juriz franču draudzenīteS
- Juzix
- burnout.lv foto team
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 0
Re: juriz franču draudzenīteS
Turbo ir atbilderay112 wrote: ↑17 Oct 2025, 19:01Vienīgais ko tā kaste tev izmainīs ir: labākajā gadījumā check engine lampiņa iedegsies panelī, sliktākajā gadījumā neizmainīs neko. Tik cik būsi kādam naudu uzdāvinājis.juriz wrote: ↑17 Oct 2025, 13:31 Iespaidojoties no arniks8 tēmas, atradu, ka manam D7F arī var dabūt agresīvāku sadales vārsptubet nu tur traka cena.
Bet ir šitāds brīnusm https://www.ebay.co.uk/itm/285863862683
Varbūt, jāpiebeidz šis dzinējs ar eksperimentu. Jo tur kaut kas nav, visticamāk gredzeni padiluši.
Pa lielam ir tā, ka ja tam motoram ir 75 zirgi, tad bez bezjēdzīgi lielas summas ieguldīšanas tur arī paliks 75 zirgi. Atmosfēras dzinējam dabūt augšā jaudu galīgi nav tik viegli kā jau arniks8 minēja un jo viņa ir mazāk, jo grūtāk tur kaut ko ir izspiest klāt. Visas tās domas par jaudas celšanu būs tukši slapjie sapņi ko labāk uzreiz atmest jau startā, vai nu met iekšā 16v motoru vai arī dzīvo kā ir.
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
-
juriz
- Has thanked: 0
- Been thanked: 2 times
Njā, vai kādi karburatori.
Abos gadījumos gan projekts jātaisa. Ja nu vīnīgi sataisa tā, ka tas elementāri noņemas nost un uzliekas virsū.
Bet tā, šodien pārsteigums, check engine pats nodzisa. Sāk apstiprināties viena versija, ka kaut kur varētu būt tomēr vados problēma.
Abos gadījumos gan projekts jātaisa. Ja nu vīnīgi sataisa tā, ka tas elementāri noņemas nost un uzliekas virsū.
Bet tā, šodien pārsteigums, check engine pats nodzisa. Sāk apstiprināties viena versija, ka kaut kur varētu būt tomēr vados problēma.
- petka17
- Been thanked: 4 times
Kam tev projekts jātaisa?juriz wrote: ↑20 Oct 2025, 15:17 Njā, vai kādi karburatori.
Tu daudz, bled, neaizdedz kamēr tu, bled, jebalā nedabūn! ©IzdedzesVīrs#IzdedzesVīrs2017
KTM FANBOY
Subaru Leone
KTM 690 Enduro
Ex:
BMW F650 Funduro
S210 E430 kombi
Toyota Supra Mk3
E39 528i
Honda Civic EG D15B2
Toyota Celica GT4 2.0T 4x4
VW Golf Mk2
BMW E30 318
Opel Omega 3.0
BMW E36 2.8
Audi 80 B2 1.8
KTM FANBOY
Subaru Leone
KTM 690 Enduro
Ex:
BMW F650 Funduro
S210 E430 kombi
Toyota Supra Mk3
E39 528i
Honda Civic EG D15B2
Toyota Celica GT4 2.0T 4x4
VW Golf Mk2
BMW E30 318
Opel Omega 3.0
BMW E36 2.8
Audi 80 B2 1.8
Kādreiz lasīju, ka šai paaudzei der Volvo 1,7turbo benzīna motors no 440 vai 480 modeļa.
120 zs laikam bija. Un bez lielām pārbūvēm derot iekšā.
Tas bija mans BIG BLOCK sapnis, kad piederēja Twingo
120 zs laikam bija. Un bez lielām pārbūvēm derot iekšā.
