Mans-E30-Coupe [Micuks]

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Micuks
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Mans-E30-Coupe [Micuks]

Post by Micuks »

Tur vajag gudru konstrukciju, starp karteri un pannu vajag atstarpi un tad sanāk ka panna pa zemi šļūks :emo:
Mēģināšu ko izdomāt, bet nu nez :?
karlis

Post by karlis »

cik tad to konstrukciju gudru vajag? piestiprini gumijas klucīšus (latgalītē tādus var dabūt, vai apgraizi kādu tepiķi, kur hokejisti ar slidām staigā) starp pannu un karteri un lai viņi tur pa starpu dzīvojās. karteris jau tev nesakarst 300 grādus, tākā gumija arī nekur nepazudīs.
nāks pusķieģelis pa ceļam un ar pannu pāršļūksi tam pāri. sitiens, protams kaut kāds jau būs, bet lielākas izredzes turpināt ceļu ar viengabala karteri :roll:
man, protams nav e30, bet 3mm biezs alumīnijs+10mm biezs gumijas gabaliņš, manu prātu krietni nomierinātu braucot pāri sliedēm :hvz:
Micuks

Post by Micuks »

Uz sliedēm panna nepasargās, iedzīs ar visu pannu karterī!
Neaizmirsti, ka motors kustās un tam vajag vietu!
Micuks

Post by Micuks »

Uztaisīju apkopi motoram, līdz šim to nedarīju jo domāju par ko jaudīgāku, bet nolēmu šogad paspolēt ar to pašu m20 un apkopei arī bija pēdējais brīdis
Image
Image
Image
Image

Tā kā galvas blīve dažviet atmīzās uztaisīju jaunu:
Image
Image

Rotoriņš un sadalītāja vāks noaudzis, jaunus nepirku jo viens no nākamiem soļiem būs MS ar audi spolēm, tas viss ir jau kādu laiku kā sagādāts, vienkārši sakopu:
Image

Sūkņa krāsa oriģināla, bet motora priekšējo vāku kur blīvslēgi gan krāsoju ar termokrāsu un nobrīnījos ku labi sakrīt krāsas:
Image
Image
Image

Jautājums, kam tas vads ar apaļo štekeri? atrodas blakus eļļas devēja vadam:
Image
Pabiju AD-Parts veikalā, tagad dzeses caurules saliku pareizi:
Image
Image
Image

Kad būs MS MAFu ņemšu ārā un likšu MAP tāpēc vēl netaisu filtra kasti tā kā vajag, bet uztaisīju pagaidu variantu ar plastmasas starpsienu, oriģinālo kronšteinu nofleksēju un piemetināju paštaisīto:
Image
Image

Kopskats:
Image
Image

Iegādāts jauns aķis un materiāli elektroinstalācijas sakopšanai:
Image
Image
Image

Vadi pie ček paneļa kompja bija ar depo galiem salikti kas daļēju jau nost, iepriekšējo reizi salodēju tos kā tie bija saslēgti, bet tā kā panelī midžinājās ka nedeg numura apgaismojums, kaut tas dega ņēmu shēmas un pārslēdzu visu jo bija čupā saslēgts numura apgaismojums ar gabarītiem, saslēdzu kā vajag visu protams ar kembrikiem un notinu ar mīksto izoleni.
Ieliku maģi un sakopu arī maģa vadus sakopu:
Image
Image
Image

Kad siksna ģeneratoram nav virsū lampiņa par nelādēšanu nedeg un kā jau man bija ar touringu arī pie bojātas "tabletes" arī nedega tāpēc ieliku voltmetru pagaidu variantu, bet pagaidu esot viss visilgstošākais variants :D:
Image
Micuks

Post by Micuks »

Vispār pirmais darbs šogad bija elektro lūkas ielikšana:

Tātad pēc ieteikuma mainīju tikai kronšteinu pie kā stiprinās motoriņš vai airis, tas pie trosēm turas ar divām kniedēm.
Te iekš touringa:
Image
Image
Image

Pa kreisi bleķis no aira un pa labi no elektrolūkas
Image
Image
Image

Sagatavotas skrūves kniežu vietā:
Image
Bleķis no lūkas ar airi:
Image
Bleķis no el. lūkas
Image

Abi kronšteini vienādi tomēr nebija, nācās divus caurumus pārurbt, un pieskrūvēt ar uzgriežņiem, viena skrūve vajadzīga garāka jo sanāk padziļinājums!
Image

Tā kā tur kur paredzēts oriģinālais piepīpētājs man ir kas cits tad ieliku lampu korekcijas slēdža vietā :D
Image
Sīkumi, bet noderīgi.......
krissis

Post by krissis »

Viss jau kruta, bet kam tev piepīpētāju? :naac:
Ja jums ledusskapī nekā nav, paņemiet laša fileju :D
Micuks

Post by Micuks »

A kas zin varbūt atsākšu pīpēt un vajadzēs :hvz: bet ja nopietni,
Kad tev no rīta ir nolaidusi vai nolaista riepa un tu knapi aizripo līdz tuvākajam benzīntankam kur tomēr kompresora nav, bet čalim, kurš pildās ir tikai elektriskais kompresors, kuru tev nav kur pieštepselēt tad saproti, ka tomēr labāk, ka piepīpētājs ir nekā nav :emo:
GG.
Been thanked: 5 times

Post by GG. »

Malacis, rokas aug no padusēm :yo:

Vienīgi varētu patroļļot par to, ka nav kupeja, bet gan sedans Image
bucis

Post by bucis »

Super un interesanti!
Micuks

Post by Micuks »

