Laiciņš pagājis, vajag atskaitīties, sākšu no paša sākuma
Sapratu, ka priekšu zemāk kā džipam nedabūt, lai ar 15" izskatītos tā, kā vēlos, līdz ar to nolēmu, ka statnes vajag dabūt īsākas.
Viss bija ievilcies tieši statņu dēļ, jo it kā sarunāju vienu čomu, kuram laika īsti nebija. Tā nu gandrīz 2 mēnešus vilku garumā, gaidot uz viņu un tad sapratu, ka darbā pašam pa lielam ir visi instrumenti, lai to izdarītu.
Pačekojot detaļu e-katalogus sapratu, ka diži īsākus amjus par savējiem neatrast, tāpēc jau sāku nedaudz šaubīties par izdarāmo, taču tik pat ātri sapratu, ka tie katalogi tik ļoti melo (precīzāk, googlēju random katalogus un skatījos e-part'ā). Jo dzīvē ņemtie izmēri bija nedaudz savādāki (citiem atšķīrās par 10mm, citiem pat par 50mm).
Beigu beigās (liels paldies lietotājam
Sajūgs) sapratu, ka daudziem MK1 vw ir man vajadzīgie amji - diametrs atšķīrās par pāris milimetriem, garums bija par ~80mm īsāks (precīzus izmērus neatceros), štoka diametrs tāds pats un vītnes diametrs arī - tāds pats

(paldies brālēnam par vidējo pirkstu)
Līdz ar to statnes arī vajadzēja saīsināt par ~80mm, kas arī tika izdarīts.
Nofleksējām atsperes bļodu, izfleksējām max iespējamo daļu no pārpalikušās statnes, tad ar metāla "taisngriezi" (nezinu, kā viņu precīzāk nosaukt) smuki nogriezām gan vītnes galu, gan to, kas ir pie atsperes bļodas un atlika tikai sametināt.
Sapratu, ka biš esmu pārcenties ar statņu griešanu, tāpēc ieliku nelielu metāla flanci statnes dibenā (~15mm), lai ami varētu labi pievilkt un nebūtu nekādas luftes nevienā virzienā
Bet pārsteidzoši priecēja tas, ka ar klīrensu attiecīgajiem diskiem līdz ar statnes bļodu viss kārtībā
get_lucky.mp3
Jau iepriekš minēju, ka
ozo pieāvāja sakrāsot manus diskus ar pulverkrāsu, uz ko es arī parakstījos. Teica, lai krāsoju "titāna" tonī - nekad nebūtu domājis, ka pulverkrāsai var būt tāda "pērle"
Lietotājs
Gsi2 padeva ziņu, ka viņam ir disku vāciņi, kādus meklēju, tāpēc nedomājot viņus paķēru - paldies !
Ar
kretīna palīdzību tika piemeklētas 4gab riepas - 2 atšķirīgas 195/50 priekšai un 2 vienādas 205/50, ražotājus un modeļus tagad neatceros, bet par to citreiz.
Beigu beigās izskatās kaut kā tā
Kārtējo reizi nācās ieberzties ar servisu, kad 3 diskiem atsvarus uzsita uz ārējā plaukta, nevis līmēja iekšpusē. Lauki rulz

Nedaudz paspēja sačakarēt arī disku kantes, bet nu ok, pagaidām uz to visu pievēršu acis.
Tad nu piektdien paņēmu brīvdienu darbā, lai beidzot varētu ar senča passeratti aizbraukt uz garāžu un kaut ko sākt darīt.
Plāns bija sekojošs - no bleķa izgriezt pannu karterim un to pielikt, safleksēt aizmugurē iegādātās w123 atsperes, uzlikt statnes priekšā, uzlikt plauktu, stūres pirkstus, pačekot savirzi, aizvest auto pie metinātāja, lai sataisa izplūdi utt.
Starp citu, nekad nebiju aizdomājies iegooglēt amju pievilkšanas problēmu - kad griez uzgriezni virs glāzes, tad štoks griežās līdzi. Agrāk kā muļķi cīnījāmies, turot štoku, lai tik negrieztos