Tas bija mans BIG BLOCK sapnis, kad piederēja Twingo
Seat Leon X-perience 2017 2,0d šobrīd
Volvo V70 2010 1.6D
Volvo V70 2003 2.5T
Toyota Corolla Verso 2008 2,2d
Audi S3 1999 1,8T
BMW 320 2005 2,0d
Renault Megane 2006 1,6
Audi A3 1998 1,6
Renault Twingo 1995 1,2
Opel Ascona 1985 1,6
Volvo V70 2010 1.6D
Volvo V70 2003 2.5T
Toyota Corolla Verso 2008 2,2d
Audi S3 1999 1,8T
BMW 320 2005 2,0d
Renault Megane 2006 1,6
Audi A3 1998 1,6
Renault Twingo 1995 1,2
Opel Ascona 1985 1,6
-
juriz
Opā. Interesanti. Tur jau kaut kāda sadarbībai vai nebija toreiz?
Bet ej nu tādu atrodi, nemētājas uz katra stūra.
Es gan nebrīnītos, ka der arī tas 1.2T no twingo2. Volvo gan varētu būt bijusi mehāniskā drosele, ne elektroniskā, kas varētu nozīmēt mazāku pārbūvi.
Bet ej nu tādu atrodi, nemētājas uz katra stūra.
Es gan nebrīnītos, ka der arī tas 1.2T no twingo2. Volvo gan varētu būt bijusi mehāniskā drosele, ne elektroniskā, kas varētu nozīmēt mazāku pārbūvi.
- arniks8
- Spam addicted
- Has thanked: 2 times
Pārbūve ir ieliekot citu dzinēju. Tev varētu būt spaiņa izmēra turbīna ar metanola iesmidzi un 700hp neko nav jāreģistrē ja bloks oriģinālais. Jāgreģistrē ir tikai tad kad ieliec savādāku motoru.
Tak ko tur mitrināt par motoru tādu, vai motoru šitādu.
Saremontēt, lai strādā viss kā vajag, ielikt sakarīgu bumbastiku un baudīt vasaru.
Saremontēt, lai strādā viss kā vajag, ielikt sakarīgu bumbastiku un baudīt vasaru.
Dell/Lenovo/HP portatīvie datori par labām cenām
-
juriz
O, tas jau man patīk, kaut kā šķita, ka jebkura dzinēja pārbūve arī ir projekts, t.i. tāda redzama.
Bet atradu, ka Ģibuļos ir tas 1.7t dabūjams. Tik ko tur vēl vajag? Tur jau kaut kādu vadību vajadzēs klāt un tml.?
Kurš man var palīdzēt šādā ceļojumā uz turbo? Varētu tad jau šitam pašam uzlikt, pamocīt, un tad to pārlasīt.
Te ar oriģinālo vadību varētu pietikt, tik cik brutāli uzliek tādu turbo? Neesmu iedziļinājies tēmā.
Vēl gan stūres reika jāsamaina, tā grab. Citādi ir jau kaut cik labi
Bet atradu, ka Ģibuļos ir tas 1.7t dabūjams. Tik ko tur vēl vajag? Tur jau kaut kādu vadību vajadzēs klāt un tml.?
Kurš man var palīdzēt šādā ceļojumā uz turbo? Varētu tad jau šitam pašam uzlikt, pamocīt, un tad to pārlasīt.
Te ar oriģinālo vadību varētu pietikt, tik cik brutāli uzliek tādu turbo? Neesmu iedziļinājies tēmā.
Vēl gan stūres reika jāsamaina, tā grab. Citādi ir jau kaut cik labi
-
juriz
Man jau it kā pašlaik tā pati doma, bet varētu jau, uz VS jau neiešu.
Dēls kaut ko čīkst, ka vajadzētu kaut ko jestrāku
Bet tēma jāpapēta, kas to zina, kad un vai nobriedīšu.
-
juriz
Renault 5, škiet, bija 1.4T (C6J), tas 1.7T (R3N) bija citiem renault.
-
juriz
Ja es paņemtu šo (tas ir no 1.2t twingo 2)
https://rrr.lt/en/used-part/mdv26435-82 ... -iii-turbo
Te ar kolektoru, kas var derēt un var aŗi nederēt https://rrr.lt/en/used-part/kpl13217-82 ... -iii-turbo
To var piekabināt klāt uz esošo elektroniku un tml.? Protams, tur ieplūde, izplūde, interkūleris vai kas tur vēl klāt.