Pirms dažām dienām izieta skate atkal ar pirmo reizi 8)
Micuks

Post by Micuks »

Kāds laiciņš ir pagājis, kad beidzot tiko pie braukšanas :)
Visu pavasari un vasaru plānoju savest kārtībā vizuālo, pārkrāsot priekšas spārnus un bamperi + visu sapulēt un tad doties ielās, bet kā parasti laika trūkums plānus pabojāja.....
Vasarā neilgu brīdi gan pabraucu, vajadzēja braukt uz pasākumu ārpus Rīgas tapēc pielēju pilnu bāku un tad sākās jautrība ar tekošu bāku, auto aizdzinu atpakaļ, nometu garažā un braucu ar citu. Tā bembis nostāvēja līdz beidzās TA augusta beigās.
Beidzot piespiedos atrast laiku, lai pirms ziemas savestu tehniski kārtībā, lai var izbaudīt pēdējos vasaras brīžus :)

Pirms ņemt nost bāku nopirku citu, kura izrādījās pārbaudīta ar gaisu un uzpūsta tik resna, ka vietā neiegāja, sprīdis līdz kronšteiniem. Spiedu atpakaļ, bet tad nolca rūsa ar visu salīdzinoši svaigi uzpūsto krāsu uz rusas un atklājās arī caurums, izmetu lūžņos :evil:

Ņēmu nost veco bāku:
Image
Image
Image

Pēc skata bāka diezgan svaiga, vai nu labi saglabājusies vai bijusi likta jauna, pēdējais drīzāk:
Image
Image

Izrādījās, ka ir tikai trīs mazi caurumiņi, kurus aizlodēju ar misiņu :)
Image
Image
Rezūltātā:
Image
Pēc tam bāku nostrūkloju, nogruntēju un nopūtu ar grubuli :)

Ķēros klāt pie nākamā darba, bloķis ar attiecību 4:10.
Nostrūklos, nokrāsots, sagatavots uzlikšanai:
Devējs arī jāsakopj:
Pirms-
Image
Pēc-
Image
Sasmērējam:
Image
Image
Image

Ja reiz izplūde ir nost tad jāliek jaunas blīves:
Image

Jauns kronšteins bundulim, iepriekš ar diviem ķēmiem turējās
Image
Izplūde ir ķīmiķota, kāds "profs" lambdu iemetinājis, bet šogad to neaiztiku, nākamgad plānoju m50 un tad pie reizes uzmetinās jaunu izplūdi un jaunu pēdējo bunduli.
Image
Visumā gribētos visu kas ar rūsu palikt zem smilšu strūklas nokrāsot ar pūlverkrāsu un pārējo nepieciešao jaunu vai atjaunot, bet ir citas prioritātes.....

Pirmos divus gadus tehnisko apskati gāju ar pirmo reizi, nu šogad pats redzēju, ka ir kur piesieties, stupicas lodbalsta piļnīks suloja, samainīju abās pusēs lodbalstus, gumijas bremžu trubija bija pārberzējusies, samainīju abas, prieksējie suporti nopirkti citi atjaunoti, jauni bremžu diski un kluči:
Image
Image

Image
Image
Image

Piekdien aizbraucu uz skati, vēroju inspektoru, kurš sanāks man, vīrs gados izskatījās draudīgs, samērā jaunu volviķi (~2003g.) kratīja ~15minūtes. Iebraucu pēc uzaicinājuma, pārbauda visas gaismas un tad pirmais cobers jo izplūdis stars labajam tuvajam lukturim, otrs cobers par nestrādājošu logu apskalotāju (aizmirsu pārbaudīt pirms skates), garstāvoklis krītas, bet nu defekti ir un nav jēgas protestēt. Tālāk uz pacēlāja, inspektors palien apakšā, patausta vienu lodbalstu, paskatās, ka tas jauns un paskatās uz otru pusi tur arī jauns un atkal uz to pašu pusi, kratekli ieslēdza labi ja trīs reizes, bija labi ja 2 minūtes apaksā, parakstos un vēroju kur divnieki, bet NAV :shock: teica, lai salabo tos abus un iedeva skati uz gadu :) apskalojamais jau salabots tur trubiņa nomaukusies tik bija un optiku mainīšu kad dabūšu labu komplektu.
Tā kā draudīgais inspektors izrādījās normāls čalis un piedeva tos divus sīkumus un tehniskā ar pirmo reizi logā jau trešo gadu pēc kartas :)

Tūlīt pēc tehniskas braucām uz Ērgļiem pie sievas seņčiem, nekādu fotosesiju netaisīju jo nākamais kam ķeršos klāt būs vizuālais un šis tas salonā, elektrifikācīja un vēl.
Image
Image
Image

Nedaudz statistika:
Kārba getrag (ciparus nezinu, bet noskaidrošu), bloķis 4.10 pie 100km/h ir 2.8k/rpm patēriņš samērīts samērā precīzs, ar nelielu driftu + dažas saules un visumā dinamisku braukšanu 9.8L uz 100km.
Ar bloķi interesanti braukt, jāmācās no jauna :emo: :naac: :yo:
agaFU

Post by agaFU »

:cool: taa tik turpini.

P..S. hvz Erglos tevi neesmu redzeejis. :hvz:
majas tomer labak
Micuks

Post by Micuks »

Vakar vēl biju 8) nedaudz tur izpildījos pa laukumu + braucu skaļi un plakaniski :emo: sieva saka tu reti te esi tad var :reeka:
Kurā galā dzīvo?
Micuks

Post by Micuks »

Auto pārdots!
Lai jaunajam īpašniekam labi slīd :-D
Locked