kāda situācija ir pretējā joslā, tas arī atkarīgs no ceļa, satiksmes, pārredzamības. Teiksim pabāžu degunu; paskatos; novērtēju; ielienu atpakaļ un zinu, ka pēc zilā pasāta nāks sarkanais fords, pēc kura es varu iet garām...
apdzīšanai nevar būt par maz- pretējā gadījumā ir auzās. vai nu var apdzīt, vai nevar. Man ar 1.8 nekad nav bijis par maz, lai apdzītu.
p.s. kā teorētiski pareizi ir apdzīt???
apdzīšanai nevar būt par maz- pretējā gadījumā ir auzās. vai nu var apdzīt, vai nevar. Man ar 1.8 nekad nav bijis par maz, lai apdzītu.
p.s. kā teorētiski pareizi ir apdzīt???

Mašīnai nav problēmu- tai ir raksturs
ID 8 kādreiz bija
Es arī par to teorētisko gribētu zināt. Pēc noteikumiem jau būtu nepārsniedzot maksimālo atļauto 

Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Teoretiski pareizi ir jaietur ljoti liela distance no priekšā braucošā, precizus ciparus nepateikšu, bet atceros, ka salidzinoši tas bija DAUDZ, un ne jau tie 5-10m ko ir pieņemts ieturēt, lai veicīgāk veiktu manevru un atgrieztos savā joslā.
Nemelošu, ka man pašam apdzenot tikai retu reizi distance bus lielaaka par metriem 10, bet nu tas ir tīri velkot paralēles ar mana auto veikstpēju
Edit: Piemers, priekšaa jums brauc lielaa fuure, braucot 5m aiz muguras no pretejas joslas nebus iespejams redzeet neko, bet šim attalumam no fuures jabut taadam, lai buutu iespejams jau redzēt zināmu gabalu uz priekšu.
Precizaak Lambertam vajadzetu zinat, viņš ir vairak uz drošu braukšanu bijis par mani
Nemelošu, ka man pašam apdzenot tikai retu reizi distance bus lielaaka par metriem 10, bet nu tas ir tīri velkot paralēles ar mana auto veikstpēju

Edit: Piemers, priekšaa jums brauc lielaa fuure, braucot 5m aiz muguras no pretejas joslas nebus iespejams redzeet neko, bet šim attalumam no fuures jabut taadam, lai buutu iespejams jau redzēt zināmu gabalu uz priekšu.
Precizaak Lambertam vajadzetu zinat, viņš ir vairak uz drošu braukšanu bijis par mani

nu re, es tev šo jautājumu uzdevu tādēļ, ka es pārsvarā tā arī rīkojos kā tu tikko aprakstīji. Vienīgais es to nesapratu, jo tu teici, ka tādā gadījumā nepieciešams ļoti garš pārredzams ceļa posms. Bet šādi, izmantojot brīvo vietu savlaicīgai ātruma uzņemšanai, pretējā joslā tiek pavadīts mazāks laiks. Protams tas tā nav, ja ātrumu sāk uzņemt tikai tad, kad jau var apdzīt. Tādēļ arī teicu- izvērtēju situāciju pretējā joslā; ielienu atpakaļ (priekšā man ir brīvs ceļš līdz apdzenamajam auto); zinu ka pie zilā pasāta varu sākt ieskrieties un pēc sarkanā forda iet garām.
Ja pareizi esmu sapratis to teorētisko apdzīšanu, tad tas nav nekas ūberbaigais izgudrojums, un tas nav nekas neiespējams. galvenais to pareizi izprast un izmantot. un nav tādēļ vajadzīgs megaauto...
edit: par tiem cipariem tu protams nepateiksi, jo tieši tas redz ir atkarīgs no konkrētā auto spējām
Ja pareizi esmu sapratis to teorētisko apdzīšanu, tad tas nav nekas ūberbaigais izgudrojums, un tas nav nekas neiespējams. galvenais to pareizi izprast un izmantot. un nav tādēļ vajadzīgs megaauto...
edit: par tiem cipariem tu protams nepateiksi, jo tieši tas redz ir atkarīgs no konkrētā auto spējām

Mašīnai nav problēmu- tai ir raksturs
ID 8 kādreiz bija
suns - jā, savā joslā ieturot lielāku distanci un uzņemot ātrumu savlaicīgāk, protams, pretējā joslā pavadītais laiks samazināsies, bet kopējais - palielināsies, un tas ir galvenais intensīvas satiksmes apstākļos, kad situācija bez pretīmnākoša auto praktiski nav iespējama un svarīgākais ir vienkārši pēc iespējas ātrāk atgriezties savā joslā. Kruizeejot pa tukšo ceļu, protams, visi bez bēdas parkartosies daudz savlaicigaak un lezenaak, maksimali pietuvinot realitāti vajadzīgajai teorijai