Sveiki foruma lietotāji!
2014.g.janvārī iegādājos 1988.gada 324D e30 facelift sedanu bez dzinēja un kārbas. No ekstrām ir tikai lūka, centrālā atslēga, elektro spoguļi, tā kā daudz ko stāstīt te nav. Tā kā no rūpnīcas tricārs izripoja ar 2.4 bezturbo drebekli, tad piekare arī ir parastākā - tievās statnes priekšā un trumuļu bremzes aizmugurē. Vienīgais + piekarē ir ventilējamās bremzes priekšā.
Te stāsts par to kāpēc un kā tiku pie auto.
Jau labu laiku vizuāli patīk e30 (teikšu tā, vispār patīk 80to gadu autobūve, jo tad vismaz dažādas auto markas bija dizainiski atšķirīgas, nevis kā tagad, visiem viena tendence). Tad čomi pāris reizes iedeva izbraukt ar saviem e30, un ar katru reizi ar vien vairāk un vairāk iepatikās e30 - patika atrasties pie stūres, pat nevaru to izskaidrot, bet bija forša sajūta. :mhihi:
ss.lv nekā prātīga tobrīd nebija ap 1k eur. Viens labs paziņa (vismaz tobrīd man likās, ka labs), uzzināja, ka meklēju e30 un piedāvāja savu par smieklu naudu, bet stāvoklis krietni zem vidusmēra e30. Dzīvē nebiju redzējis, bet čalis atsūtīja bildes (cik nu varēja saprast, neredzot auto dabā, bet aptuveni uzmetu izmaksas, cik vajadzētu ieguldīt līdz ''vidusmēra'' e30 stāvoklim, sanāca ~ tas pats kas ss.lv, bet tas jau būtu pārlasīts/pārkrāsots e30, tā teikt plāns bija uztaisīt mazbudžeta, pievilcīgu un tehniski labu e30, nevis top zustand projektu). No sākuma runa gāja, ka pērku visu e30 zborā. Tad viņam pēkšņi uzradās pircējs dzinējam. Piedāvāja man pirkt visu e30, bet bez dzinēja un kārbas, bet ar visu pārējo. Pirms tam, kad runājām par virsbūves stāvokli, teica, ka pāris ielāpi grīdai jāuzliek un tas arī viss. Spārni protams arī jāmaina, bet tas acīmredzams bija no bildēm. Cenu nosauca vilinošu, un tā kā uz to brīdi nekāda cita piedāvājuma nebiju, tad piekritu. BET konkrētajam e30 vēl kādu nedēļu bija TA, bet bija brīvas dienas un tāpēc bija vajadzība steidzami iegādāties. Atradās tricārs 100km attālumā, tāpēc negribēju braukt ievērtēt stāvokli, uzticējos paziņas teiktajam. Čalis teica, lai atskaitu pusi no naudas kā rokas naudu, lai nav tā, ka izceļ motoru un es uzmetu. Nodomāju, ja jau viss atbilst viņa teiktajam, tad aizskaitīšu. Aizbraucot uz vietas protams ieraudzīju ne to labāko skatu (gatavojies biju kam trakam, bet ne tik). Tā kā esmu students, štukas negriežas kontā, bija žēl uzdāvināt rokas naudu viņam, samaksāju otru daļu un vilku mājās. Pa ceļam bija neliels grantēts posms, pa kuru ar akmentiņiem izbira lukturu stikliņi un parādījās plaisa vējstiklā
Te bildes kaut kādas:

krāsojums protams spridzina :DD

Vēl ''nedaudz'' gateris no iepriekšējā īpašnieka:
Priekšējā plaukta bukse:

Ielauzta plaukta bukses korpusa skrūve lonžeronā un nolauztā skrūves galva ielīmēta atpakaļ. Un es vēl skrūvējot vaļā domāju kāpēc skrūve raujas uz riņķi

Lieki vadi salonā priekš logu tīrītājiem un logu apskalotajiem, jo bija beigts relejs.
Stiklšķiedra aizmugurējā arkā
Griesti?
Ielāpi ķep ļep uzmesti, pliks metāls pret metālu bez grunts, tikai kaut kāds ļevs piķis pa virsu
Peckas radiators no kaut kāda ford :trust_me_i_am_engineer:
Priekšējās atsperes un atsperes atbalsts. OEM vs Gaterisz

Vispār interesanti risinājumi no cilvēka, kurš strādā (vai nu jau varbūt strādāja) CSDD par TA inspektoru.