Tehniska rakstura diskusijas II
Moderator: gacciZm
- NabagsBezVento
- Spam addicted
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Tehniska rakstura diskusijas II
any1?
es tik gribu zināt vai nav kkas nojāts, lai var laicīgi sataisīt 
*Sicram wrote: izdomā parakstu..
Nez, man audim arī ir līdzīgi aukstā laikā, vienīgi citreiz līdz kaut kādiem 2k apgriezienu uzkāpj un kad motors ir uzsilis, tad normāli nokrīt līdz vajadzīgiem. Atceros, ka man stāstija, ka motors tad darbojoties tā lai ātrāk to uzsildītu, nezinu cik tur tā ir taisnība, bet tā apgalvoja.NabagsarVento wrote:any1?es tik gribu zināt vai nav kkas nojāts, lai var laicīgi sataisīt
Bez mašīnām mūsdienās nav iedomājams pilnīgi nekas... 
varbut 3k ir pa augstu, īsti nezinu, bet man benzīna braucamais uziet līdz kadi 1,7k šitajos mīnusos un lēnām nokrīt līdz normālajiem, tāka pa lielam tā ir visiem benzīna braucamajiem
VW Passat B5 1.9TDI
Mazda 323 GT 1.8 16V
Mazda 323 GT 1.8 16V
- NabagsBezVento
- Spam addicted
bet motoru tas nepis, ja turās tik augstu?Dr. Kanepe wrote:varbut 3k ir pa augstu, īsti nezinu, bet man benzīna braucamais uziet līdz kadi 1,7k šitajos mīnusos un lēnām nokrīt līdz normālajiem, tāka pa lielam tā ir visiem benzīna braucamajiem
*Sicram wrote: izdomā parakstu..
- Nixon
Kāda nozīme tukšgaitas regulātoram, t.i., ko viņš ietekmē? Auto visu laiku bija nevienmērīgi apgriezieni un bieži slāpa, atvienoju tukšgaitas regulātora štekeri, liekas, ka ir labāk.
Kādas sekas, ja braukāju bez viņa?
M40B16
Kādas sekas, ja braukāju bez viņa?
benzīna patēriņš pieaugsNixon wrote:Kāda nozīme tukšgaitas regulātoram, t.i., ko viņš ietekmē? Auto visu laiku bija nevienmērīgi apgriezieni un bieži slāpa, atvienoju tukšgaitas regulātora štekeri, liekas, ka ir labāk.
Kādas sekas, ja braukāju bez viņa?M40B16
Pārdodu, riepas,eļļas, diskus, akumulātorus,riepu montāža, balansēšana, disku valcēšana, riepu glabāšana. Ja ir interese PM vai 26175401
kas tas par fufeli?
Tukšgaitas regulatoram nekāda sakara nav ar benzīna patēriņu. Ja stāvi un kurbulē auto pusdienu pie mājas, tad var skatīties uz kaut kādu patēriņu.
Auto elektronika, Vadu vilkšana, TDI. Jauta PM.
Nestandarta auto elektronikas darbi.
Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465

Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465
- Nixon
Arī gribētu dzirdēt pamatojumu tam benzīna patēriņam... 
Jau kuro dienu braukāju bez viņa, ēd itkā tāpat, ja ne pat mazāk.
Slāpst nedaudz tikai tad, kad aukstu pielaižu... Nedaudz paturu gāzīti un tad apgriezieni smuki stāv zem 1k.
Jau kuro dienu braukāju bez viņa, ēd itkā tāpat, ja ne pat mazāk.
Slāpst nedaudz tikai tad, kad aukstu pielaižu... Nedaudz paturu gāzīti un tad apgriezieni smuki stāv zem 1k.
- GG.
- Been thanked: 5 times
Tukšgaitas regulators jeb Idle Stabilizing Valve to arī dara, stabilizē tukšgaitu, viņš tajā momentā piedod gāzīti tavā vietā. Man golfam teiksim ISV vienkārši apiet droseli un ļauj skriet gaisam ieplūdē kad nepieciešams.
- Martinss
- Has thanked: 3 times
Beigts vai piedirsts. Vari mēģināt izjaukt un iztīrīt.
Pie nestabilajiem apgriezieniem tik pat labi var būt vainīga lambda un/vai mafs.
- Nixon
Šķiet, ka lambdai ir beigas, jo silts šad tad ierīstas... Patēriņš arī nav no patīkamākajiem - 10l/100km, degvielas dačiks acu priekšā krītas.
Varētu jau nomainīt to lambdu, bet, ka nav pa velti, jo nav tas lētākais prieks.
Sakarīga diagnostika arī tuvumā nekur nav.
Kas ir mafs? Kur atrodas?
Varētu jau nomainīt to lambdu, bet, ka nav pa velti, jo nav tas lētākais prieks.
Kas ir mafs? Kur atrodas?
- Briedis
- Mondeo ST 220
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Mass Air Flow sensors. To var vienkāršiar testeri nomērīt, vai darbojas. noskrūvē iztīra ar ausu bakstāmo un spirtu. Atrodas parasti starp gaisa kasti un ieplūdes kolektoru.
pastāsti kā tu man nomērīsi to MAFu braucot uz 60km/h piemēram? Tukšgaitā neviens tur neko nemēra. Beigts MAF ir jāskatās slodzē braucot! Iegaumē un atceries. Ar testeri varētu noteikti, tikai tad ja viņš pilnīgi un galīgi izjucis ir. Bet tā varbūt ir 1% gadījumu.Briedis wrote:Mass Air Flow sensors. To var vienkāršiar testeri nomērīt, vai darbojas. noskrūvē iztīra ar ausu bakstāmo un spirtu. Atrodas parasti starp gaisa kasti un ieplūdes kolektoru.
Ja mērītājs ir beigts, kompis ierobežo degvielu un līdz ar to mašīna ņifiga neiet. ar tādu nīkuli patēriņš tikai pieaug.
Last edited by Kaross on 08 Feb 2012, 16:13, edited 1 time in total.
Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465

Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465
- Briedis
- Mondeo ST 220
Vai tad servisā viņi slodzē braucot mēra?Kaross wrote:pastāsti kā tu man nomērīsi to MAFu braucot uz 60km/h piemēram? Tukšgaitā neviens tur neko nemēra. Beigts MAF ir jāskatās slodzē braucot! Iegaumē un atceries. Ar testeri varētu noteikti, tikai tad ja viņš pilnīgi un galīgi izjucis ir. Bet tā varbūt ir 1% gadījumu.Briedis wrote:Mass Air Flow sensors. To var vienkāršiar testeri nomērīt, vai darbojas. noskrūvē iztīra ar ausu bakstāmo un spirtu. Atrodas parasti starp gaisa kasti un ieplūdes kolektoru.
Ja mērītājs ir beigts, kompis ierobežo degvielu un līdz ar to mašīna ņifiga neiet. ar tādu nīkuli patēriņš tikai pieaug.
Kur problēma pielikt garāku vadu testerim un aizvilkt gar kapota malu caur durvīm uz salonu?
Vai tad daudz servisos vispār sajēdz ko viņi paši dara? uztaisa kaut kādu diagnostiku pagāzē uz vietas un pēc tam ikdienas cilvēks domā ka tā ir norma un viss ir afigenna. Tas nekas, ka tevi pamatīgi apčakarē un vēl par to naudu paņem.Briedis wrote:
Vai tad servisā viņi slodzē braucot mēra?
Kur problēma pielikt garāku vadu testerim un aizvilkt gar kapota malu caur durvīm uz salonu?
Nu ja slodzē braucot viņi nemēra, tad tas ir krūmu serviss un es tādā vairs negrieztos. Tāpat ar turbo spiedienu, aizdedzi, iesmidzināšanas momentu un vēl pāris nozīmīgām lietām. Viss tikai un vienīgi ir pārbaudāms SLODZĒ.
Par oficiālajiem dīleriem vari neko man neteikt. Vairākās vietās (kuras skaļi nepieminēšu) strādā tādi paši dunduki...
Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465

Chiptuning
Atslēgu kodēšana
imobilaizeri PM
26-265-465
- Briedis
- Mondeo ST 220
Tā arī ir, tādēļ man mājas ir gan testeris, gan oscilogrāks un visi pārējie pričendāļi. Vienīgā lieta, ko savā mūžā esmu vedis uz servisu ir riepas uz balansēšana un montēšanu