Jāpaceļ topiks, savādak pats sāku aizmirst ko esmu sadarijis.
No garlaicīgās šņagas:
Ielikts pašaptumšojošais salona spogulis no, hvz, laikam A6 un nedaudz pietūnēts - salikts
ambient apgaismojums no E39.
Šķiet, ka sanāca ideāli, jo pašas diodes neredz kamēr neskatās tieši no apakšas, bet viņas izstaro neitrālu oranžu gaismu. Bildēts gan ar aizsvīdušu jenota ānusu, tāpēc no tumsas bildes baigās jēgas nav, jo dzīvē savadāk (tm)
Vidējo stoiku uzlikas ar infrasaranajiem uztvērējiem. Tādi nāca ļerkatām, kam bija centrala atslēga ar talvadību. Man tas viss ir salikts no cita, jaunāka modeļa, tāpēc uzlikts tika tikai tā, ķeksīša pēc.
Neliels papildinājums audio:
OEM metala skaļruņu sieti panelim.
Just for info gandrīz visam šīm lamatām tie sieti bija no plastmasas, kas ļoti jūtami slapē skaņas augšējās frekvences. Noņemot sietus labi vareja dzirdēt starpību. Kautkādiem random B3 bija šie metāla sieti, kas skaņu laiž cauri pilnībā.
Un nedaudz želejas - pietūnēta lūpa priekšējam buferim no E36
pačkas 
Atradu mētajamies pārlauztu, nedaudz saīsināju un piefrēzēju galus.
Iepirkts komplekts kaltie, ķipa pulētie (mhm, zem lakas kārta hroma, pydari

) A8 R17 diski 5 gabali. Sākumā bija doma pulēt līdz spogulim ,bet nu pizdu, nebūs man tās pacietības pulēt un pēctam uzturēt tādus. Laku un hromu jau paspēju noškurīt. Doma ir krāsot oem pelēkus vai mazliet tumšākus.
Tehniskā šņaga.
Custom made short-shifts. Gājiens uz pusi īsāks kā standartam, slēdzās ļoti patīkami
Uuuun beidzot esmu nonācis līdz dzinējam.
Skaidrs bija, ka būs 1.8T, jo IMHO tas ir labākais pice/performace dzinējs, ko B4 kastē var ielikt. V8 arī bij ka variants, bet te ir nedaudz sarežģijumi ar stiprinājumiem un rasešana man nepatika, bet kas zin, varbūt vēlāk.
Kādu dienu uzpeldēja piedāvajums pa sviestmaizi, principā pat lētāk kā metāla cena, savākt 1.8 20v atmosfēras kluci (bloks, galva, sajūgs), kas noskrējis vien ~100k (nopogājot vārstu vāku uzdegumu nebija, viss smuks, gaiši brūns, tā kā tālu no patiesības nav). Nu i hui s ņim, savākšu lai mētajās stūrī, gan noderēs daļām.
Salasīta kopa vadība - Bosch Motronic ME7.5. Šajās kastēs benzīndzinējs ar elektrisko droseli nav nācis, pedāļa potenciometrs no dīzeļa neder un man saiģot tikai OEM-like fitment, tapēc nekādu gateru ar potenciometru motortelpā un tamlīdzīgas huiņas. Nācās nedaudz parakāties pa daļu katalogiem, aizņemties daļas pārbaudei un tika atrasts potenciometrs, kas der B4 dīzeļa pedāļu blokā. Setupu pārbaudijām uz biedra Oss auto, viss strādā, zajebis
Tālāk bij doma ielikt to dzinēju
as is, braukt, pa to laiku dabūt turbo versiju un pārpogāt pāri.
Vienu vakaru labi

un "ne lol buvesim turbo".
Blokam un galvai lējumi gan atmo gan turbo versijām ir identiski. Blokā trūkst caurums turbīnas dzesēšanas atplūdei. Vieta ir, atlika tikai izurbt caurumu. Tu bļeģ, urbumu

, iegriezt vītni un ieskrūvēt štuceri.
Blokā vel atšķiras klaņi un virzuļi. Tie tika iegādāti no 1.8T. Ja jau tad jau - jaunas klaņu šāles, pamata šāles, aksiālās šāles, bloks satīrīts, nokrāsots melns. Tā kā pašam honējamās birstes nav un pirkt īsti jēgas nav, aizvedu bloku tepat kaimiņos pie Susurs Racing izhonēt.
Nakamnedēļ jāaizved noslīpēt virsma, jāsapērk vagons visādām blīvēm, citiem sūdiem un jāsāk likt kopā.
Tālāk galva. Pašas galvas ir vienādas, atšķiras sadalenes, izplūdes vārsti (atmo -
pilnie, turbo - pildīti ar sodu), vārstu vāks. Iekš golfkluba sazīmēta 1.8T donorgalva. Topošais puris samazgāts, kanāli izfrēzēti, vārsti sapucēti, pieslīpēti, jaunas blīvgumijas, virsma nofrēzēta.
Kanāli frēzēti ar
cheap-ass instrumentiem un pirmo reizi. Baigi nepārcentos, jo pirmā reize un neviens īsti mazo portu galvas netūnē, nebija ne jausmas cik vispār viņai var grauzt neieraujot kur nevajag. Šķiet, ka sanāca ļoti labi.
Galva šobrīd salikta ar jaunu ķēdi un jaunu ķēdes spriegotāju.
Un noglušīts EGR
Plauktā jau stāv ļoti laba K03 turbīna un kaudze citu parpalu. Plāns ir sabūvēt dzinēju pēc standarta specenes, piebraukt un tikai tad ķerties klāt uzlabojumiem. Un runājot par uzlabojumiem, tas plaukta stūrītis arī jau pildās
S3 sprauslas, Volvo 71mm MAF korpuss, wideband ME7.5 vadības bloks un izplūdes flancis kādai spēcīgakai turbīnai nākotnē
Pagaidām laikam viss, vismaz no tā, ko pats atceros. Pa ziemu darba gan pie dzinēja, gan salona, gan ekstrām netrūks.
Tā starp citu, visus dzinēja darbus izņemot virsmu slīpēšanu, honēšanu un metināšanu daru pats un lielākoties pirmo reizi, ta teikt, mācos darot.