Pašlaik jau noliktu plauktā, bet tā, par to cenu. Droši vien tur, ne viss ir kārtībā, bet nu sākumam.
https://rrr.lt/en/used-part/mdv26435-82 ... -iii-turbo
Te ar kolektoru, kas var derēt un var aŗi nederēt https://rrr.lt/en/used-part/kpl13217-82 ... -iii-turbo
To var piekabināt klāt uz esošo elektroniku un tml.? Protams, tur ieplūde, izplūde, interkūleris vai kas tur vēl klāt.
Pašlaik jau noliktu plauktā, bet tā, par to cenu. Droši vien tur, ne viss ir kārtībā, bet nu sākumam.
- arniks8
- Spam addicted
- Has thanked: 2 times
Par lētu un ātru turbo uzmešanu vari aizmirst. Pirmkārt Tev visticamāk ir ap 10:1 kompresijas pakāpe kas ir par augstu priekš turbo, droši vien sprauslas būs par īsu, atmosfērai aizdedzes kartes ir savādākas, jāuzkonstruē mehāniska vai elektriska wastegate vadība un vel milijons sīkumi. Karoče pisiens pēc pilnas programmas. Tad labāk izpētīt vai no kāda cita reņa var plug n play ieswapot turbo motoru
-
juriz
Kompresija it kā 9.5 esot. Tagad, gan jau vēl mazāk 
Tas gan neglābj no pārējā.
Jebkurā gadījumā darāmā būtu daudz.
Paliksim (vismaz pašlaik) pie laba audio, tas vienkāršāk.
Tas gan neglābj no pārējā.
Jebkurā gadījumā darāmā būtu daudz.
Paliksim (vismaz pašlaik) pie laba audio, tas vienkāršāk.
Kompresija un kompresijas pakāpe gluži nav viens un tas pats. Un ja motoram jau ir samazināta kompresija dēļ diluma, tad turbīna tikai pasliktinās virzuļu/gredzenu blow by. Kā jau arniks8 minēja, vadība, sprauslas utt. Tas nav tikai uzmest turbīnu, 2 trubas un intercooler. Principā kad tavas zināšanas par motoriem būs vismaz tādā līmenī, ka tu vari pats easy pārjaukt motoru, un izproti kas ir kas, tad var sākt skatīties arī kur tālāk turbo projektu virzienā. Bet kamēr tev vajag servisu lai nomainītu zondi un zobsiksnu, turbo projekts ir vien slapjais sapnis. Protams var jau mēģināt atrast kādu kas to ņēmās darīt, bet tur gan jau 5 twingo sanāks par to cenu un vēl paliks pāri.
Tur pat nevajag turbomotoru. Vieglāk būs pazondēt cik liels pisiens ir ielikt no Clio 172/182 dzinēju, un sākt štukot.arniks8 wrote: ↑21 Oct 2025, 14:25 Par lētu un ātru turbo uzmešanu vari aizmirst. Pirmkārt Tev visticamāk ir ap 10:1 kompresijas pakāpe kas ir par augstu priekš turbo, droši vien sprauslas būs par īsu, atmosfērai aizdedzes kartes ir savādākas, jāuzkonstruē mehāniska vai elektriska wastegate vadība un vel milijons sīkumi. Karoče pisiens pēc pilnas programmas. Tad labāk izpētīt vai no kāda cita reņa var plug n play ieswapot turbo motoru
- howitzer
- M30
- Been thanked: 1 time
Uzdošu nepieklājīgo jautājumu - nauda turbo vai motora swapam ir?
Ja ir, tad es aplaudēšu kājās stāvot, redzot dusmīgu Twingo. Ja nav, nu tad jāpakrāj.
Ja ir, tad es aplaudēšu kājās stāvot, redzot dusmīgu Twingo. Ja nav, nu tad jāpakrāj.
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
-
juriz
Ja es tagad jau tur esmu notērējis 2.5k pāris mēnešu laikā pēc iegādes, kā tev šķiet?