, bet atradu elementāru lietu.
Paņem lieku muciņu, kura ies uz uzgriežņa - caur to izlaid mazo seškantes atslēdziņu, ar ko turēt štoku un tad muciņai nofleksē taisnas malas, tai uzmauc virsū atslēgu (vai saspied ar plaķenēm) un pievelc ami kā nākas
Gan jau taps skaidrs :
Ar izplūdi sanāca ieberziens, jo neviens no paziņām vēlā piektdienas vakarā (izplūde bija pēdējais sarakstā) vai sestdienas rītā negribēja ņemties. Vajag nomainīt visu pirmo daļu - biksi, līdz ar to jāmaina visas skrūves, kā arī jāizgriez vidējais bundulis, kas tāpat tikai un vienīgi vilksies pa zemi. Šobrīd izklausās pēc pilnīga traktora bez jebkādas izplūdes
(man bišķi apnika jau rakstīt šito romānu)
Long story short - visu piektdienu nočakarējos ar priekšu vien un tikai vēlā vakarā ķēros pie aizmugures, par iemeslu tam bija paša pieļautas stulbas kļūdas - kreisajā pusē visu saliku viens un divi, likās, ka arī augstumu esmu safleksējis pavisam solīdu, taču tad sapratu to, ka abās pusēs esmu uzlicis diskus, no kuriem centrā neesmu nokasījis pulverkrāsu (diski uzsēdās tā virsū, ka ļoti ilgi dauzīju viņus nost). Kad abas puses biju safleksējis, nolaidu arī otru un sapratu, ka esmu atkal iebraucis auzās - atsperes daudz par mīkstu, auto apsēdās uz apzāģētiem atboiņikiem un uzsēdās uz riepām - draudzene izvalcēja arkas, tās tika nedaudz safistas, bet stūri var izgriest pēc pilnas programmas
Pagulēju ~4 stundas, plkst 5os no rīta bijām uz "ezeraskanas.lv" pasākumu, pēc tā uzreiz uz garāžu, lai saliktu aizmuguri.
Papisos šur un tur, atkal par daudz safleksēju, ieliku apakšā starpliku, mašīna gandrīz iekrita bedrē, jo nokrita no domkrata (tāpēc, ka cēlu aizmugures tiltu ar otru domkratu un tik tālu neaizdomājos), tad reizes 3 līdu zem mašīnas bedrē pēc lietām, kas nonstop krita tur iekšā

utt utjp haha
Bez atsperēm, uzsēžoties uz riepas izskatījās tā, kā vēlētos, bet būs vēl biš jāpiestrādā, jo tagad dibens ir gaisā

:kauns:
Tad sākās jautrākā daļa - tikt ārā no garāžas, kas uzbūvēta grantētā, kalnainā zemē

Palūrēju zem auto un sapratu, ka no pusrāmja un izpūtēja pirmās daļas ir ~5-10mm klīrenss, lol. Braucu ārā no garāžas un uzsēdos uz sliekšņa, piespolēju Kretīnam pilnu garāžu, pafisos ar dēlīšiem un tad uzraku visu teritoriju. Nolauzu izpūtēju vēl vairāk, bet karteris šķiet baigi drošais (tfu tfu tfu)
Jep, pretīgais pimpa gals ir nofleksēts un būs jāuztaisa smuka ņeržas trubiņa (bet to nākotnē)
Pagaidām viņš izskatās kaut kā tā, taču nākamnedēļ viss tiks labots - jāpaceļ priekša, jāpiesēdina aizmugure, lai viss ir vienā līmenī.
Ak jā, pusrāmis ar izpūtēju vilkās arī braucot pa asfaltu, kurš vismaz agrāk likās ļoti līdzens

actually not.
Bet domāju, ka nākošajā vīkendā tikšu galā
Varbūt Kretīns ieliks kādu svaigu bildi, kā auto guļ viņa pagalmā
Paldies - abit par detaļām, Kretīnam par palīdzību un garāžu, Sajūgam par info par amjiem, Gsi par vāciņiem, ka-ska par dažādām detaļām (vairs jau neatceros, ko tik tu man neesi pārdevis

)